elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Iacata-i condensatorii: http://ro.mouser.com/ProductDetail/Nichicon/LNR1K104MSE/?qs=QlV76YDBsaYl%2FbB%252bujHDhQ%3D%3D. O sa le fac si poze cand o sa am timp. Acuma n-am cronometrat la secunda cat mergea cu muzica in blana poate mergea si mai mult dar iti dai seama ca mai scadea din volum in timp ce se descarcau. 200W in 8ohmi la plus minus 60V adica 120V obtii cam cu 4 perechi de mj/mje-uri pe canal si o schema nu foarte complicata... cauta si aici pe forum ca sunt destule... Link spre comentariu
player4 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Iacata-i condensatorii: http://ro.mouser.com/ProductDetail/Nichicon/LNR1K104MSE/?qs=QlV76YDBsaYl%2FbB%252bujHDhQ%3D%3D. O sa le fac si poze cand o sa am timp. Acuma n-am cronometrat la secunda cat mergea cu muzica in blana poate mergea si mai mult dar iti dai seama ca mai scadea din volum in timp ce se descarcau. 200W in 8ohmi la plus minus 60V adica 120V obtii cam cu 4 perechi de mj/mje-uri pe canal si o schema nu foarte complicata... cauta si aici pe forum ca sunt destule... ma refeream la schema concreta.. Eu cu leachurile sau kiturile cu lme49810 la 25% din vol si cu 80.000uf sau cu 88.000uf (am si doua epcosuri la 44000uf la 100v) se descarcau conzii in max 2 minute, deci jumate de ora...e de rasul curcilor.. Puntea era de 35A curentul maxim pe o perioada de timp sau nominal? Editat Martie 18, 2015 de player4 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Poti pune un link cu acei conzi la 100.000uf 80v, ca nu i-am gasit nicaieri pe net sa le vad specificatiile.. Stimabile hai sa n-o intoarcem ca la Ploiesti, initial imi ceri datasheet la conzi acum nu ca de fapt vrei schema concreta a ampului.... hai s-o lasam balta ca e mai sanatos pt tine... Eu ti-am spus si o repet ca n-am stat cu ochii beliti pe ceas sa vad in cat timp se descarca condensatorii aia cu muzica, da sa stii asa pt cultura ta generala ca am facut un test cu un cond de ala formatat dupa care l-am descarcat printr-un bec de 150W cu filament normal si a stat becu ala aprins peste 8 ore si nu era legat decat becu direct la bornele condului nu mai avea alte fire nu nimic, si era unul singur darmite doua... cat despre epcosurile tale descarcate in 2 min cu leach amp atat iti spun: ai auzit dumneata stimabile de curent de fuga, panta de descrestere si rigiditate dielectrica si in plus ESR si Rs???Studiaza astea si o sa iti dai seama ca daca erau niste epcos originali si BUNI nu aveau cum sa se descarce in 2 min la capacitatea aia, asa ca sa lasam curcile in pace ca nu prea au de ce sa rada... Puntea era o chinezarie la 4 lei de 35A "nominal". Rog frumos un moderator sa faca un pic de curatenie aici si imi cer scuze initiatorului acestui topic precum si moderatorilor pentru off-topic dar nu m-am putut abtine... Editat Martie 18, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
Vizitator Anonim Victor Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Condensatorii se incarca prin punte, cu cat valoarea filtrajului e mai mare cu atat curentul de incarcare necesar e mai mare. Daca puntea nu e calculata corect se poate arde. Daca gresesc sa ma corecteze cineva, nu ma supar Condensatorii din anuntul ala sunt la 56V, s-ar putea sa fie cam mica tensiunea si sa nu reziste. La ce tensiuni lucreaza alimentarea la modelul asta? Daca ajuta ! Sunt de 80v , uitate la punctul 16 ... Editat Martie 18, 2015 de Anonim Victor Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Ai 2x45V a.c. la iesirea de putere din trafo, asta inseamna ca ampul lucreaza la +-60v C.C. Ai nevoie de conzi cu tensiunea de lucru de cel putin 80V, ca sa nu mai ai probleme pe viitor. Asta e si explicatia de ce ti-au curs tie conzii pe care ii ai, erau la 63V si lucrau la limita laxima de tensiune suportata, fiind si niste chinezarii ordinare n-au suportat si au cedat. Editat Martie 18, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
Vizitator Anonim Victor Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Deh ... e 600 Ron toata statia ce sa ii ceri ... Totusi e folosita in cluburi calumea ... ma mir cum au pocnit ... oricum e bine , decat sa ia foc e vreo 25 de lei un condesator nou , am intrebat azi la un magazin dar nu aveau ca cica nu se vand ... am sa incerc in alta parte maine ... De 100 v si 105 grade ar fi cei mai ok ? Link spre comentariu
player4 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Stimabile hai sa n-o intoarcem ca la Ploiesti, initial imi ceri datasheet la conzi acum nu ca de fapt vrei schema concreta a ampului.... hai s-o lasam balta ca e mai sanatos pt tine...Eu ti-am spus si o repet ca n-am stat cu ochii beliti pe ceas sa vad in cat timp se descarca condensatorii aia cu muzica, da sa stii asa pt cultura ta generala ca am facut un test cu un cond de ala formatat dupa care l-am descarcat printr-un bec de 150W cu filament normal si a stat becu ala aprins peste 8 ore si nu era legat decat becu direct la bornele condului nu mai avea alte fire nu nimic, si era unul singur darmite doua... cat despre epcosurile tale descarcate in 2 min cu leach amp atat iti spun: ai auzit dumneata stimabile de curent de fuga, panta de descrestere si rigiditate dielectrica si in plus ESR si Rs???Studiaza astea si o sa iti dai seama ca daca erau niste epcos originali si BUNI nu aveau cum sa se descarce in 2 min la capacitatea aia, asa ca sa lasam curcile in pace ca nu prea au de ce sa rada...Puntea era o chinezarie la 4 lei de 35A "nominal".Rog frumos un moderator sa faca un pic de curatenie aici si imi cer scuze initiatorului acestui topic precum si moderatorilor pentru off-topic dar nu m-am putut abtine...Pt ce sa faca curat moderatorii? Nu-ti asumi ce ai scris? Poate vrei sa spui ca becul ala de 150w a avut filamentul usor incandescent pt o perioada de timp de cateva ore.Am inteles cum e cu timpul la tine... ai alte perceptii despre trecerea lui.Epcosii aia sunt si originali si buni. Chiar imi lipsea un luca ionut.. Editat Martie 18, 2015 de player4 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Deh ... e 600 Ron toata statia ce sa ii ceri ... Totusi e folosita in cluburi calumea ... ma mir cum au pocnit ... oricum e bine , decat sa ia foc e vreo 25 de lei un condesator nou , am intrebat azi la un magazin dar nu aveau ca cica nu se vand ... am sa incerc in alta parte maine ... De 100 v si 105 grade ar fi cei mai ok ? Da, incearca asa, tot e mai bun decat ce ai avut acolo... eventual mai aspteapta putin sau mai cauta pe net, poate gasesti unii cat de cat de firma. Daca nu cauta macar niste SAMWHA, sunt chinezesti dar se comporta destul de binisor la pretul lor, is facuti de chinezi un pic mai spalati decat majoritatea Link spre comentariu
maxente Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Poate o fi asa da mie parca nu prea imi vine a crede, eu din experienta mea va dau un exemplu, aveam la un mom dat un amp de vreo 200W in 8 ohmi alimentat la +-60V d.c. facut de mine cu un prieten, prietenu cu indicatiile si eu cu executia. Ei bine la momentul punerii in functie nu aveam cum alimeta ca nu aveam nici eu nici eul conzi potriviti pentru sursa de alimentare, singurii pe care ii aveam disponibili erau doi conzi nichicon de 100.000uF la 80V (da ati citit bine 100 de mii de micro) si am zis sa riscam cu ei, singura problema era la oprire ca pana se descarcau aia ne crestea barba...Si vreau sa zic ca foloseam o punte redresoare de genul cum are colegul in statia cu problem care suporta maxim 35 de amperi prin ea si vreau sa zic ca n-a avu niciodata greturi din cauza conzilor si nici na sarit vreo siguranta vreodata, in schimb puteam folosi conzii ca si sursa neintreruptibila, mai mergea muzica vreo jumate de ora la maxim dupa ce scoteam statia din priza. :rade: Mai exagereaza omul da nici chiar asa, hai sa fim seriosi ! Daca ziceai si tu ca ampliful mergea 5-7, hai maximum 10-12 minute cu volumul spre surdina te mai credeam, da' sa zici ca merga amplificatorul cu volumul la maximum dat la o jumate de ora e cel putin exagerat, tu ai 0,1 farazi acolo x 2, nu ai capacitati de ordinul farazilor sau poate chiar zecilor de farazi sa zici ca poate canta mai mult Editat Martie 18, 2015 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Poate o fi asa da mie parca nu prea imi vine a crede, eu din experienta mea va dau un exemplu, aveam la un mom dat un amp de vreo 200W in 8 ohmi alimentat la +-60V d.c. facut de mine cu un prieten, prietenu cu indicatiile si eu cu executia. Ei bine la momentul punerii in functie nu aveam cum alimeta ca nu aveam nici eu nici eul conzi potriviti pentru sursa de alimentare, singurii pe care ii aveam disponibili erau doi conzi nichicon de 100.000uF la 80V (da ati citit bine 100 de mii de micro) si am zis sa riscam cu ei, singura problema era la oprire ca pana se descarcau aia ne crestea barba...Si vreau sa zic ca foloseam o punte redresoare de genul cum are colegul in statia cu problem care suporta maxim 35 de amperi prin ea si vreau sa zic ca n-a avu niciodata greturi din cauza conzilor si nici na sarit vreo siguranta vreodata, in schimb puteam folosi conzii ca si sursa neintreruptibila, mai mergea muzica vreo jumate de ora la maxim dupa ce scoteam statia din priza. :rade: Tu te auzi ce zici? Statia la maxim juma de ora dupa ce o scoti din priza? Pai nici din 2-3 farazi, nu tragi 200W timp de juma de ora, mai las-o naibii... Iti arat amplif cu 160000 8x10000uF/rail care nu cinta mai mult de 20-30 secunde la 2-3 w pe canal. Nici aia de la gradinita nu te cred. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Pt ce sa faca curat moderatorii? Nu-ti asumi ce ai scris?Poate vrei sa spui ca becul ala de 150w a avut filamentul usor incandescent pt o perioada de timp de cateva ore.Am inteles cum e cu timpul la tine... ai alte perceptii despre trecerea lui.Epcosii aia sunt si originali si buni.Chiar imi lipsea un luca ionut.. Nu stiu cine e cel de care spui dar te asigur ca asta nu e numele meu.. cat priveste timpul si perceptia lui, eu percep acum faptul ca imi pierd timp pretios cu tine in loc sa fac ceva mai constructiv, cum ar fi sa construiesc un amp de 200Win 8 ohmi dupa schema mea secreta, inventata si patentata de altii care stiau sa proiecteze... Iar usor incandescent vad ca e neuronu tau pana una alta... AAA ce frumos, uite cine se cearta cu mine, un sucevean de-al meu... credeam ca e vreunul de mai departe si cand colo ce sa vezi, neamurile te tradeaza... Link spre comentariu
Vizitator Anonim Victor Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Da, incearca asa, tot e mai bun decat ce ai avut acolo... eventual mai aspteapta putin sau mai cauta pe net, poate gasesti unii cat de cat de firma. Daca nu cauta macar niste SAMWHA, sunt chinezesti dar se comporta destul de binisor la pretul lor, is facuti de chinezi un pic mai spalati decat majoritatea http://www.tme.eu/ro/details/gt2a109m35100sb/condensatoare-elect-cu-surub-si-altele/samwha/# - Pai nu e asa scump . Poate au la magazin ... Link spre comentariu
player4 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Nu stiu cine e cel de care spui dar te asigur ca asta nu e numele meu.. cat priveste timpul si perceptia lui, eu percep acum faptul ca imi pierd timp pretios cu tine in loc sa fac ceva mai constructiv, cum ar fi sa construiesc un amp de 200Win 8 ohmi dupa schema mea secreta, inventata si patentata de altii care stiau sa proiecteze... Iar usor incandescent vad ca e neuronu tau pana una alta... AAA ce frumos, uite cine se cearta cu mine, un sucevean de-al meu... credeam ca e vreunul de mai departe si cand colo ce sa vezi, neamurile te tradeaza... Vezi ca te intinzi mai mult decat iti permit si decat iti permiti, lucru care l-au sesizat si alti forumisti, electronisti (eu fiind hobbyst). Chiar nu ma intereseaza cine si de unde e, cat timp ne respectam reciproc. Sigur nu suntem neamuri.. Editat Martie 18, 2015 de player4 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Da eu am zis asa ca idee juma de ora... mai oameni buni voi chiar nu intelegeti??? Eu voiam sa exprim o idee, n-am cronometrat eu fix pe ceas juma de ora... era doar un mod de a spune, o exagerare voita pentru a sublinia altceva, o figura de stil, o metafora ... Hai mai da chiar asa??? Nu mai stiti de gluma, ce Dumnezeu??? Daca-i pe asa, eu ma las pagubas... unde dai si unde crapa...:( Mai ales voi doi maxente si dle Leco, chiar nu ma asteptam sa o luati de buna, eu credeam ca o sa intelegeti spiritul de gluma si o sa va amuzati nu s-o luati acuma ad literam... In fine .... :( Vezi ca te intinzi mai mult decat iti permit si decat iti permiti, lucru care l-au sesizat si alti forumisti, electronisti (eu fiind hobbyst). Chiar nu ma intereseaza cine si de unde e, cat timp ne respectam reciproc. Sigur nu suntem neamuri.. Intinde-te tu linistit, n-am nevoie de permisiunea ta sau a altuia sa fac sau sa nu fac ceva, alta a fost intentia mea dar daca asa s-a inteles eu ma las pagubas... nu merita. Editat Martie 18, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Este o diferenta enorma intre citeva zeci de secunde si juma de ora. Asemeni intre 1-2W si 200W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum