Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simbol electric

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

14

• miron1947

10

• marius_3004

6

• moduino

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

moduino, intr-un fel ai dreptate, ca si functionalitate cel putin.Dar observa si tu ca si in stanga si in dreapta sunt contacte normal inchise, nu ai cum sa spui ca un contact normal inchis este de fapt un contact normal deschis.E putin ciudatoasa treaba, m-a cam lovit putin la creieri.Pentru simbolul din dreapta e clara treaba, este un limitator de cursa actionat de cama cum spune domnul emil matei, cu contact normal inchis. Adica in momentul in care cama actioneaza, contactul se deschide.Dar pentru simbolul din stanga nu stiu ce denumire sa aleg, dupa logica, in momentul in care cama pleaca de pe limitator, contactul se deschide, dar ca si denumire...., sa vina cineva sa ne lamureasca, poate chiar domnul emil matei daca nu se supara :)

Link spre comentariu

intre astea 2 care este diferenta?

Niciuna, ambele sunt desenate NI doar desenul caii de rulare a palpatorului difera.Daca nu este desenat eronat, poate calea din stanga mai are pe parcurs un pinten/cama care actioneze pentru a deschide contactul.
Link spre comentariu

intre astea 2 care este diferenta?

Niciuna, ambele sunt desenate NI doar desenul caii de rulare a palpatorului difera.Daca nu este desenat eronat, poate calea din stanga mai are pe parcurs un pinten/cama care actioneze pentru a deschide contactul.
Nu sunt de acord cu tine, e diferenta majora intre ele
Link spre comentariu

Dvs. aveti de citit schema, sau aveti dispozitivul fizic?Daca il aveti fizic, il puteti masura pe contacte.O alta posibilitate ar fi sa nu fie legate identic cele doua, in general, aceste limitatoare au contact comutator si pot fi conectate post-14622-139829731523_thumb.gif aici, sau sa fie desenat asapost-14622-139829731534_thumb.gif cel din stangaDaca-l aveti fizic, atasati o poza.

post-14622-139829731524_thumb.gif

Link spre comentariu

Nu sunt de acord cu tine, e diferenta majora intre ele

Nu e diferenta,conteaza notatia ,am vazut scheme la care contactele sant reprezentate neactionat ,sau altele la care erau reprezentate in lucru,depinde de proiectant si de desenator ,de obicei nu se poate repara (sau intelege o schema) decat la fata locului si dupa o studiere amanuntita si a cinematici masini si dupa o discutie cu cel ce lucreaza pe dansa care stie cum trebuie sa mearga.Am reparat sute de masini dar intotdeauna cu omul cere lucra pe masina langa mine,cat despre notatii am vazut fel de fel dar daca respecti ce am spus mai sus se poate rezolva totul.
Link spre comentariu

Hihihi,daca nu uit maine va pun niste simboluri de la o schema turceasca,nu mai stiu exact cum erau dar am stat o jumatate de ora uitandu-ma ca boul si nepricepand cum functioneaza.Apoi am luat o gura de aer si cand m-am uitat din nou m-am autoapreciat drept bou.Erau toate contactele figurate spre dreapta cu o mica diferenta.

Link spre comentariu

@mirontrebuie sa citesc o schema@mihaighepai ai precizat diferenta, este vorba despre starea contactului in momentul in care este actionat sau neactionat, si pentru mine asta reprezinta o diferenta importanta in intelegerea cienmaticii masinii, mai ales in cazul in care operatorul nu exista.Cat despre denumiri om mai vedea, important e ca stim cum functioneaza.

Link spre comentariu

sa citesc o schema

Ce reprezinta schema, poate o atasati integral.Inclin sa cred ca este desenat gresit, poate realizatorul are o bibloteca simboluri si a plasat/ales simbolul impropriu ca orientare a actionarii.
Link spre comentariu

Mi-am dat seama de functionarea simbolurilor.Eu cred ca de fapt cand vine vorba de limitatoare de cursa actionate de came, de fapt notiunile de normal inchis sau deschis se exclud, este vorba de starea contactului in momentul in care cama actioneaza, daca in momentul in care cama actioneaza contactul este inchis, cand cama nu va mai actiona, contactul se va deschide si asa mai departe.@mironscema e o desfasurata din aia pe orizontala, in limba germana, dar o sa incerc maine sa fac niste poze daca reusesc.E clara treaba, cum am spus mai sus, totul e in functie de cama, cama este simbolizata impreuna cu contactul, in functie de actionarea camei se inchide si deschide contactul.Revin maine cu poze.Seara buna si multumesc pentru atentie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări