Vizitator Raoul94 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Bună Ziua și bine v-am regăsit! Povestea începe așa: Aveam un sistem audio 2.1 Divoom, se auzea chiar foarte bine sunetul pentru o firmă care nu zice nimic. Prima oara a căzut semnalul pe satelitul dreapta, am legat și alte boxe pe aceiași sursă de semnal și nimic, în final am ajuns să leg ambele canale pe sursă semnal stânga. După aceea mi-a cedat cablul care venea din subwoofer la boxe, era o mufă special DINxx (nu mai țin minte exact) avea 9 pini. Dacă se mișca un pic cădea sunetul. Nu am reușit să cositoresc fiecare fir din cele 9 direct pe placă așa că am dezmembrat totul. Construcție: Subwooferul era alimentat de la rețeaua caznică (avea în cutie o stație/placă de comandă și un transformator de 13VAC max 30VA) iar din incintă pleca cablul acela păgubaș către unul dintre sateliți care la rândul lui avea o placă de comandă cu volum și on-off. Subwooferul avea control separat de volum. Întrebarea mea este: Am o placă de sunet integrată cu 6 canale (1 microfon, restul ieșiri audio) cum aș putea să leg subwooferul la calculator fără o stație sau ceva? Mă gândeam să înseriez transformatorul pe difuzor și să îi pun o mufă jack să îl leg la comp. Dar așa o să am curent pe mufă și nu cred că face bine la placa de sunet... Pare prea simplu. Îmi ziceți voi o metodă simplă, fără investiție (prea mare)?P.S. Încă mai am toate componentele sistemului audio. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Repara sistemul, nu strica si calculatorul cu experimente trasnite Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 aș putea să leg subwooferul la calculator fără o stație sau ceva?Nu! Semnalul de ieșire este mult prea mic ptr. a ataca difuzorul.Îți trebuie un amplificator (cel puțin stereo) de 2-3W. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 cu un astfel de experiment sigur vei arde placa de sunet a pc-ului Link spre comentariu
Vizitator Raoul94 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 aș putea să leg subwooferul la calculator fără o stație sau ceva?Nu! Semnalul de ieșire este mult prea mic ptr. a ataca difuzorul.Îți trebuie un amplificator (cel puțin stereo) de 2-3W. Îmi spui te rog cum ai calculat valoarea de 2-3W? Probabil e un stas deja pentru cunoscători. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 valoarea aceea de 2-3w nu este calcula aceea este puterea de care ai nevoie pentru a putea sa ataci difuzorul de bass deoarece nu ai cum sa bagi pur si simplu asa difuzorul la placa de sunet a pc-ului pentru ca aceasta nu scoate mai mult de 1w insuficient pentru a comanda un difuzor mai ales de bass Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 cum ai calculat valoarea de 2-3W?Nu am calculat nimic! Mi-am imaginat că ai PC-ul în dormitor, 12-14 mp sunt acoperiți perfect de această putere a amplificatorului și de cei 3-4,5W ai difuzoarelor din boxe. Link spre comentariu
ccc Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Mai bine cumperi alt sistem. Gasesti la 100 lei care suna binisor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum