utopic_paradox Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 salutam un system de alarma (paradox) cu senzori wirelesspreblema:de acum vreo doua saptamani nu mai transmite-receptioneaza nimicnici senzori,nici telecomenziledurile indicatoare rx tx sunt inactivedaca plec din zona cu placa electronica,acestea isi revin ,totul functioneazaam dus placa si in service:totul e perfectclar ca cineva si-a montat "ceva"sistemul merge pe 433MHzce metode sunt sa aflu cine are asa ceva ? vreun dispozitiv ?nota: telecomenzile la masini (mai multe masini) nu bat de cat de la 2-3 metri...de atunci Link spre comentariu
Matrixu Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Stiu ca e un pic offtopic, dar am gasit si eu o asemenea zona de bruiaj in fata unui mare hipermarket din Tg.Mures. Am crezut ca au cedat bateriile de la telecomanda...si surpriza, nici cu altele noi nu functioneaza decat daca sunt in interiorul masinii, daca ma indepartez cu masina de acea zona, totul revine la normal, daca revin acolo, nu mai functioneaza. Chiar sunt curios ce se intampla si acolo la tine. Sarbatori fericite. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Incearca cu o sesizare la ANCOM tel verde: 0800 855 855 Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 24, 2013 Partajează Postat Decembrie 24, 2013 Din pacate nu ai ce-i face deoarece esti in limita legala 433Mhz fiind folista de foarte multi producatori in automatizari si nu numai. Ancom nu va putea face nimica deoarece aceasta frecventa este la liber cu puteri mici LPD detalii aici http://en.wikipedia.org/wiki/LPD433 Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 24, 2013 Partajează Postat Decembrie 24, 2013 Exact. Modulele de 433 MHz se fabrica in serie pe aceeasi frecventa si functioneaza simultan numai la o anumita distanta unul de altul. Ideal este sa se emita scurt. Daca unul emite continuu face "gaura" in banda pe o raza de zeci de metri. Link spre comentariu
utopic_paradox Postat Decembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2013 o solutie provizorie am gasit,sugerata de cineva:am scurtat antenele !telecomenzile si-au revenit si cam 50% din senzori (cei mai aproape)dar :raza telecomenzilor s-a scurtat la cca 10 m (din 30m),jumatate din senzori nu merg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum