Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton TDA 1524

Vizitator ady30100

Postări Recomandate

Dar macar am aflat ca preamplificarea nu are nici o vina. Am conectato la o alta amplificare si bazaitul nu mai apare...

Aceasta "alta amplificare" are alimentare separata, iar cea de la TDA 7294 e comuna cu cea de la preamplificator, nu ? Baga semnal direct in etajul final (fara preamplificator) si vezi daca mai bazaie ...Cum am mai zis, alimenteaza etajul cu TDA 1524 separat galvanic sa vezi daca dispare brumul de retea.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

15

• Emil 1986

6

• modoran

3

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dar macar am aflat ca preamplificarea nu are nici o vina. Am conectato la o alta amplificare si bazaitul nu mai apare...

nu se pupa impedanta de intrare a tda-ului cu ce de iesire a lui 1524
Link spre comentariu
Vizitator ady30100

Am scos alimentarea unui kit si bazaitul tot se aude, dar nu la fel de tare. :cry: Aaaa. si am mai obserat o chestie: unul din kituri se incalzeste mai tare decat celalalt.... :sparge:

Link spre comentariu

am avut o electronica dintr-o boxa activa cu preamplif de mic si corector de ton boxa a avut final cu tranzistori,am vrut sa o pun la o statie cu tda 7294 si aveam acei-as problema ca tine am pus-o la alta statie cu stk si era mort(la zgomot de fond)in-afara de un usor fâșăit.daca zici ca ai pus kit-ul la alt final si nu bazaie .vezi ca sunt scheme de adaptare impedanta,acolo cred ca este problema

Link spre comentariu

S-ar putea ca cel care se incalzeste sa aiba ceva oscilatii. Masoara curentul consumat de fiecare etaj in parte. Ar trebui sa consume aproximativ acelasi curent. Pune pe fiecare dioda a puntii redresoare cate un condensator de 100nF/63-100V. La fel incearca sa pui niste condensatori de decuplare(0.1uF) in paralel cu cei de filtraj.Cand faci verificarea cu un singur etaj izoleaza-l complet. Scoate toate conexiunile care nu sunt necesare pentru functionarea etajului respectiv.Daca ai osciloscop incearca sa vezi forma semnalului pe iesire si riplul sursei de alimentare. Poate asa iti vei da seama din ce cauza apare brumul. Eu cred ca este totusi de la o bucla de masa.Incearca sa rezolvi problema pas cu pas. Alimenteaza intai un singur final ca si cum restul subansamblelor nu ar exista. Pune-l apoi pe al doilea si vezi cum se comporta. Apoi pui si preamplificatorul.

Link spre comentariu

Alimenteaza intai un singur final ca si cum restul subansamblelor nu ar exista. Pune-l apoi pe al doilea si vezi cum se comporta. Apoi pui si preamplificatorul.

Ca sa fie mai simplu aplica ce scrie mai sus. :da
Link spre comentariu
Vizitator ady30100

Booon! Am revenit cu cateva informatii:Am alimentat separat kiturile, pt fiecare, o data cu semnal de la preamplificare si odata cu semnal direct din telefon. Bazaitul aparea doar cand le dadeam semnal din preamplificare. De aici putem concluziona ca finalii nu au nici o problema iar bazaitul e de la preamplificare. DAR, am conectat preamplificarea la un amp cu STK402-120 si functioneaza exceptional, fara fosneturi si bazaituri. Din toate astea ajung la concluzia ca bazaitul apare doar in combinatia TDA1524 si TDA7294. Astept pareri in continuare :ciuda:

Link spre comentariu

Din toate astea ajung la concluzia ca bazaitul apare doar in combinatia TDA1524 si TDA7294. Astept pareri in continuare :ciuda:

si cand este la minim volumul?incearca sa pui un potentiometru intre corector si final
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări