Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calibrare multimetru chinezesc M890G

JQ

Postări Recomandate

Salutare, am achizitionat un multimetru chinezesc M890G, care se pare ca e diferit de celelalte UT M890G, adica are mai putine componente, si de nou masoara eronat. Astfel ca m-am gandit sa-l calibrez, si, in acelasi timp, pentru cei care mai au astfel de multimetre , (de cea mai joasa speta), sa-i ajut sa le puna cat de cat la punct. N-am reusit sa gasesc vreo schema care sa se potriveasca asa ca am luat-o babeste.

Are 6 semireglabili, de la 1 la 7 :) Am dat jos abtipildul cu indicatiile si am identificat ce face fiecare:

Posted Image

VR2 Volti DC

VR4 Volti AC

VR6 T grade Celsius

VR3 CApacitatea Farazi

VR1 Frecventa Herzi

Nu am reusit sa identific VR7 ce rol are, deoarece aparent nu modifica nimic.

Curentul, rezistenta, hfe se pare ca nu se regleaza, cel putin nu direct, probabil ca se transforma aceste marimi in tensiune.

Pentru tensiune DC, am folosit un LM7805 care scotea 4.99 masurati cu un DT830B

Pentru tensiune AC am folosit doar ce masura DT830B la priza.

Capacitatea am testat-o cu mai multe condensatoare de mai multe valori, deci a fost doar ceva orientativ, temperatura am luat-o dupa un termostat de camera, iar frecventa dupa cea a retelei 230V.

Posted Image

Daca imi puteti da o sugestie cu VR7, astept ideile voastre. O sa incerc sa fac acelasi lucru si cu un DT9208A , iarasi diferit de cel original, fara scheme disponibile, care insa imi arata tensiunile la jumatate fata de valoarea reala, sigur e defect ceva si o sa postez ce reprezinta fiecare semireglabil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JQ

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru informatii, insa tot nu exista o schema exacta pentru acest tip de multimetru. Oricum, pana la urma am concluzionat ca si VR6 si VR7 sunt pentru domeniul temperatura.Si , ca fapt divers, acest multimetru nu poate sa-si masoare propria baterie :). Urmatorul multimetru de calibrat va fi 9208A care iarasi nu se potriveste cu nici o schema originala, insa e peste tot pe internet cel mai dotat si cel mai ieftin ~30 ron. I-am gasit 2 rezistente defecte, insa tot nu merge inca. Craciun fericit si La multi ani!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări