Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver pentru LED 9.9W - 3.3V 3000mA Ajutor

deliquenme

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deliquenme

10

• rinaldoparaipan

3

• Dr.L

2

• UDAR

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc, dar cum am spus nu ma prea pricep la electronica, de aceea caut ceva gata facut, mi-e greu sa inteleg de ce fac LED-uri si le vand pe piata romaneasca dar nu au drivere pentru ele, tot nu inteleg care e treaba cu sursa aia cu 3A si tensiune reglabila, Amperajul este constant? Se poate folosi ca driver LED?Alta problema ar fi ca nu am nici componente, am cateva surse defecte prin casa si cateva DVD Playere si Recivere satelit din care pot recupera unele piese, rezistente, tranzistori dar...mosfet...ar trebui comandat, si daca tot dau comanda de ceva, prefer sa comand sursa cu totul.

Link spre comentariu

Multumesc, dar cum am spus nu ma prea pricep la electronica, de aceea caut ceva gata facut, mi-e greu sa inteleg de ce fac LED-uri si le vand pe piata romaneasca dar nu au drivere pentru ele, tot nu inteleg care e treaba cu sursa aia cu 3A si tensiune reglabila, Amperajul este constant? Se poate folosi ca driver LED?

Fiindca fiecare led(si sunt zeci-sute de tipuri) necesita o anumita tensiune si anumit curent.Plus ca sunt combinatii serie-paralele, care implica alte tensiuni si alti curenti.Da, montajul asigura amperaj constant.Trebuie redimensionate rezistentele functie de susa de alimentare si curentul prin led.Ledul l-ai cumparat deja?Vezi ca ledul trebuie pus pe un radiator destul de mare si necesita o placuta speciala.Nu stiu cum arata cealalta fata a placutei pe care e montat, s-ar putea sa fie suficienta doar pasta termoadeziva sau este necesara o alta placuta suplimentara-MCPCB.Procedeul de lipire in acest ultim caz nu e asa simplu-trebuie statie cu aer cald sau lipire pe placa termostatata.Surse ce CC cu o gama larga de tensiuni/ curenti, aici:http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.alvit.it%2Fitaliano%2Fpagine%2Fdownload%2FLed%2Fcatalogo%2520LED%2520Alvit.pdf&ei=nibBUpOoLNOChQf5uYCgAw&usg=AFQjCNGWgAmhXLbUejPdIpRekGrYSAD_fA&sig2=yyJvPQjK_yeS9dWmzRCGSQ&bvm=bv.58187178,d.YmsSau aicihttp://www.trcelectronics.com/led-drivers.shtmlPentru ce ai tu nevoie, montajul din postul anterior rezolva problema.
Link spre comentariu

Aceste este LED-ul meu

Posted Image

Steaua este din aluminiu si are deja pasta termoconductoare pe spate, radiator o sa ii pun unul de P4

Posted Image

Merge lipit si la aragaz, pentru ca ieri l-am alimentat cu 3.5v si 1,7A fara radiator pana s-a dezlipit de pe steluta de aluminiu si din comoditate nu m-am mai dus la garaj sa iau

suflanta de aer cald si am aprins aragazul si am pus steluta pe flacara pana s-a topit fludorul si am asezat LED-ul cu o penseta.

Acele surse sunt si la noi, nici una din ele nu are 3A constant. Cea mai mare are 1,5A. Singura solutie este o sursa de 3A sau una reglabila.

In ceea ce priveste racirea, am citit undeva pe net ieri, nu mai stiu exact unde, cu un radiator de PC si Cooler un tip a reusit sa tina LED-ul aprins pentru 10 minute la 12v si 2A,

temperatura acestuia a ajuns la 120Grade Celsius, asta nu inseamna mai multa lumina pentru ca LED-ul isi pierde din caracteristici daca este alimentat cu mai mult de 10W dar ideea este

ca supraincalzirea nu este o problema in cazul meu, problema este ca nu am cu ce sa il alimentez.

O sa fac comanda si de un LED SST-90, acesta este capabil de maxim 2500Lm, cu 1500 mai mult decat T6 si nu este mult mai mare, T6 2x2mm SST 3x3mm.

Temperatura pe care o produce este mult mai mare, dar poate fi tinuta in frau cu un cooler pe apa dinala chinezesc. Macar pentru SST se gasesc surse.

Multumesc inca o data. Sper totusi sa gasesc o sursa de curent constant de 3A pentru T6.

Link spre comentariu

Pai in cazul asta se schimba treaba.Poti sa iei o sursa de 4A pe la 5V(ca si voltaj merge si mai mult, dar se va incalzi tranzistorul)Pentru partea de racire te pot ajuta eu cu un radiator cu cooler(sau cauta pe sectiunea Bursa userul soringt are de vanzare asemenea radiatoare cu cooler la un pret bun)Sursa de curent constant pot sa ti-o fac eu(2trz si doua rezistente nu sunt un capat de tara!!).E pacat de ledul ala sa il tii degeaba.Vorbim pe PM daca vrei sa continui proiectul.

Link spre comentariu

Citat:Acele surse sunt si la noi, nici una din ele nu are 3A constant. Cea mai mare are 1,5A. Singura solutie este o sursa de 3A sau una reglabila.In ceea ce priveste racirea, am citit undeva pe net ieri, nu mai stiu exact unde, cu un radiator de PC si Cooler un tip a reusit sa tina LED-ul aprins pentru 10 minute la 12v si 2A, Asta parca are 3,8A.Se poate modifica usor la 3AREVIN, ce inseamna viteza si neatentia.Scrie voltaj minim 9V, deci este pt 3 astfel de led-uri in serie.Poate am timp sa ma uit mai atent la sursele de acolo..

post-27339-139829731933_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit sursa intr-un final, o sa dau comanda la anu' :101

http://www.ledlight.ro/?p=productsMore&iProduct=178

Are tensiune si curent reglabile, maxim 5A (cu radiator), am citit acolo ca il pot furniza ei.

Ramane de vazut ce randament o sa am, pana atunci sper sa imi ajunga si Lux Metrul oricum diferenta de la 3W la 6W a fost

foarte mare, de la 6W la 10W sper sa fie la fel de mare, o sa dau comanda si de un LED SST de 2500Lm, acel LED are 30W

dar va necesita o sursa noua, de 9A la 3.1V pentru 2200lm sau 11A si 3.1v pentru 2500+lm, dar deja am gasit sursa si pentru el,

de 10A.

In orice caz tot nu pot sa imi dau seama cum de importa romanii LED-uri dar nu importa si Driverele pentru ele. Zexstar care se

crede cel mai mare vanzator la noi nu are drivere pentru mai mult de 50% din LED-urile pe care le comercializeaza, cand le-am zis

de driver pentru T6 imi dadeau un driver de 1000mA pentru 300lm, de ce as cumpara un T6 daca as vrea doar 300lm cand sunt LED-uri

de 10 ori mai ieftine cu 300lm. Foarte ciudat.

Multumesc mult tuturor pentru ajutor, sper sa reusesc sa duc proiectul la capat.

Sarbatori fericite!

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări