Vizitator mosen Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Salut.Are ceva daca schimb polaritatea subwooferului(logitech x540) ? ...as vrea sa stiu daca se va observa o schimbare Link spre comentariu
djdansmart Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Da..se observa..in rau! Va fi in antifaza cu satelitii! Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Doar daca satelitii reproduc si frecventele joase. Link spre comentariu
Vizitator mosen Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Doar daca satelitii reproduc si frecventele joase.nu Link spre comentariu
Binu Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Doar daca satelitii reproduc si frecventele joase.nu Explica fenomenul. De ce spui ca nu este asa? Miron are perfecta dreptate. Altfel nu se observa nici o diferenta. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 va avea un efect si anume ca difuzorul va bate invers si ai ocazie sa-l faci ..... Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Membrana se deplaseaza permanent in ambele sensuri, deci cum sa "bata invers", fata de cine, daca nu mai exista alt difuzor de joase pentru a fi in faza sau nu cu el? Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 eu ma refeream la chestia acea de la bornele difului cu plus si minus Link spre comentariu
Binu Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 eu ma refeream la chestia acea de la bornele difului cu plus si minus Din informatiile pe care le deti: ce tip de semnal trebuie sa ajunga la bornele unui difuzor? Semnal alternativ(~) sau semnal continuu( ,,+" si ,,-")? Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 semnal alternativ dar aici vad ca are borne notate cu plus si minus sau aici bornele... sunt putin diferite una de alta in cea ce consta marimea terminalelor unu este mai lung si altul mai scurt Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 bornele difului cu plus si minusAcele semne sunt importante pentru fazarea a cel putin doua difuzoare care lucreaza in aceiasi banda, membrana difuzorului actioneaza ca un piston de aer, in cazul frecventelor joase, unde volumul de aer deplasat este relativ mare, daca sunt in faza presiunea acustica a difuzoarelor se insumeaza, deci un bas mai puternic, daca sunt defazate, cand unul "impinge" aerul celalalt il "absoarbe" si frecventele joase sunt redate slab. Link spre comentariu
Binu Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Si atunci cu ce afecteaza difuzorul ca prima alternanta care ar ajunge la bornele sale este cea pozitiva?Sau cu ce il afecteaza ca prima alternata ar fi cea negativa? Link spre comentariu
Vizitator mosen Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 fratilor am facut schimbarea si am observat ca nu mai sufla asa tare pe tubul acela iar bassul e acelasinu sa intamplat nmk cu vol si basul la max Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 membrana trebuie sa fie impinsa in fata,nu aruncata in spate!Indiferent daca este in domeniul bas sau altul, membrana se misca in ambele sensuri si "supta" si "impinsa". Link spre comentariu
Vizitator cduna Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Un subwoofer serios are intotdeauna reglaje de faza macar in trepte 0-180 de grade. Schimbarea polaritatii subwooferului nu afecteaza cu nimic basul si nu are ce sa strice atata timp cat e unul singur. Ba din contra, in functie de pozitia sa fata de sateliti schimbarea de faza poate avea un efect pozitiv in ceea ce priveste integrarea cu acestia. Merge doar pe incercate Link spre comentariu
Postări Recomandate