Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema la programator PicKit2 pe USB

Vizitator tzicu2005

Postări Recomandate

Vizitator iulianvalentin

Salut, nu cred ca are rost sa te chinui cu 628, e perimat, nu se mai fabrica de ani buni. Incearca varianta 628A sau 648A, e cca 5lei si sigur scapi de probleme. Eu am scris sute 6x8A cu clone pk2, e drept ca ale altui coleg de forum, dar nu cred ca are importanta, si nu am avut nicio eroare. Daca as avea un 628 simplu, as incerca, dar nu am mai vazut de vreo 7 ani. Si atentie, mai sunt unele de la furnizor online din Alexandria, statistic mie mi-ai mers jumatate... :speriat

Cred ca e vorba de mivarom, da si eu am avut ceva probleme cu PIC-urile de la ei.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tzicu2005

Salut, nu cred ca are rost sa te chinui cu 628, e perimat, nu se mai fabrica de ani buni. Incearca varianta 628A sau 648A, e cca 5lei si sigur scapi de probleme. Eu am scris sute 6x8A cu clone pk2, e drept ca ale altui coleg de forum, dar nu cred ca are importanta, si nu am avut nicio eroare. Daca as avea un 628 simplu, as incerca, dar nu am mai vazut de vreo 7 ani. Si atentie, mai sunt unele de la furnizor online din Alexandria, statistic mie mi-ai mers jumatate... :speriat

Cred ca e vorba de mivarom, da si eu am avut ceva probleme cu PIC-urile de la ei.
Salut!Nu cred ca este vorba de firma de unde le-am luat. PIC-urile mele au fost functionale la inceput. Unul dintre ele avea deja scris hex-ul in el si functiona corect pe placa de dezvoltare. Celalalt era nou. Ambele au fost citite corest de programator (clona PicKit2 luata de la userul maxente de pe acest forum). La mine, problema a aparut la scrierea PIC-urilor, ambele dand eroare, dar am comandat alte PIC-uri si astept sa-mi vina, sa incerc programatorul cu acestea. Multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator iulianvalentin

Daca bifezi casuta On iti alimenteaza integratul dar nu te incurca la programat si daca ai bifata casuta MCLR iti tine uC in starea de reset.Masoara tensiunea de alimentare in momentul programarii si cea de pe pinul MCLR, sau pinul de reset/programare.

Link spre comentariu
Vizitator tzicu2005

In sfarsit mi-au venit PIC-urile de la userul vcdec (tin sa-i multumesc si pe aceasta cale pentru amabilitate), astfel ca am scris HEX-ul de la micuta mea placa de dezvoltare intr-un PIC16F84-A si a functionat fara probleme.Deci, problema s-a rezolvat si aceasta consta in incompatibilitatea PIC-ului 16F628 cu clona mea de PicKit2. Oricum, tot reincercand sa le scriu, cred ca s-au defectat.Multumesc frumos celor care mi-au oferit suport sau m-au sfatuit!

Link spre comentariu
Vizitator tzicu2005

Salut.Poate ca este off-topic, insa si eu m-am lovit de problema aceasta in trecut: PicKit2 nu poate programa PIC16F628, doar PIC16F628A. Pentru primul am folosit un programator de la Velleman, K8048.Toate bune

Si acum te-ai gasit sa spui? Glumesc, desigur :rade: . Bine ca s-a rezolvat intr-un final... .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări