catasebi Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Intrebare de baraj: Daca in montaj am rezistenta de 1.5 kohm si vreau sa cresc un pic intensitatea pe led, cu cat sa pun mai mica? Se vede diferenta daca pun doar de 1.4? Sa nu pun prea mica, sa faca "poc" led-urile Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Daca ai cu ce masura curentul prin leduri, sau macar tensiunea la bornele rezistentei de limitare, ar trebui sa nu depasesti 10mA prin leduri. Formulele de calcul iau in considerare anumiti curenti prin led, dar luminozitatea la diversi curenti nu putem s-o determinam decat practic :daDaca nu ai aparat de masura, fa un ,,efort financiar,, si cumpara unul ieftin cu 10-15 Lei ca nu strica in casa. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Pai eu zic ca pentru ledurile de la stopul pe frana si semnalizare poate sa se duca pana la 20mA, fiindca astea fuctioneaza pe perioade scurte.Si din cate vad eu ledurile sunt albe deci ar merge 20mA. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 @catasebiSunt cate 3 leduri inseriate. La 26V - 6V ai ledurilor, cu rez de 1,5k, rezulta (26-6)/1.5 = 13mA.Diferenta de la 1,5k la 1,4k e mica.Mai bine ai pune leduri superluminoase. Fac de cateva ori mai multa lumina!@rinaldoparaipan - pai tot subiectul se bazeaza pe faptul ca catasebi vrea sa puna leduri colorate acolo unde e cazul. Deci nu e vorba de leduri albe! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Da, ai dreptate, m-am grabit cu raspunsul.Ar mai fi o chestie pe semnalizare:unele tipuri relee daca nu "simt" 2x21W(cat au becurile originale), isi modifica frecventa de "clipocire".@catasebi, cum ai testat lampile:pe masina sau pe un acumulator?Ca s-ar putea sa fie si asta o problema. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Diferenta e totusi mica. Doar 6V din 2xV ajung la leduri, restul pe rezistente. Link spre comentariu
catasebi Postat Ianuarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Led-urile le-am testat in priza de bricheta a camionului cu mnotorul oprit, 22v pe multimetru. O sa pun o poza sa puteti face comparatie cu cele albe.Oricum alea se vad maxim... Nu as mai vrea sa le schimb a 2-a oara, o sa ramana asa, doar daca pot sa le mai cresc un pic intensitatea daca se poate. Oricum meseriasul mi-a plecat peste mari si tari Link spre comentariu
catasebi Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Salutare din nou. Problema cu triplele e rezolvată. Am pus rezistența mai mica si se vad un pic mai bine. O sa revin cu poze... Acum am o alta. Daca schimb becurile de semnalizare si pun cu led, se poate pune ceva rezistența pe fir ca sa anuleze licaritul rapid? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Se pot pune rezistente, dar trebuie sa consume cat consumau becurile...Mult mai bine e sa pui un releu care nu tine cont de becuri. Sau, eventual, se poate modifica cel existent (trebuie investigat). Link spre comentariu
catasebi Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Si ce releu trebuie luat? Si mai exact, unde se gaseste? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 desfa releul si pune o poza cu el desfacut poate se poate modifica dacac este cu U643B se pate modifica exact ca aici http://www.instructables.com/id/Automot ... fication./ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum