Vizitator eugene Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Salut.Am si eu o intrebare ...de incepatori.Am 2 lustre, fiecare cu cate 18 becuri de 40w ( becuri decorative normale ).Nu am gasit variatoare peste 1000w.Precizez ca nu se pot sparge peretii, lustre sunt in paralel ( cascadate din primul in al 2 lea ).Am cautat destul inainte sa pun intrebarea, si am vazut ca exista relee dimmer.Ma ajuta cu ceva ? Exista alta solutie ?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Dacă pui triacuri mai sănătoase, care să reziste la sarcina ta, poţi copia o schemă de variator. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 La puterea aia, va trebui sa maresti semnificativ radiatorul triacului si sa pui si un filtru EMI serios !Nu e suficient sa iei un variator turcesc sau chinezesc de 300W si sa-i montezi un triac de 15A. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Fiind decorative, dupa cum spui, de ce nu pui becuri de 25W si atunci unul de 1000W ar merge la ambele. Acuma, ca vrei variator, inseamna ca nu o sa le tii la 100% putere, nu?! Oricum, in caz ca le tii si la 100% putere, cauta un variator care are switch de bypass cand vrei 100%. Cele de mai sus sunt valabile pentru becuri de 25W in loc de 40W.Cand cauti sa cumperi becuri, nu te ghida dupa putere: cauta sa fie cu sticla clara si cu cat mai multi lumeni (intensitate luminoasa). Link spre comentariu
Vizitator eugene Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Becurile sunt de 40 w doar pentru forma si aspectul lor ( bec lumanare mat, cu ...varf ). Sunt frumoase, arata bine pe candelabre. Prima varianta a fost sa le inlocuiesc cu altele de 25w, la fel de aspectuase, dar nu se gasesc decat clare si fara varf. Pun variator pentru ca le tin mai tare sau mai incet in functie de situatie, dar sunt momente si de 100%. Deasupra lor sunt scafe de rigips... Oare exista ceva wireless pentru fiecare in parte la putere asa mare ? Ma gandesc sa pun langa fiecare candelabru un variator wireless ( nu stiu cum se numeste )... cele care se regleaza intensitatea cu telecomanda tv. Ce parere aveti ? Astazi mi-a venit ideea... Link spre comentariu
Vizitator eugene Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 si am mai gasit asta KITT TELECOMANDA 3 FAZE 3000W ; 3 x 1000W http://www.magazin-lustre.ro/kitt_telec ... 792.p.html Nu prea am incredere ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum