Administratori Badman Postat Decembrie 26, 2013 Administratori Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Sa presupunem ca vreti sa faceti o lada cu difuzoare horn backloaded si sunteti in dilema asta de alegera a difuzoarelor, ce ai alege dintre cele 2 ?Intrebarea e adresata celor care stiu ce sunt aceste difuzoare.Indiferent ce am sa aleg am sa fac lazile conform schitelor date de ei... cu putine modificari sa iasa mai sexy vizual. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Fostex sub nicio forma ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 26, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Trebuie sa imi spui si un motiv Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Lowther DX2 are sasiu turnat din aliaj.. un detaliu ce face diferenta intre difuzoarele ieftine de larg consum si cele de calitate Zic si eu. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 26, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 26, 2013 clar ca nu stii despre ce e vorba, ambele au cosurile turnate Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 In primul rand, lucrurile le privesc prin prisma investitiei:- daca vei alege sa executi proiectul Lowther pentru incinta, fara abateri de la desen, ai posibilitatea de a plasa oricare din cele doua difuzoare in incinta aleasa. DX2 in mod sigur va "calca" cel mai bine pe incinta, mai ales ca sunt studiate sa corecteze anumite zone din caracteristica de frecventa.Varianta aceasta ramane cea mai scumpa dar si cu raportul pret/calitate cel mai ridicat, avand in vedere ca e in discutie un Lowther, chiar daca nu e cel mai performant.- varianta Fostex depinde, in mare masura de diferenta de pret intre cele doua perechi de difuzoare. Incinta poate sa se "potriveasca" pe difuzor sau sa dea unele probleme care sa fie destul de greu de rezolvat, mai degraba doar se ajunge la un compromis (recunosc ca NU am utilizat acest Fostex in incinta prescrisa de Lowther pentru difuzor Lowther! Chiar mi-ar place sa fac un astfel de test!)Daca nu se are in vedere in mod deosebit achizitia de Lowther, pentru Fostex se poate construi o incinta BLH mai simpla decat proiectele de la Lowther cu rezultate f.bune daca se incarca corect difuzorul pentru a nu depasi Xmax. (Am retineri f.mari la proiectele recomandate de Fostex!!!!)Completarea cu un tweeter suplimentar ramane in discutie dupa auditiile de test.SUCCES! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 26, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Eu vreau sa construiesc incinta data chiar de fostex pentru acest difuzor, adica aceasta http://www.fostexinternational.com/docs ... nclrev.pdf Dvs propuneti ceva pentru Fostex ? Nu conteza cat e de complicat de constrit, pot sa o fac oricum ar fi. As vrea sa fac si ceva estetic in caz ca nu imi plac sa pot scapa de ele... iar pentru lowther inca nu stiu ce sa aleg din planurile lor ca boxele se pare ca sunt un pic cam iniversale. Diferenta de pret este enorma ca dx2 sunt aprope dublu iar dupa parametrii si ce am citit pe net par mai slabe ca fostex fe208esigma, am sa raman pentru moment la fostex Link spre comentariu
sorin_denver Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Mie astea imi plac http://jasondiyaudio.blogspot.ro/2008/0 ... s-blh.html, dealtfel le-am si construit viewtopic.php?f=4&t=131913 dar nu cu fostex-uri. 1 Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 La Fostex, daca ramanem la Fostex, personal nu m-as complica cu altceva decat 206-ele! Desigur, 200 este varianta de varf, DAR, si pretul este mare si SPL-ul scade dramatic in vederea linearizarii caracteristicii.Desigur, asta ar fi optiunea mea daca vorbim de un difuzor de banda larga si un pret convenabil.Planurile oferite de Fostex sunt OK, am ascultat mai multe variante echipate cu difuzoare de 6 1/2" si 8". Ce nu mi-a placut: solutia simplista de crestere a sectiunii, colturile placilor introduc turbulente si modifica viteza de curgere a aerului substantial in preajma lor. Se poate imbunatati prin racordarea suprafetelor interioare, egalizarea varfurillor rezultate din muchiile placilor suprapuse (eventual cu o placa de plastic de 2 - 3 mm aplicata deasupra).As mai incerca ceva: ridicarea incintei pe laterale mai inalte, pana la nivelul urechii, si, as face placa ce obtureaza gura, rabatabila, astfel sa pot asigura un cuplaj mai bun cu ambientul, esential la un horn. Dallas-ul (propus de sorin denver), in oricare varianta, poate fi folosit in acest proiect. In general, orice plan de BLH acordat pe Fs difuzor poate fi utilizat cu succes. Pentru 206, Fostex are un plan care asigura o incarcare mai buna (dupa opinia mea) si care poate fi si el imbunatatit la constructia incintei.As vrea sa atrag atentia asupra unui lucru esential: utilizarea unei incinte F.R. presupune ca utilizatorul STIE care ii sunt carentele si avantajele, ca si genurile de muzica la care se preteaza pentru reproducere. Acest gen de incinta NU satisface toate gusturile si NU poate fi recomandata pentru reproducerea tuturor genurilor muzicale. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 26, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 26, 2013 @sorin_denver Faina lucratura, mai ales difuzoarele. Vreau sa modific planul de la fostex in sensul ca vreau sa-l rotunjesc si le fac stil biscuti gen ca asta As vrea sa atrag atentia asupra unui lucru esential: utilizarea unei incinte F.R. presupune ca utilizatorul STIE care ii sunt carentele si avantajele, ca si genurile de muzica la care se preteaza pentru reproducere. Acest gen de incinta NU satisface toate gusturile si NU poate fi recomandata pentru reproducerea tuturor genurilor muzicale.Eu nu le fac ca sa le ascult. Cum am zis si in primul post vreau niste lazi complicate cu difuzoare, ma intereseaza cum arata si nu cum canta. De asta am ales si difuzorul de la Fostex ca arata mai "misto" ca altele. Link spre comentariu
sorin_denver Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Atunci asa ceva ai putea sa faci. Sau http://www.creationaudio.com.au/Carfrae.html . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 27, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 27, 2013 sunt tare adanci dar cred ca fara subwooferul ala ar fi acceptabila Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 Eu recomand ceva mai complex , dar foarte performant : http://www.pirkensee.de/Downloads/TP%201.pdf Sau ceva mai subtire , de vara : http://www.pirkensee.de/Downloads/Acousta.pdf Evident , doar de la LOWTHER . De altfel , o asemenea " lada " ajuta orice difuzor de 20 cm diametru , de buna calitate , inclusiv un Fostex . Ca fapt divers , proiectul Acousta matura pe jos la orice capitol cu gunoiul recomandat de Fostex . Si asta nu e tot , proiectul TP1 Horn de la LOWTHER este unul dintre cele mai performante proiecte de horn ( imbina conceptele Front Horn cu BacK Load Horn , la un nivel matematic impins la extrem ) . Doar pentru cunoscatori . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 31, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 31, 2013 nu imi plac goarnele Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 OK , incearca o varianta simpla , BR . Dar....asta http://diyaudioprojects.com/Speakers/Ta ... d-View.jpg e tot horn ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum