Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diferenta de putere pe iesire la diy200-fet200

Emil 1986

Postări Recomandate

am 4 kit-uri ca in titlu si le am puse in punte prin defazor si am opservat ca la ace-las nivel de volum difera puterea pe iesire,am schimbat defazoarele intre ele si este la fel,am o diferenta de30-40 la suta de putere.am facut in felul urmator am dat din generator 50hz si am masurat prima data 2v pe diy si fara sa umblu la vol am masurat si pe fet si nu am tot 2v ci 1,4v,se poate modifica ceva sa am acelas nivel pe iesire?sau doar din balans?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• Emil 1986

2

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Tensiunile alea unde mai exact sunt masurate? PS: In principiu diferentele in putere pentru acelasi volum si alimentare pot fi cauzate de diferente in amplificarea in bucla inchisa a montajului, verifica si compara valorile rezistentelor dinspre iesire la inversoare, si cele de la inversoare spre masa.

Link spre comentariu

pe iesire sunt masurate acele valori,pe intrare nu este diferenta pt ca am schimbat si intrarile in defazoare intre ele si aceias diferenta am pe iesire,trebuie sa tin din balans diy200 mai incet

Link spre comentariu

Pai renunta la acel balans ca sa fii sigur ca intrarile sunt comandate identic apoi verifica bucla de reactie sa vezi daca amplificarea este aceeasi, am spus mai sus care rezistente te interseaza, nu conteaza neaparat valorile lor in sine ci mai ales raportul lor care da si amplificarea, adica daca spre exemplu ai de la inversoare spre iesire 22k si de la inversoare spre masa ( sau spre condensatorul inseriat cu masa ) 1k atunci amplificarea este de 22; daca ai sa zicem 47k cu 2k2 amplificarea tot cam pe acolo este... in fine se intelege sper eu la ce ma refer. Mai verifica deasemeni si ca impedanta de intrare sa nu fie prea diferita de la un modul la celalalt, o impedanta prea mica poate atenua semnalul de intrare suficient incat sa fie sesizabil la o comparatie cu un alt modul cu impedanta sensibil mai mare.

Link spre comentariu

...Nu e tot una cu trz avînd beta 300 cu unii de 50.

De acord, si totusi ma indoiesc ca ar fi cazul de o diferenta atat de mare in situatia de fata... adica eu cel putin nu pun tranzistori cu beta sub 200 in diferential...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări