xragon Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 de curand am cumparat un vu metru de 10 nivele cu bar/dot si am gasit doar un singur potentiometru , care acela regleaza doar sensibilitatea semnalului, pe vumetrele mai vechi , mai vechi (simple ) tip bara are un potentiometru de sensibilitate si unul de viteza ca pe acest site http://www.tehnoelectric.ro/produse/kit ... cu_led_uri iar eu asa Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Unde vezi ceva scris ceva despre ''viteză'' în manualul acelui vu-metru?Dacă vrei viteză, micşorează C3. Link spre comentariu
xragon Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 deci ar trebui sa umblu la C3 , dar nu pot sa pun inaintea lui unul nepolarizat variabil ? Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Daca tu gasesti un cond variabil de cativa uF poti sa-l folosesti. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Se poate micsora constanta de timp la revenire micsorînd R4. În practica se înlocuieste cu un semireglabil în serie cu un rezistor.Viteza de încarcare se poate mari fie micsorând C3, fie înlocuind operationalul cu un TL071 si D2 cu jonctiunea B-E a unui tranzistor npn (de ex. BC639) a carui colector se leaga la V+. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 O completare la cele de mai înainte: În functie de domeniul tensiunii de intrare este posibil sa se depaseasca tensiunea B-E inversa admisa pentru tranzistor. În asemenea cazuri se pastreaza dioda D2, tranzistorul fiind conectat dupa ea, pe post de repetor. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 xragon, dacă citeai pdf-ul integratului, vedeai că acel chit e făcut cam pe lîngă ce recomandă producătorul. LM3916 e folosit de obicei ca extensie de scală ptr LM3915. Link spre comentariu
xragon Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 asta inseamna ca in loc de LM3916 pun LM3915 ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Nu, lasă-l aşa cum e şi vezi cum funcţionează. Pe viitor alege montaje adecvate scopurilor tale. Studiază pdf-urile circuitelor şi te lămureşti mai repede decît întrebînd aici. Link spre comentariu
xragon Postat Decembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2013 am sa revin cu informatii mai clare de indata ce il fac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum