Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yala electromagnetica

Vizitator Euphoria

Postări Recomandate

Vizitator Euphoria

Salut , ma puteti ajuta cu o schema pentru montarea unui modul cu telecomanda la o yala electromagnetica care este deja legata la un interfon. Ideea e sa se deschida prin telecomanda cand vii acasa sau iesi , nu doar cand vine varu' .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

3

• edy_wheazel

3

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iti cumperi un kit de emisie receptie, am vazut la vanzare si aici pe forum la cei ce vand accesorii Arduino. Nu mai tin minte partea de receptie, dar daca este cu relee poti sa-l legi direct la yala. Mare atentie la ce faci, daca interfonu' ii intr-o scara de bloc nu-i amuzant sa prajesti instalatia, o sa vina vecinii sa-ti ureze cele bune in noul an si un frigider plin.

Link spre comentariu
Vizitator Euphoria

Am ce trebuie..e un modul cu telecomanda care are un releu ce trebuie alimentat si apoi leg pe NO la yala alimentare. Ideea e ca trebuie niste diode care trebuies puse sa nu mi se duca curent in interfon cand se alimenteaza yala din partea cealalalta.

Link spre comentariu
Vizitator Euphoria

Este comandat o data prin interfon prin postul interior se apasa butonul si se deschide ... deci are 2 fire yala acum care vin din postul exterior direct in yala.. la apasarea din interior yala primeste curent si se deschide . Eu acum trebuie sa-i dau o alta alimentare , care sa treaca prin modulul acela sa se deschida prin telecomanda.

Link spre comentariu

Bun acum am inteles, pe iesire da tensiune, sunt modele care la apsarea pe buton inchid un contact la borne, deci trebuie sursa separat de alimentare.Cred ca in schema ta o sa se produca un scurt, minusul de la interfon nu prea mai ajunge la yala... eu cred ca 1 maxim 2 diode puse la iesirea din interfon adica una la plus cu anodul spre interfon si k spre yala si una la minus cu k spre interfon si anodul spre yala sunt suficiente.Asta e parerea mea ( de electronist de weekend ).

Link spre comentariu
Vizitator Euphoria

da , am vazut si eu am revizuit..am lasat diode doar la plusul care vine de la buton si la plusul care vine de la interfon... eu zic ca am asta ar fi..daca mai are cineva vreo idee?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări