costy35 Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Am simplificat cat am putut pentru a ramane functional:-programarea simpla-componente cat mai putine si mai ieftineEste vorba de comanda unui consumator de 220v (in cazul meu ... becul din camera) cu ajutorul telefonului mobil.Nu e nevoie de un telefon performant pentru aceasta,ci orice telefon cu bluetooth si care suporta java poate fi folosit.Se vede in video ca nu am folosit telefoane scumpe.Dar daca mai adaugam cate un set de led+forezistenta+triac ptr fiecare bec comandat(sau consumator)...putem comanda cu atmega8 pana la 22 de becuri (sau consumatori de 220v)Tehnologia deja a avansat mult...din fericire exista si solutii simple,dar din pacate nu stim cum sa le folosim...Dupa mine ...microcontrolerul este a doua mare inventie dupa tranzistor...A venit timpul ca sa cunoastem microcontrolerul tot atat de bine cat stiau taticii nostri tranzistorul...mPiw6mnuD68 Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Super idee dar era frumos daca postai si cele "trebuincioase" Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Cele necesare apar in linkul din comentarii de sub clipul de pe Youtube : https://sites.google.com/site/atmega8pro/ Interesant proiect ! Felicitari ! Link spre comentariu
costy35 Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Am mai facut recent un filmuletz cu aceleasi piese...insa am introdus o noua functie hack infrared remote.practic microcontrolerul citeste trenul de impulsuri de la telecomanda si le transmite pe portul serial pc.apoi lipesc aceste siruri de date( e masurata durata fiecarui impuls) in fisier tip data si si programez microcontrolerul...In acest fel poate fi clonata aproape orice tip de telecomanda,in videoclip sunt comandate 3 tipuri de aparate cu protocoale diferite si anume:dvd-ul... tv-ul si receptorul terestrial care e in soclul euroscart al tv...Chiar va invit sa facem o baza de date cu cat mai multe telecomenzi...in acest fel puteti comanda cu telefonul aparatele daca nu gasiti telecomanda...eu va stau la dispozitie cu eventuale intrebari si source codeK6pqQxlyN34 Link spre comentariu
costy35 Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am mai facut o mica pagina pe aceasta tema....sites.google.com/site/atmega8pro/home_automation Link spre comentariu
lutza2 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Felicitari, mie personal imi este deosebit de folositor ceea ce ai scris.Multumiri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum