Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu PIC si LCD

XAN77

Postări Recomandate

Nu stiu de ce vrei sa reinventezi roata.Din punctul de vedere al costurilor un voltmetru cu 7107 sau C520D estemai ieftin de realizat decat unul cu microcontroler.Pentru o aplicatie simpla ca o sursa reglabila afisarea cu un microcontrolermi se pare o risipa de resurse.Dar daca ai in vedere realizarea unui proiect in care sursa sa aiba reglajdigital, sa poata fi accesata de la distanta, sa aiba posibilitatea memorariivariatiei tensiunii de iesire pe un anumit interval, etc atunci renteaza safolosesti microcontroler si afisaj inteligent.In concluzie, pentru o sursa simpla nu are rost sa te complici inutil, dardaca ai in vedere un proiect mai mare atunci devine rentabil integrareain sistem a unui afisor inteligent.Dar daca doresti neaparat un voltmetru cu pic atunci iti ofer alt exemplu.O sa caut schema, am gasit un voltmetru de panou in revista Conex realizatcu PIC16F877 care are si driver de afisaj si se preteaza mai bine la ce vrei sa faci.Lasa-mi cateva zile si o sa scanez revista.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

5

• XAN77

3

• andiy

2

• pavcostel

2

Top autori în acest subiect

"Trend-ul" este ca intreaga comanda a sursei sa fie digitala, reglajul din taste sau encoder, blocarea tensiunii la valoarea reglata, masurarea tensiunii si a curentului absorbit, reglarea disipatiei de putere la nivelul rederesorului (semipunte cu tiristoare) si nu integral pe regulatorul serial, cel putin comunicatie RS232 ca sa poti comanda sursa de pe PC daca chiar trebuie, etc.Ideea in sine nu e rea de loc si chiar daca e mult mai scump decat cu 7107 iti da niste satisfactii, ca din fericire nu toti pe lumea asta fac aparatura ca s-o vanda...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări