Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe JBL

dinamita

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dinamita

11

• radue

6

• Silviu26

3

• Mircea Bartic

2

Top autori în acest subiect

Silviu26de unde stii ca acele difuzoare hi-fi sunt fabricate de paacoustic?JBL are multi furnizori in regim OEM, ma cam indoiesc ca difuzoarele lor hi-fi sa fie fabricate tot de p-audio.

Link spre comentariu
Silviu26

de unde stii ca acele difuzoare hi-fi sunt fabricate de paacoustic?

E o indoiala pe care o am si eu, mai ales dupa ce am ascultat E100,

dar nu am vrut sa ma contrazic ptr. ca nu ma prea pricep.

Link spre comentariu

Nu poti sa zici ca o incinta suna prost sau bine...daca tie nu-ti palce cum suna asta nu inseamna ca suna prost, poate mie imi place cum suna, sau altcuiva.In alta ordine de idei P Audio produce cam numai pentru domeniul profesional. Ca este posibil sa gasesti difuzoare P Audio in ce stiu eu ce subwoofere pe la sonorizari e una, dar asta nu inseamna ca vei gasi tot P Audio si in E100, E90 etc.Aici ii dau mare dreptate lui VTP:"Un difuzor(incinta in cazul nostru) nu poate fi considerat prost sau bun, ci potrivit sau nu pentru aplicatie."

Link spre comentariu

Difuzoare, filtre e.t.c.....nu stiu oameni buni! Nu ma pricep!Eu am ascultat zeci de perechi de boxe in ultimii 20 de ani.E100 SUNA PROST !!!!!!!!!!!Le-am ascultat de doua ori in magazine si o data la cineva acasa.Difuzoarele de bass, pe cat sunt de mari, pe atat sunt de lenese.Combinatia intre bass, medii, inalte este un amalgam deranjant la ureche.Sa nu ma intrebati cat de bune erau amplificatoarele cu care mergeau, ca nu stiu sa va spun. Pot sa va spun in schimb ca boxele pe care le-am ascultat la cineva acasa erau pe un amplificator Harman Gardon.Eu am la aceasta ora o pereche de boxe Sony amarate la 5 mil si ceva (MF450) si un amplificator Electronica A350W nemodificat, asa cum l-a dat fabrica acum 20 de ani, si se aude incomparabil mai bine decat JBL E100.O sa radeti, dar dintr-o necesitate am fost cu ele sa sonorizez ceva intr-un spatiu de vreo 100mp. Nu pot sa spun ca se scuturau geamurile, dar pot spune ca tot se auzeau mai clar decat E100 cam in acelasi spatiu.Si insist pe problema asta ptr. ca acest lucru NU ESTE NORMAL! Diferenta de pret de 16mil dintre cele 2 modele ar trebui sa se reflecte in calitate.Este ANORMAL ca raportul calitate pret sa fie invers proportional intre aceste 2 modele.In plus, ma voi gandi mult mai serios inainte sa-mi schimb boxele.Va spun de ce, poate cineva intelege mai mult ceea ce mi s-a spus: acum ceva timp, mi s-a plesnit un difuzor de la MF450.....a venit un prieten care se mai pricepe la asa ceva si a spus ca trebuie rebobinat, ca nu stiu ce s-a ars, ca e cam mic si nu crede ca voi gasi cui sa-l dau sa-l faca. Dupa ceva cautari, am de de cineva care cand a auzit modelul (fara sa vada difuzorul) a spus "stai linistit, nu-i ars, acest tip de difuzoare nu se poate arde...au o constructie speciala, astfel incat nu are bobinajul din sarma subtire, ci bucati de sarma groasa, izolate cu aer....l-au construit asa exact ca sa nu se arda....chiar daca nu poate reda mai mult decat scrie pe el, este facut sa poata absorbi multa putere, singura lui problema fiind deplasarea magnetului daca apar distorsiuni foarte mari" (si recunosc faptul ca asa s-a dus difozorul, pe niste distorsiuni aproape deranjante la stomac). Apoi am fost cu el si ma chemat intr-o ora sa-l iau. Merge difuzorul de atunci fara probleme, la parametrii maximi.Si mi-a mai spus ceva interesant: exceptand sarma aia mai groasa din el, cica nu are nimic metalic in el sau pe el.Cine dintre voi stie mai multe, dezvoltati cu incredere.

Link spre comentariu

Si ma mai gadesc la ceva: modelul E100 are pret de vanzare in SUA de 500$. Ele ajung la 22 de mil la noi in urma adugarii taxelor si a profitului celor care le importa si le distribuie. Si astfel ajung la vorba cuiva: daca vrei boxe de calitate construite in afara Europei, pleci de la 1000$ in sus ptr. ca cel putin jumatate din pretul final este constituit din adaosuri. Daca mai calculez si faptul ca E100 sunt incinte mai mari si cu 2 difuri de bass iar MF450 sunt mai mici si cu un singur dif de bass (deci cheltuieli de productie mai mici) si coreland toate acestea cu faptul ca MF450 sunt facute in Europa (ale mele in Slovacia, nu stiu daca toate) ajung la rezultatul ca diferenta de pret in tre ele, tinand cont de ce au fiecare dintre modele in ele, nu este asa de mare. Paradoxal, daca ne amintima ca am plecat de la premisa ca unele costa la vanzare 200$, iar celelate 750$. Mergand pe acest rationament, ajung la concluzia ca daca vrei boxe de calitate de afara, trebuie luate boxe de la firme care produc si difuzoarele ( de ex. Visation). Ajungand aici, mi se confirma teoria. Pretul acestui tip de boxe cu difuzoare de firma, de putere cat de cat, pleaca de la 1000EURO la deal.Si inteleg de ce multi spun "lasa-le incolo de boxe din magazin....ia-ti difuzoare ca lumea si da cuiva sa ti le faca,oricum iesi mai ieftin".Desi la inceput nu credeam, trebuie sa recunosc : mi-am schimbat parerea. In definitiv, exista vorba: "omul cat traieste invata"....si tot prost moare, completez eu :)

Link spre comentariu

Deci dam 22 de mil pe niste boxe si riscam sa aiba difuzoare chinezesti care se gasesc la noi cu 5-600 de mii bucata?Frumos!

pai si atunci de ce le-ai luat daca nu ti-au placut cum suna?
Link spre comentariu

Amplificatoarele sunt Harman Kardon.Nu stiu ce sa-ti zic, dar te asigur ca sunt si oameni care lauda E100 si nu dau 2 bani pe acele sony.Am auzit si eu ceva boxe din seria E, cele mai mici decat E100, cred ca este vorba despre E90 ( datorita diam difuzoarelor ) si mie nu mi-au placut cum suna... le-am ascultat in media galaxy...am ascultat si in selgros Sony, model ca al tau si nu mi-a placut basul...prea lungit...in schimb din punctula sta de vedere basul la E90 suna mai bine...pe partea de medii inalte nu mai tin exact minte, dar in general sunau bine amandoua...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări