Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator dintr-un magnetofon

Vizitator razR

Postări Recomandate

Salut, as vrea sa folosesc amplificatorul dintr-un magnetofon rusesc din '87 si nu stiu exact cum sa fac. Erau conectate la el doua boxe de 30W pe care as vrea sa le folosesc, dar de data asta amplificatorul conectat direct la PC. Am pus niste poze pe site-ul de mai jos, daca se poate sa ma ajutati si pe mine sa il fac sa mearga fara partea mecanica. Multumesc! (Cele doua placi care cred ca sunt cele de amplificare sunt scoase din partea dreapta din slot-urile lor)

http://share.pho.to/4PV0E

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Fa exact cum a spus ADI, din butoanele de signal level L/R de sub Vu-metre, vei regla nivelul de 0db pentru preamplificare, iar din volumul normal, volumul etajelor finale dupa ce stabilesti acel 0db pe vu-metre.

Pe orice amplificator de putere asemanatoare (12-15W/8 ohm aproximativ) vei asculta, pe magnetofonul Kashtan, oricare dintre versiuni, inaltele superioare (> 14-15Khz), vor suna MAI BINE si MAI curat!

Rusii, stiu de ce, au ei acolo un mic "secret"!

Succes!

Link spre comentariu
Vizitator razR

Va multumesc pentru raspunsuri! Dar am niste nelamuriri. Cum conectez acele boxe? Le-am folosit inainte la alta statie si le-am taiat acel conector care cred ca era MIDI. De asemenea, in partea dreapta a magnetofonului, la care port MIDI bag dinspre PC? Si cum mai anume? Left, right, si ground-ul de la un conector de 3.5mm? Am pus poze cu acele porturi.

http://share.pho.to/4PkG9

Link spre comentariu
Vizitator razR

Am incercat pe mufa din mijloc dupa ce am facut un cablu cu un conector DIN si unul de 3.5 mm uitandu-ma pe acel site unind ground cu ground, si input left si right cu cele de la 3.5 mm.Dar ce e foarte ciudat e ca mufa bagata in mijloc face ca ambele boxe sa se auda stereo, dar extrem de incet, si la maxim dat. Dar daca incerc in mufa din stanga, se aude tare si bine, dar decat pe o boxa. Nici nu se misca afisajul la vumetru pe celalalt canal. Nu inteleg ce are deloc.

Link spre comentariu
Vizitator razR

Se pare ca singurele care merg sunt aceea din mijloc si cea din stanga ei....oricum le-as schimba intre ele firele dinspre DIN spre mufa de 3.5 tot la fel se aude, tare ciudat. Si e amuzant ca am incercat sa schimb acele module de amplificare intre ele si atunci am observat ca numai una dintre ele avea radiatorul cald. Le-am schimbat si acuma merge celalalt canal. Sa aiba una dintre ele ceva? Ambele sunt la fel, ce difera la ele e un switch care e pus in pozitii diferite la amandoua. Sa aiba ceva? Nu a fost niciodata umblat in el si nu imi dau seama...

Link spre comentariu

Daca modulul nu functioneaza nu are cum sa se jncalzeasca.Trebuie stabilit cu exactitate daca este defect modulul(dupa cele spuse asa pare).In primul rand trebuie schimbatin condensatorii electrolitici de pe modulul defect si dupa aceea se trece mai departe cu verificarile daca nu functioneaza.

Link spre comentariu
Vizitator razR

Pana la urma vad ca merg amandoua boxele in modul Mono II si cu acele switch-uri date la fel. Cred ca il las asa pana fac eu rost de ceva calumea in materie de amplificator. Multumesc mult pentru raspunsuri si sarbatori fericite!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări