gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 sa incep cu inceputul si anume daca subiectul nu este postat bine rog moderatorul sa il mute unde trebuie .cum am precizat si in titlu am nevoie sa imi spuneti ce tranzistori se gasesc pe piata romaneasca pentru a inlocui tranzistorii pcr406 dintr-o consola de comanda de la un furtun luminos cu lungimea de aproximativ 40metri liniari. o poza http://tinypic.com/r/2ludgub/5 si inca o poza cu o consola cumparata din comert pe scurt o chinezarie luata cu o suta de mi care ulterior i sa ars memoria http://i44.tinypic.com/2nga7v6.jpg Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 PCR 406 nu sunt tranzistori ci tiristori. Trebuia postat la sectiunea Coltul depanatorului - Componente electronice.Poti inlocui cu TIC 106. Partea proasta e ca s-ar putea (90%) sa fie dus si controlerul care-i comanda si nu mai ai ce-i face. Poti lua alta cutiuta de comanda si inlocuiesti din capul locului tiristorii cu TIC 106 si diodele redresoare din punte trebuie dublate. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 stima domnule validae icon_jook tic106 se intampla sa am peacasa deci trebe sa schimb si "memoria" sa inteleg nu de alta dar pana diseara trebe sa o termin si am destule intalati vechi prin pod Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Incearca totusi si cu controlerul placii, poate a scapat, desi sunt mici sanse.Am mai gasit totusi cazuri in care a scapat. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 voi incerca dar daca este ars microcontroolerul exista vreo sansa sa ard cumva tic-ul106 nu dee alta doar ca am doar douua si as vrea sa le folosesc pe amandoua deodata sa fiu mai acum Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Nu e sigur nimic, exista riscul sa arzi tiristorul. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 deci ca masura de precautie voi schimba si microcontroolerul va multumesc foarte mult pentru lamurire si poate reusesc sa termin pana diseara Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 as mai avea o intrebare am mai gasit si un bt134 e acuma care dintre cele doua tiristoare sunt mai bune tic106 sau bt134? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 BT 134 e triac ,nu tiristor >>> http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... BT134.html Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 da aici ai dreptate imi cer scuze dr bt151 este mai bun in comparatie cu tic106 din ce vad pe net ar fii tiristor? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Trebuie neaparat un tiristor sensibil, cu un curent de poarta cat mai mic, degeaba are curentul maxim mai mare.Tic 106 se apropie cel mai mult de original la parametrul asta.Daca pui tiristori de putere prea mare, nu vor putea fi comandati de acel controler care da doar cativa mA pe iesiri. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2013 multumest inca o data am aflat si eu acuma deoarece cu acel bt nu vroia sa mearga si cum l-am schimbat cu tic a revenit la viata.p.s daca pun 2 tic-uri in paralel se modifica ceva ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Lasa unul ca poate nu le duce pe amandoua in paralel. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2013 ok asa voi face icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum