draku Postat Mai 5, 2022 Partajează Postat Mai 5, 2022 Asa o sa fac, ca oricum nu cred ca am sanse sa o gasesc pe a lui. Mai ales in vremurile astea.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 Quote Intrebarea e: tensiunile sunt normale la sursa? Tensiunea de alimentare a acestui radioreceptor este de 9V stabilizat. Daca doriti performanta in benzile de unde scurte, alimentati-l la un acumulator 6LR61 de 9V sau la 6 pile AA inseriate, consumul pe RF(fara niciun fel de etaj audio) este de 8...9 mA. Niciun alimentator nu ofera separarea perfecta, inductiva si capacitiva, fata de retea si perturbatiile din aceasta... Link spre comentariu
draku Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 Consumul de la sursa e sub 50 mA cu volumul aproape de jumatate. Cu el la maxim urca pana la 65-70 mA ... Sursa scoate 24V..... Am testat-o cu sarcina o rezistenta de 1K si ampermetru (ca in schema din paginile anterioare) si tensiunea scade la 9,7-10V la 10 mA.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 E normal consumul acela, daca aveti si etaj AF conectat...sursa din acest radioreceptor e o gluma proasta, pe cat de performant si elegant conceput e blocul RF, pe atat de de rau conceput e etajul final AF si alimentarea. Oricum, e un radioreceptor-poseta, gen pentru excursii, nu unul de trafic, insa cu minime modificari este foarte bun pentru DX broadcasting. Link spre comentariu
draku Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 L-am asamblat, intre timp. In afara de gama de unde lungi, functioneaza ok. Mai am in plan sa incerc schimbarea gamei FM pe frecventele actuale, cand s-o putea... Insa momentan am pus pauza, ca m-am apucat de altceva Multumesc pentru sprijin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum