romicap Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 As vrea cat mai multe detalii despre acest amplificator ( Gaillard STF 72 )Se pare ca a fost fabricat prin anii 1965- `72 ) in serie limitata (maxim 10 buc !) Detalii inseamna ,schema ,cartea tehnica , etc... Pentru cele mai multe detalii se ofera un premiu de circa 50 Euro .Amanunte pe MP. Multumesc anticipat Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Cateva imagini cu amplificatorul (amplituner) Premiul va fi cat se poate de adevarat, vreau eventual vreun articol scris indiferent unde despre ampliful acesta ! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Schemă nu cred să se găsească, în schimb ceva detalii spune francezul ăsta aici: http://forum.vintage-audio-laser.com/resolution-pannes/gaillard-stf-t17930.html Nu e greu de scos schema cu creionul pe hîrtie, la etajele finale, alimentare, corecţii, preampliful de doză (mă aşteptam să aibă un preu comun de surse, cu comutarea corecţiilor după moda vremii, dar e mai ''modern'' conceput), la partea de radio cam iese din discuţie, blocurile de bobine sînt misterioase. Pare să aibă mos-feţi în etajele radio. Finalele sînt cu alimentare simplă şi ieşire prin cond, fără diferenţial, termistor pe radiator, doar 3 trz pe placă, reţea bootstrap, filtru clopot pe ieşire, sig pe U+... etc. Nu cred să fie mai sus de +30V alimentarea, cond de filtraj are doar 1000uF/40V, probabil că cei de ieşire au 1000uF/25V. Ciudat că au folosit pe cablaj un model cu prindere cu piuliţă, ptr şasie. Ce naiba face cu cei trei semireglabili? Cel de 250k e la intrare ptr simetrie, cel de 4,7k e ptr Irep (polarizare trz finali), al treilea nu-i văd valoarea... dar e în reţeaua boostrap, se pupă cu cond de 47uF/75V şi e urmat de o rez de 4,7k în baza trz prefinal npn. Am la colecţie cond Sic-Safco cu capetele roşii-verzi, din aparatură din anii 60. Sînt cam terminaţi, aşa că ar trebui restaurat şi cel din poze. ........... P.S. E fabricat în prima parte a anului 1971. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Merci Zal, sa mai avem un pic de rabdare si voi trage concluziile asupra celui ce merita premiul ! Din informatiile mele se pare ca in Europa sunt doua amplifuri de genul acesta, unul la un amic la Paris si altul in Elvetia . De altminteri , initiativa cu premiul apartine amicului de la Paris care este extrem de multumit cu sunetul acestui aparat si din acest motiv , doreste sa stie cat mai multe despre el . Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Încerc să găsesc o schemă asemănătoare din perioada respectivă, majoritatea au doi trz în intrare şi nu se potrivesc. Nici eu nu le-am apucat în vremea lor de glorie, deşi sînt matusalemic. M-am băgat în joacă, nu cu gîndul la premiu, căci era clară lipsa documentaţiei şi mai mult să-mi verific vechea pregătire de depanator amator, cînd trebuia să evaluez din ochi orice jucărie. Dacă ar face amicul poze mai detaliate faţă-spate cu modulele, i-aş putea scoate schemele, evident şi ceva tensiuni măsurate ar fi bune. Cel mai dificil e preul de ton, că e înghesuit, iar la partea de radio mă abţin, e greu de urmărit. Interesant e că are CAF, deşi e cu cond variabil. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Interesant e că are CAF, deşi e cu cond variabilSe pot da o gramada de exemple de astfel de radioreceptoare... RR Gloria, Pacific, Bucur, Maestro S, etc au avut si CAF (CV cu 2 sectiuni + 1 dioda varicap) - o schema clasica a anilor '70 pentru RR superheterodina de calitate cu UUS.Pe linga reglajul simetriei si al curentului de repaus, in acea perioada se mai obisnuia si existenta unui semireglabil pentru reglarea amplificarii (eventual a sensibilitatii intrarii amplificatorului final) in cazul amplificatoarelor stereofonice, pentru echilibrarea celor doua canale. Etajul final, in linii mari, are configuratia din schema alaturata (tot franceza, publicata in Le Haut-Parleur in 1968).Ar fi interesant de "scos" schema acestui amplificator - un adevarat monument istoric... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum