Vizitator codertux Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 Dintre display-ul de S65 si cel de 6100, cu care e mai simplu de lucrat?Eu as vrea sa incerc S65-ul deoarece pare mai mare Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 pentru cel de nokia gasesti mult mai multe aplicatii pe net, mai multe variante de cod, etc.de lucrat cu cel de nokia nam lucrat, doar cu cel de siemens. extrem de greu nu e, dar eu inca n-am reusit sa fac sa mearga cum trebuie softul publicat pentru cel de la siemens.da, e diferenta de marime, dar e oarecum mai simplu nokia ca merge lucrat cu el in mod 8biti, exista datasheet clar pentru controller, pe cang la siemens softul e facut prin reverse engineering, nu se stie ce controller are, si mai ales e pe 16 biti... Link spre comentariu
Vizitator codertux Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 atunci cred ca imi iau unul de nokia. dar nu tocmai acum. incep cu cel de 3310 pana ma prind si eu cum merge treaba cu microcontrollerele Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 spor la treaba! :supz: Link spre comentariu
Vizitator codertux Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 Am comandat ieri 3 bucati (3 pt k nu aveam cu ce umple cosul de cumparaturi pana la comanda minima). Se pot conecta toate la un atmega32? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 sigur ca merg, chiar puse in paralel pe aceeasi magistrala SPI si anume SCK, SDIN si D/C legate impreuna iar SCE(chip enable) legate separat, este activ "0" si numai lcdul cu SCE pe "0" va lua in seama datele, sau cum scrie in datasheet "The enable pin allows data to be clocked in" . Succes :yawinkle: Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 Pare aceeasi metoda ca si la afisajele cu 7 segmente, pt. mai multe segmente se alimenteaza pt. scurt timp anodul (sau catodul, depinde care este comun) 20ms si prin baleere functioneza toate deodata Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 hmm ma rog, intamplator seamana dar nu e chiar asa, aici e vorba de o magistrala de comunicare master/slave si anume SPI pe care pot sta oricate deviceuri care daca nu au sce activat nu inseamna ca nu sunt alimentate precum un digit cu led, efectiv nu baga in seama ce se intampla pe magistrala, sau poate diferenta o face chiar slaveul care e ceva "inteligent" nu un banal manunchi de leduri :smt003 dar observatia ta este pertinenta totusi . Link spre comentariu
wbg_1000 Postat August 14, 2007 Partajează Postat August 14, 2007 Salutari forumistilor.Intamplator am dezvoltat un montaj care cuprinde elementele pomenite in acest topic : avr , card MMC , display nokia 6100. In ciuda totalei sale inutilitati iata'l , exista (urmeaza cateva poze) :weedman: Link spre comentariu
wbg_1000 Postat August 14, 2007 Partajează Postat August 14, 2007 Iata si o poza mai luminoasa. Dezvoltat cu winavr (mixed language - drivere in assembler , FAT + control in C) Link spre comentariu
wbg_1000 Postat August 14, 2007 Partajează Postat August 14, 2007 Asata e meniul :tonqe: (lista fisierelor din directorul radacina - cardul e formatat FAT16) Link spre comentariu
wbg_1000 Postat August 14, 2007 Partajează Postat August 14, 2007 Si una din pozele de pe card (cu butoanele ne miscam prin poze , nema resize deocamdata).Treceti cu vederea aspectul inestetic , lipiturile nu sunt punctul meu forte.PS. Cu putin noroc urmatorul vehicul al autorului :axe: Link spre comentariu
criss Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Sal Ce microcontroler folosit?Pot folosi displayul de la un siemens S45i?(deoarece am un tel din acesta busit dar displayul este ok)multumesc Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Microcontrollerul e ATMEGA32L (L ca sa mearga alimentata la 2.7V - ca si LCD'ul , cardul MMC). Dupa cum au spus si baietii inainte in topicul asta e recomandat displayul de Nokia6100 (deoarece pe web se poate afla cam totul despre dansul). Evident daca ai informatii despre displayul de Siemens si shtii sa'l interfatzezi il potzi folosi. Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 14, 2007 Partajează Postat Octombrie 14, 2007 mersi pt raspuns. problema este ca nu am nici o informatie despre acest display de la siemens de aceea am intrebat...ca sa nu mai dau bani pe unul de nokia. am gasit din linkurile date ceva de siemens dar nu pt tipul meu(adica de telefon ca nu stiu ce tip este displayul)http://www.superkranz.de/christian/S65_Display/DisplayIndex.html am sal desfac sa vad de care este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum