catasebi Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Salutare. Va cer voua ajutorul pt ca sunteti baieti buni si m-ati ajutat si alta data. De curand am primit un set de 2 triple cu led pt camion. Arata bine, doar ca piticii de pe creier nu ma lasa.... Led-urile sunt albe toate, doar sticla/plasticul e colorat. Adica alb pt marsarier, rosu pt frana/pozitie si portocaliu pt semnal. Acuma vine intrebarea: exista si daca da, de unde se pot lua, ceva led-uri rosii pt frana/pozitie ca sa le schimb pe cele albe pt un efect mai bun? Am zis ca daca sunt albe cu dubla intermitenta, aproape sigur sunt si roosii.... Si cu un drum sa pun si portocalii pt semnalizare. Toata treaba e sa fie pe instalatia de la camion de 24 v. Pe astea a mele zice ca merg de la 9 la 30 v. Si la 12 v merg destul de bine, un pic mai slab. Astept ajutorul vostru Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Explica ce vrea sa insemne ,,dubla intermitenta,,. Adica leduri cu lumina intermitenta ? Link spre comentariu
catasebi Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Luam exemplu orice model de masina care are becuri cu dublu filament. Pozitie si frana. Pui pozitia se aprinde becul la o intensitate. Apoi calci frana, acelasi bec se aprinde cu o intensitate mult mai mare. Asa sunt si led-urile mele pe camion. Nu cred ca e asa greu de inteles, e f des intalnit fenomenul asta. Cel putin la mine la 4 masini mici, la toate e asa becul de pozitie/frana.. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Cunosc situatia becurilor cu doua filamente dar nu cred ca te-ai exprimat corect cu ,,dubla intermitenta,,.Credeam ca vrei ceva de genul luminilor de frana intermitente.Unii adaugau un releu la becurile de frana astfel incat la faza de franare becul clipea de doua-trei ori la apasarea pedalei. Practic ledurile le poti schimba usor fiindca se gasesc si portocalii si rosii de mare luminozitate, cu capsula transparenta. Cele doua faze ale pozitiei si franarii sunt rezolvate prin rezistente de limitare diferite. Link spre comentariu
catasebi Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Scuze ca nu m-am exprimat corect, dar e bine ca ai inteles ce vreau sa fac. Acuma prima si marea mea intrebare e cum fac sa pun rezistentele alea de limitare, cunostintele mele in electricitate fiind destul de reduse, dar cu putin ajutor de aici ,am reusit ceva, ceva... A se vedea alt topic de a meu. Deci orice ajutor e binevenit. A doua intrebare e unde gasesc acele led-uri si rezistente, un site, un magazin.... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Nu stiu ce magazine aveti prin zona, pe la noi prin Craiova sunt vre-o patru. Puteti comanda online de la tehnoelectric Oradea de exemplu, sau mivarom Alexandria. Partea proasta e ca va costa curierul mai mult decat piesele. Link spre comentariu
catasebi Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ms dnu pt promtitudine. La a doua intrebare mi-ai raspuns, primul site dat de tine nu-l stiam si m-a surprins placut pt oferte, la al doilea sunt client vechi, dar cum ramane cu prima intrebare??? Si mai ales din gama asta diversificata de oferte, pe care exact trebuie sa le aleg? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ca sa nu dai banii aiurea ar trebui sa incerci inainte cu diverse leduri plasate in spatele mastilor de tripla sa vezi care te multumeste.Ledurile sa fie preferabil din cele transparente superluminoase.Aveam si pe forum colegi care vand asa ceva, cauta la sectiunea Bazar-Vanzare. Pentru calculul rezistentelor trebuie vazut ce configuratie se foloseste in triplele originale, si se modifica pentru noile leduri. Caderile de tensiune pe diverse leduri (culori) sunt: Alb=3V Portocaliu=2,5V Rosu=2V binenteles cu aproximatie.Exista insa si diferente intre diverse leduri chiar la aceeasi culoare, de exemplu Rosu poate avea intre 1,6-2V. Calculul se poate gasi de ex. aici: http://www.leduriauto.com/calculator-re ... ru-leduri/. Pe forum sunt o gramada de topicuri asemanatoare, chiar legate de acelasi subiect cu al tau. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 S-ar putea sa fie prea puternice cele superluminoase.Si da, rezistentele trebuie marite pt rosu si portocaliu, daca se folosesc la 24V Link spre comentariu
catasebi Postat Decembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Deci eu sunt depasit de situatie.... Nu cred ca ma descurc. Eu credeam ca iau ledu care trebuie,il scot pe cel vechi si il inlocuiesc cu cel nou.... Dar se pare ca e mai complicat si e mult prea grea pt mine treaba asta. Speram ca voi sa imi explicati mai "babeste" ce si cum. Poate ceva poze daca pun va dati seama mai bine Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 Eu zic ca o poti face, dar pt asta trebuie sa pui poze clare cu ce ai acolo.Pe langa schimbatul ledurilor, mai trebuie sa schimbi si ceva rezistente, deci nu e mare diferenta.Camionul e pe 24V, nu? Link spre comentariu
catasebi Postat Decembrie 31, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2013 La multi ani si un an nou fericit la toata lumea!!! Da, camionul e pe 24 v, poze nu cred ca am sanse sa pun pana pe joi, vineri.... )))) ramane sa vedem ce si cum trebuie puse si de unde le iau. Eu imed plec sa ingurgitez neste horinca cum se zice pe la noi.... sa ne vedem sanatosi la anu si la multi ani!!!! "Manati mai!!!!!! Hai hai!!!!""" Link spre comentariu
catasebi Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Salutare. Azi am reusit sa fac pozele. Oare daca doar schimb led-urile pur si simplu cu cele de culoarea care trebuie, ce se intampla, avand in vedere ca m-am uitat atent la cele deja montate si toate par la fel, fara nici o diferenta? Link spre comentariu
catasebi Postat Ianuarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Ce saritori sunte-ti....... Oricum, am rezolvat-o, am schimbat led-urile cu altele de culori potrivite. Se pare ca merg destul de bine, poate un pic ma slabut decat cele dinainte albe, la cele rosii nu trebuie sa se vada mai bine, oricum cele ce au ramas pe marsarier vad f bine. Singura problema ce mi se pare deranjanta e ca cele de semnalizare au descarcare de 1,8v si banuiesc ca de asta se vad mai slab. Ma gandesc sa pun o rezistenta mai mica decat cea de acuma sa fie undeva pe la 2,2. O sa fie ceva diferenta? LE: inca ceva sa nu fac alt topic nou. Care stie "transformatoarele" alea de la imprimante, azi am citit pe spate la unu ca are output 32v intr-o parte si 16 v in cealalta a mufei. Ce se poate pune sa se reduca un pic dimn volti sa ramana vreo 26 si 13 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Nu poti spune ca nu te-am avertizat de diferentele intre ledurile de diferite culori .Poti reduce valoarea rezistentei pentru luminozitate mai mare, dar trebuie sa masori curentul prin leduri, sa nu depaseasca 10-15mA ! Poti face asta masurand tensiunea la bornele rezistentei de limitare stiind valoarea rezistentei. I=U/R La cea de-a doua problema ,,transformatoarele,, de imprimante sunt surse in comutatie de obicei si modificarea tensiunii de iesire e posibila, dar e cu clenci.Trebuie sa umbli la partea de stabilizare a tensiunii din secundarul sursei si sa modifici cel putin o rezistenta, depinde de schema.Daca nu ai nevoie de curenti mari, poti reduce tensiunile montand diode Zenner de putere cu tensiunea de 6V in conductie inversa pe sursa de 32V ca sa obtii 26V. Pe sursa de 16V poti inseria o dioda Zenner de 3V in conductie inversa ca sa obtii 13V.Dar repet, asta pentru curenti mici fiindca diodele vor disipa diferenta de tensiune sub forma de caldura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum