Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce inlocuitor pentru pcr406 imi recomandati ?

gab19

Postări Recomandate

sa incep cu inceputul si anume daca subiectul nu este postat bine rog moderatorul sa il mute unde trebuie .cum am precizat si in titlu am nevoie sa imi spuneti ce tranzistori se gasesc pe piata romaneasca pentru a inlocui tranzistorii pcr406 dintr-o consola de comanda de la un furtun luminos cu lungimea de aproximativ 40metri liniari. :jytuiyu o poza http://tinypic.com/r/2ludgub/5 si inca o poza cu o consola cumparata din comert pe scurt o chinezarie luata cu o suta de mi care ulterior i sa ars memoria http://i44.tinypic.com/2nga7v6.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gab19

8

• validae

5

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

PCR 406 nu sunt tranzistori ci tiristori. Trebuia postat la sectiunea Coltul depanatorului - Componente electronice.Poti inlocui cu TIC 106. Partea proasta e ca s-ar putea (90%) sa fie dus si controlerul care-i comanda si nu mai ai ce-i face. Poti lua alta cutiuta de comanda si inlocuiesti din capul locului tiristorii cu TIC 106 si diodele redresoare din punte trebuie dublate.

Link spre comentariu

stima domnule validae icon_jook tic106 se intampla sa am peacasa deci trebe sa schimb si "memoria" sa inteleg nu de alta dar pana diseara trebe sa o termin si am destule intalati vechi prin pod :da

Link spre comentariu

Trebuie neaparat un tiristor sensibil, cu un curent de poarta cat mai mic, degeaba are curentul maxim mai mare.Tic 106 se apropie cel mai mult de original la parametrul asta.Daca pui tiristori de putere prea mare, nu vor putea fi comandati de acel controler care da doar cativa mA pe iesiri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări