Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR,bruiaj maxim !

utopic_paradox

Postări Recomandate

salutam un system de alarma (paradox) cu senzori wirelesspreblema:de acum vreo doua saptamani nu mai transmite-receptioneaza nimicnici senzori,nici telecomenziledurile indicatoare rx tx sunt inactivedaca plec din zona cu placa electronica,acestea isi revin ,totul functioneazaam dus placa si in service:totul e perfectclar ca cineva si-a montat "ceva"sistemul merge pe 433MHzce metode sunt sa aflu cine are asa ceva ? vreun dispozitiv ?nota: telecomenzile la masini (mai multe masini) nu bat de cat de la 2-3 metri...de atunci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• utopic_paradox

2

• Yo4You

1

• validae

1

• Matrixu

1

Top autori în acest subiect

Stiu ca e un pic offtopic, dar am gasit si eu o asemenea zona de bruiaj in fata unui mare hipermarket din Tg.Mures. Am crezut ca au cedat bateriile de la telecomanda...si surpriza, nici cu altele noi nu functioneaza decat daca sunt in interiorul masinii, daca ma indepartez cu masina de acea zona, totul revine la normal, daca revin acolo, nu mai functioneaza. Chiar sunt curios ce se intampla si acolo la tine. Sarbatori fericite. :101

Link spre comentariu

Exact. Modulele de 433 MHz se fabrica in serie pe aceeasi frecventa si functioneaza simultan numai la o anumita distanta unul de altul. Ideal este sa se emita scurt. Daca unul emite continuu face "gaura" in banda pe o raza de zeci de metri.

Link spre comentariu

o solutie provizorie am gasit,sugerata de cineva:am scurtat antenele !telecomenzile si-au revenit si cam 50% din senzori (cei mai aproape)dar :raza telecomenzilor s-a scurtat la cca 10 m (din 30m),jumatate din senzori nu merg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări