tavi 84 Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Tin minte ca la capatul unei carti din anii '70 care continea experimente de fizica pentru copii(constructii de generatoare,pile electrice,electroscop,telescop,etc.)era prezentata inventia unui francez,parca Meyer,care consta intr-un generator de curent ce functiona prin aplicarea cu o bobina a unei frecvente provenite de la un oscilator cu cuart de inalta precizie,asupra unei bare de cupru de inalta puritate,care astfel elibera un electron de pe ultimul orbital atomic.Frecventa folosita era cea de rezonanta pentru respectivul electron.Se afirma ca produce o putere mai mare decat cea consumata(daca nu cumva era o greseala de tipar in privinta tensiunilor si curentilor din text),cu necesitatea folosirii unei frecvente foarte precise(trei zecimale dupa virgula de la Hz).Nu mai am demult cartea si ma intrebam daca a mai auzit cineva de aceasta realizare. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Tin minte ca la capatul unei carti din anii '70 care continea experimente de fizica pentru copii(constructii de generatoare,pile electrice,electroscop,telescop,etc.)...Se afirma ca produce o putere mai mare decat cea consumata(daca nu cumva era o greseala de tipar in privinta tensiunilor si curentilor din text)...Intradevar, numai copiii (in puritatea lor sufleteasca) ar fi in stare de asemenea miracole. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Era in revista Stiinta si Tehnica articolul.Era si o dioda pe acolo.Grig Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Este vorba de cartea 'Experiente de fizica la indemana oricui" a lui Mihaela Vaiteanu. Dispozitivul descris e o aberatie, asa ceva nu exista pe lumea asta... http://www.adanima.org/2007/11/06/centr ... er-franta/ Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Da,aceea era cartea.In privinta dispozitivului,nu am afirmat ca ar putea merge,mai mult mi se pare interesant de ce autorul a decis sa prezinte asa ceva la capatul unei carti care contine dispozitive functionale,bazate pe principii fizice "consacrate".Poate impresia ca fiind ceva inventat de vestici,e musai sa fie o realizare serioasa(era totusi ceva recent,aflat probabil in anii in care era scrisa cartea).Cat despre tentativa de a realiza concret dispozitivul,o asemenea precizie in frecventa nu e realizabila pentru electronistul obisnuit de acum,poate un radioamator cu experienta(si scule pe masura)sa incerce sa verifice functionarea lui,asa de "amorul artei".Eu cel putin n-am cum. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 ......,asupra unei bare de cupru de inalta puritate,care astfel elibera un electron de pe ultimul orbital atomic....Daca frecventa este foarte mare, se produce incalzirea prin inductie.Electronii de pe ultimul strat al unui metal sunt relativ mobili si la temperaturi inalte se produce fenomenul de emisie termoelectronica. Asta nu inseamna nimic, numai ca nu prea vad cum se produce mai multa energie decat se consuma, pentru ca pentru incalzirea metalului consumi mai mult decat din energia electronilor emisi. Nici ipoteza unei anumite rezonante nu ma convinge, deoarece electronii sunt slab legati de atomi si vitezele acestora sunt diferite. Pe de alta parte, exista fenomene in care se produce mai multa energie decat se consuma.Exemple: arderea unui bat de chibrit, reactiile chimice exoterme in general, fisiunea nucleara, etc. Deci principiile fizice "consacrate" pot fi reale, depinde ce se obtinea in urma experimentului respectiv. Imi amintesc ca in anumite reviste stiintifice din anii trecuti, in numarul din aprilie uneori era publicat un articol de aceasta natura bineinteles cu scopul pe care vi-l imaginati. P.S. Am vazut acum articolul si figura experimentului, seamana cu un transformator, dar ce sa obtii intr-o bara de cupru aflata in miezul unei bobine prin care circula curent cu frecventa de 172.753,867 Hz? Si cum aplici 1.2W ? Cu un oscilator realizat cu un tranzistor 2N706 Transistor General Purpose NPN 10mA 20V Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Colegu Tavi, eu zic aşa, şi asta de amorul artei de care pomeneaţi, construiţi dispozitivul. Nu vă lăsaţi descurajat de potopul de zecimale, ca şi exerciţiu practic de construire a unui oscilator se merită. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 .Cat despre tentativa de a realiza concret dispozitivul,o asemenea precizie in frecventa nu e realizabila pentru electronistul obisnuit de acum,poate un radioamator cu experienta(si scule pe masura)sa incerce sa verifice functionarea lui,asa de "amorul artei".Eu cel putin n-am cum.Eu am un generator de semnal cu care ma pot apropia de frecventa aceea, dar nu pana la ultima zecimala, oricum nici nu ma gandesc sa incerc...(Agilent 33220A)Oricum, cu schema prezentata in articol nu se poate ajunge la o asemenea precizie si stabilitate. Nu exista un trimmer pentru cuart. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Problema e un non sens, daca asa ceva ar fi posibil in practica, pe langa 2(doua) premii Nobel, unul pt. fizica, altul pentru medicina, proprietarul dispozitivului ar deveni nu miliardar, ci triliardar in dolari!!! In primul rand, energie moka, transformarea fierului in cupru si viceversa(pretul cuprului e de 25X mai mare decat al fierului), vindecarea hemofiliei cu un banal oscilator electronic.Toata chestiunea e o farsa, o glumita tehnica, din pacate nici prin tehnica nucleara nu e catusi posibil asa ceva, daramite printr-un montaj electronic cu un tranzistor...c`est la vie. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Despre posibilitatea incercarii realizarii unui oscilator de asa de mare precizie cu un simplu tranzistor,cred ca ati uitat de asa-zisul "zgomot de faza",care va face ca sinusoida de la iesire sa fie nitel "fracturata",chiar daca in medie ar avea frecventa corespunzatoare.Asta ar insemna ca puterea semnalului se va distribui intr-o banda de frecvente de o anumita latime,dupa o curba tip Gauss,iar pe frecventa care chipurile ar produce energie mai multa decat intra,va fi doar o mica parte din puterea totala aplicata.In aceste conditii,bilantul energetic total nu ar fi cel corect,chiar daca,minunea minunilor,ar iesi mai multa energie decat intra pe acea frecventa. Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Colegu Tavi, iaca revin. Acu' sincer, date fiind cele scrise de dvs în ultimul post, anume că sînteţi în măsură a sesiza chestii ce ţin de nuanţă nicidecum de culori fundamentale, nu pot să nu-mi exprim nedumirirea legată de cele ce aţi scris în primul post, la început de subiect. Oare beut vă prezentarăţi la post?PS. Îndemn să cred că ştiţi de glumă, asta în ce priveşte ultima parte a mesajului meu. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Eram interesat si de parerile altora pe acest subiect,mai ales ca la asemenea subiecte("free energy"),vad ca destui chiar cred in construirea unor dispozitive tip perpetuum mobile.Oricum,nu parea un dispozitiv de care sa fi auzit prea multi. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Nu sunt ,,destui,, cei care cred in Perpetuum Mobile, sunt ingrijorator de multi dar din pacate nu datorita unor dovezi reale, ci din cauza lipsei de cultura. Cititi principiile termodinamicii si va lamuriti. Crezi ca mie i-mi convine sa dau la CEZ 3-400 Lei pe luna cand as putea sa-i investesc in surse de ,,energie moka,, ? Nu energie alternativa, ca aia exista din belsug, dar costa s-o exploatezi, cel putin investitia initiala te doboara !! Ia exemplu la panourile fotovoltaice, eoliene, etc. Eu vorbesc din prisma experimentului propriu, stiu cum se obtine de greu orice Watt, si ce usor se consuma Link spre comentariu
bobinatorul Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 (editat) Sper sa nu ma luati in ras prea tare. Din dorinta de a ajuta o cunostinta m-am implicat si eu intr-un asemenea proiect. Omul a investit pana acum cel putin o caruta de bani in nu stiu ce fel de magneti ,izolatori de camp magnetic si ce mai zicea el p-acolo. Nu am inteles foarte multe pentru ca "limbajul" , termenii sunt mai ceva ca la Nasa. Implicarea mea nu e foarte mare si asta se reuma la oscilatorul de care discutati. Nu stiu daca va fi sau nu un succes doar ca tipul vrea sa ii contruiesc acest montaj. Intrebaile mele sunt urmatoarele: Ce vrea sa fie acea componenta notata cu 10 AF? Daca e cond. ce valoare are? Ce valoare sau ce domeniu trebuie sa aiba trimerul si si inductanta paralela? Quartz-ul fiind de negasit cu ce valoare as putea inlocui pentru a ajunge la uimitoare frecventa de 172753.867 Hz? Cica asta ar fi formula de calcul : LC=1/(4-1r'-f) pe mine ma bate. Multumesc celor ce isi pot face timp pentru asta. Din septembrie voi putea posta si poze sau filmulete despre cum decurge proiectul. Editat August 30, 2015 de bobinatorul Link spre comentariu
one Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) In primul rand acei "izolatori de camp magnetic" sunt ceva real... denumirea "originala" - active magnetic shielding. 10AF cred ca sunt 10uF, oricum nu cred ca este critic poti pune orice valoare intre 100nF si 10uF, probabil cel mai bine ar fi 100nF. Circuitul LC se calculeaza pentru frecventa de rezonanta dorita (fundamentala cuartului sau o armonica). Quartz pentru frecventa dorita nu vei gasi, cel mai probabil o astfel de frecventa se poate genera cu un sintetizator sau cel mai simplu cu un DDS. Cu un AD9837 de exemplu rezolutia este de 0.06Hz dar probabil se poate ajusta intr-o anumita masura, problema ar fi cum se poate verifica un astfel de circuit, daca genereaza frecventa exacta pana la ultima zecimala ? Cu ce aparat de masura ? Asta bineinteles excluzand deriva termica a generatorului si a intrumentului utilizat pentru calibrare. Circuitul din schema prezentata este relativ naiv, functionant dar nu universal. Iesirea acestuia nu este direct utilizabila cu orice aplicatie. Ideea se pare ca a fost brevetata: http://www.rexresearch.com/meyernmr/meyer.htm Editat Septembrie 10, 2015 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum