zott Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Buna seara , ma scuzati , poate vin cu o intrebare idioata insa am doua difuzoare ca si cele din imaginile adaugate insa nu stiu nimic despre ele , in special cum vin legate intr-o boxa si nici ce putere au . Le-am achizitionat din bazar , cel de le-a vandut a zis ca pot scoate intre 80 si 100 watti insa eu vad scris doar 10 watti . va multumesc frumos tuturor , sarbatori cu bine ! Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Sper ca nu ati platit mult pe ele.Daca pe difuzor scrie clar 10 w cum ati putut crede ca scoate 100 w? Link spre comentariu
zott Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Sper ca nu ati platit mult pe ele.Daca pe difuzor scrie clar 10 w cum ati putut crede ca scoate 100 w?Zicea ca datorita transformatorului atasat pe difuzor , mareste puterea ! Eu sunt incepator , l-am crezut pe cuvant . Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Zicea ca datorita transformatorului atasat pe difuzor , mareste puterea !Aceste difuzoare sunt folosite ptr. sonorizări multiple (mai multe încăperi, în fiecare fiind montat câte un difuzor) pe distanțe relativ mari (zeci sau sute de metri) și sunt atacate cu tensiuni până la 100V.Stația are și ea la ieșire un transformator montat invers (impedanța mică la ieșirea amplificatorului și cea mare spre linia de difuzoare).Îl poți folosi la un aplificator normal, fără transformator și va avea o putere de până la 10W. Link spre comentariu
zott Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Zicea ca datorita transformatorului atasat pe difuzor , mareste puterea !Aceste difuzoare sunt folosite ptr. sonorizări multiple (mai multe încăperi, în fiecare fiind montat câte un difuzor) pe distanțe relativ mari (zeci sau sute de metri) și sunt atacate cu tensiuni până la 100V.Stația are și ea la ieșire un transformator montat invers (impedanța mică la ieșirea amplificatorului și cea mare spre linia de difuzoare).Îl poți folosi la un aplificator normal, fără transformator și va avea o putere de până la 10W.Deci inteleg ca trebuie sa desprind acel transformator atasat de difuzor si voi avea max. 10 watti pe difuzor . Dar daca fac legaturile la intrarea transformatorului ce se intampla ? Observ ca are 6 puncte de conectare ! Multumesc totodata pentru lamuririle oferite ! Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Dar daca fac legaturile la intrarea transformatorului ce se intampla?Nimic! Se va auzi slab, foarte slab!Impedanța primarului depășește 300 Ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Prima dată cînd văd difuzoare greceşti, sau o fi doar eticheta... Link spre comentariu
stefanstudio Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 depinde si de diametru lor ...daca au 30 cm eu zi ca ai putea incerca sa dai cu 100w in ele cu conditia sa le studiezi bine in timpul testului si sa iti dai singur seama daca poate sau nu e clar ca daca distorsioneaza sau se incalzeste repede sau daca membrana face o cursa prea mare nu va rezista si e foarte clar ca nu prea ai tu ce sa faci cu acele difuzoare .....banuiesc ca leai vazut mari si tea incantat dar alea nus de bass. trebuia totusi sa pui si o poza cu vedere la membrana Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Dacă or fi vechi, atunci cei 10W de acum 40 ani sînt mult mai mari ca cei de azi. Pe de altă parte, e posibil ca 10W să fie capabil tot ansamblul, trafo + dif, iar diful individual să fie în realitate mai puternic. Totuşi, scrie clar pe trafo 4W... Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Difuzoarele nu "scot" wati ci ii consuma si "scot" decibeli. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 In sfarsit cineva care face diferenta intre putere electrica, si presiune acustica... si, ca o completare, poate discutam si despre spectrul in care se desfasoara capabilitatea electrica (termica)/mecanica a difuzorului... S-a stabilit ca in anumite conditii de putere/timp, poate sustine 10w, asta nu inseamna ca nu poate sustine 100w, dar, iarasi, in ce conditii? Inca o discutie complexa, adusa in banal... Pana una alta, un an nou cu ce va doriti! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 1, 2014 Partajează Postat Ianuarie 1, 2014 Belul (subunitate:decibelul) nu este o unitate de masura ci este un termen ce defineste un raport dintre doua valori electrice-acustice ,etc (puteri-tensiuni-curenti,etc.). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 BEL s.m. Unitate de măsură pentru intensitatea acustică, reprezentând raportul logaritmic dintre intensitatea undei sonore măsurate și intensitatea la pragul de audibilitate. [< fr. bel, cf. Bell – fizician american]. Sau; http://ro.wikipedia.org/wiki/Decibel Link spre comentariu
stefanstudio Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 ca tot ziceai de spectrul de frecvente inc are difuzorul merge cel mai bine eu personal tind sa cred cae e medii si putin innalte pentru ca e un difuzor vechi si atunci nu se punea mare pret pe bass Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 E de radioficare, deci de bandă largă, cît coboară la joase e mai greu de apreciat, oricum 50Hz sînt asiguraţi la diametrul lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum