Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton TDA 1524

Vizitator ady30100

Postări Recomandate

Vizitator ady30100

Salut! Zilele acestea mam gandit la un nou proiect: un amplificator cu 2 kituri AD-023, fiecare cu cate 2 TDA-uri 7294. Transformatorul pe care il folosesc este unul toroidal 2x18V cu 3A si 1x12V cu 1A. Pt filtraj am folosit 4 cond de 6800 uF. Pt alimentarea preamplificarii am considerat ca e de ajuns o punte de 3A, un cond. de 3300 uF si inca unu de 470nF.Pana aici totul a mers ca pe roate, amplificarile functioneaza foarte bine, dar aveam nevoie de o preamplificare, asa ca am dat un search pe google si cel mai potrivit mi s-a parut TDA 1524. Am facut aceasta preamplificare dupa o schema pe care am gasit-o pe net si functioneaza destul de bine, exceptand faptul ca potentiometrul de volum isi face treaba doar de la 40% incolo (exact din pozitia in care se vede potentiometrul in poza). Nu ca m-ar deranja foarte tare acest lucru, dar se mai aude si un zgomot de fundal destul de suparator si de acest lucru vreau sa scap. Daca ma puteti ajuta, astept parerile voastre. Precizez ca sunt nou pe forum. Imi cer scuze pt poze, nu sunt cele mai clare, dar a trebuit sa le fac la rezolutie mica, ca nu ma lasa cu mai mult de 500kB/ imagine.

post-81992-139829730282_thumb.jpg

post-81992-139829730293_thumb.png

post-81992-13982973032_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

15

• Emil 1986

6

• modoran

3

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Carcasa amplificatorului trebuie legata la pamantare daca este metalica. Este important pentru securitatea utilizatorilor. In subiectul la care am facut trimitere vei gasi scheme de legaturi pentru amplificatoare stereo. Citeste-l tot si vei rezolva problema zgomotului daca el este cauzat de vreo bucla de masa.

Link spre comentariu

Alimentarea integratului este stabilizata ? Pune un 7812 daca nu ai prevazut stabilizare.De asemenea, ai putea scapa de brum daca folosesti transformator + redresare separata pentru modulul cu TDA 1524, nu mai ai treaba cu bucla de masa.

Link spre comentariu

Fa un prim pas si elimina preamplificarea. Mai bazaie? Daca bazaie la fel de tare atunci problema poate fi de la etajele finale. Fa o schita a modului in care ai legat montajele si posteaz-o pe forum.

Link spre comentariu
Vizitator ady30100

Mda. Am asezat kiturile pe un alt radiator si am lipit mai bine toate legaturile si bazaitul tot apare. Faza tare e ca atunci cand conectez GND-ul la impamantare bazaie si mai tare.Dar macar am aflat ca preamplificarea nu are nici o vina. Am conectato la o alta amplificare si bazaitul nu mai apare...

post-81992-139829730349_thumb.jpg

Link spre comentariu

Alimenteaza doar un singur kit si vezi daca mai bazaie. Ceva iti scapa. Asa imi facea si mie amplificatorul. Am scapat de bazait de abia cand am mutat preamplificatorul in alta carcasa si dupa ce am refacut legaturile in amplificator. :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări