coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Salut,Ma ajuta si pe mine cineva cu simbolul acesta? Ce reprezinta si cum se comporta?Semn-Model.pdfMultumesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ai figurat 2 contacte , unul normal deschis , unul normal inchis.Pune schema intreaga daca mai ai intrebari. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Nu sunt doar contact normal deschis si contact normal inchis. Stiu ce inseamna contact normal deschis si contact normal inchis. Nu observi ca simbolurile desenate de mine difera de simbolurile de care zici tu?Te rog sa te uiti mai cu atentie. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Par a fi niste limitatoare actionate de chestia din stanga,primul normal deschis, al doilea normal inchis.E speculatie,cam asa sunt figurati limitatorii,dar in functie de tara si producator sunt o gramada de semne. Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Daca'ti spun : contact cu temporizare la inchidere/deschidere , esti ... multumit.Ti'am spus sa pui intreaga schema .Nu poti evalua un simbol , decat in contextul unei scheme. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Par a fi niste limitatoare actionate de chestia din stanga,primul normal deschis, al doilea normal inchis.E speculatie,cam asa sunt figurati limitatorii,dar in functie de tara si producator sunt o gramada de semne.Pe ideea asta merg si eu, dar nu stiu cum sa interpretez. Spre exemplu, pentru simbolul cu contactul normal deschis, cand este contactul deschis, si cand este inchis.Daca'ti spun : contact cu temporizare la inchidere/deschidere , esti ... multumit.Ti'am spus sa pui intreaga schema .Nu poti evalua un simbol , decat in contextul unei scheme.Daca-mi spui asa ori nu stii despre ce vorbesti ori vrei sa ma iei peste picior, iar daca nu stii care sunt simbolurile pentru contactele cu temporizare intreaba-ma si o sa ti le spun.In contextul unei scheme poti interpreta, eu vreau sa stiu ce reprezinta acest simbol daca s-a mai intalnit cineva cu el, eu m-am mai intalnit cu el dar nu stiu ce reprezinta. Link spre comentariu
moduino Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Asa este cum a spus marius_3004, sunt limitatoare (de cursa). Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Revin.Pentru simbolul cu contact normal deschis. Cand contactul este deschis, si cand contactul este inchis ? Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 ... dar nu stiu cum sa interpretez. Spre exemplu, pentru simbolul cu contactul normal deschis, cand este contactul deschis, si cand este inchis...Cum adica nu stii, nu trebuie interpretat nimic, este exact cum ii spune numele ("normal").Adica, cel din stanga este in mod normal deschis, se inchide cand il actioneaza cama.Cel din dreapta este in mod normal inchis, se va deschide cand il va actiona cama.Simbolul este pentru limittor de cursa actionat de cama.In scheme electrice contactele sunt figurate neactionate, asa cum sunt in regim permanent, cu exceptia cazurilor specificate expres in legenda. Link spre comentariu
moduino Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ai aici simbolurile pentru DIN si NEMA. La pagina 9-17, ultimul simbol iti arata ce inseamna cerc cu iesire laterala "Acţionare prin role, senzori". Linia orizontala la tine trebuie figurata printr-o linie intrerupta. Sub cerc, asa cum spunea domnul Matei, este reprezentata cama. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Domnule Matei ma incurca treaba cu normalitatea contactelor tocmai datorita faptului ca acum o saptamana - doua m-am lovit de simbolurile atasate de moduino ce se afla la pagina 9-27 ultimul simbol, adica butonul cu contacul normal deschis, care mentinut mecanic sta inchis si primul simbol de la pagina 9-28 care este simbol pentru buton cu contact normal inchis care actionat mecanic sta deschis.Aceste simboluri erau puse intr-o schema ca si limitatoare, iar in logica schemei observam ca in momentul in care se ajungea la capt de cursa, spre exemplu un contact care era simbolizat ca si normal inchis, la capat de cursa ramanea tot normal inchis dar de fapt el era pana la urma un contact normal deschis mentinut inchis mecanic si am ramas derutat.De aceea am intrebat de interpretare, ma gandeam ca si la simbolurile din topic sa nu fie tot la fel, adica la capat de cursa, cand cama ajunge sa actioneze, contactul care era simbolizat normal deschis, sa ramana tot normal deschis.Nu stiu daca m-am facut inteles, si multumesc pentru lamuriri. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Starea normala este neactionat, deci daca un contact normal inchis(NI sau NC.eng) nu este actionat ramane inchis. Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Starea normala este neactionat, deci daca un contact normal inchis(NI sau NC.eng) nu este actionat ramane inchis.La cum spui tu, cum interpretezi simbolul asta? : Semn1-Model.pdf Link spre comentariu
moduino Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Parerea mea este ca semnul asta nu exista... Acolo este un buton normal deschis care a fost actionat Link spre comentariu
coco243 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Te inseli, exista. Daca nu ma crezi sa-mi spui ca o sa fac o poza cu el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum