validae Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Uite jucaria mea ,,Police 5W ,, I-am facut ,,upgrade,, cu un Cree de la dl. Maxim Sedilec si acum e ,,turbo,, fata de cum lumina inainte.Acumulatorul de langa ea e model AAA. Ledul Cree se aprinde binisor, dar departe de posibilitatile lui reale. Link spre comentariu
Vizitator zulu62 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 "Invertorul" este un Joule-Thief, lanterna aceea functioneaza acceptabil si cu o baterie AA consumata, care are minim 0,35V la borne in sarcina. Probabil tranzistorul e defect, puneti un BC337.http://www.instructables.com/id/Make-a-Joule-Thief/si unde sa pun acel BC337, scuze dar nu ma pricep , insa prind repede orice, chiar repede daca inteleg din prima. Deci, imipoti spune mai exact ce sa inlocuiesc?Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Uite aici un montaj cu care poti inlocui pe cel original, pastrand bobinuta asa cum este.Trebuie sa lucrezi foarte inghesuit, dar se poate, am inlocuit un invertor cu asa ceva.Daca ai ambitie, poti face montajul cu SMD-uri ,,in aer,, si i-ti mai si ramane loc Valorile se pot tatona in limite foarte largi, condensatorul are 5-10pF pentru fiecare 1uH al bobinei.Asta daca poti masura cu un LC-metru bobina. Daca nu, montezi prin tatonare intre 470pF, 1nF. Condensatorii de 10uF (am scris mF mai demult, nu stiam sa scriu uF) nu sunt obligatorii, dar dau un plus de randament luminos. Rezistenta o pui de 100k si o tatonezi prin scadere, pentru o luminozitate mai mare.Dioda Schottky poate fi orice model miniatura, am recuperat de pe o placa de telefon mobil una. Trebuie incercat montajul mai intai pe masa, nu te apuca sa-l bagi ,,la cutie,, din prima, ca sa fii sigur ca merge brici. Aici gasesti mai multe modele de Joule Thief, cum i se mai spune invertorului. http://www.talkingelectronics.com/proje ... ts-P1.html Link spre comentariu
Vizitator zulu62 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Multumesc dar m-ai bagat in ceata, nu ma pricep deloc la acea schita, sau oricare alta, imi cer scuze ca nu am mentionat de la inceput. Poate imi poti arata in poza ce sa modific mai exact, daca nu e prea mare deranjul. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Pai in poza nu se vede mare lucru, si oricum nu prea ai ce modifica.Acolo e un integrat care contine invertorul , e mascat intr-o picatura de rasina. Daca poti, pune o poza mai luminoasa si eventual pune o lentila convergenta (lupa) in fata obiectivului ca sa poti face poze Macro (de aproape). In site-ul pe care ti l-am recomandat, talkingelectronics poti de altfel vedea si integratul cu pricina care inlocuieste Joule Thief in lanternele miniatura. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 24, 2013 Partajează Postat Decembrie 24, 2013 iata si poze: sau asa, se vede mai bine: http://imageshack.com/a/img191/5480/ys5p.jpg http://imageshack.com/a/img28/427/byu8.jpg Ledul ala nu e de 3W!(Pare a fi un led ordinar de 5mm ceva mai puternic).Nici macar radiator nu are. Parerea mea este sa nu-ti mai bati capul cu ea. Exista la Lidl lanterne de 1W, cu posibilitatea reglarii focalizarii, care functioneaza cu 3 baterii AAA.Sa vezi la ala lumina. Faci cum crezi. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Pai nici nu se pune problema sa fie puterea care e scrisa pe ea. Ce, crezi ca jucaria mea are 5W Cred ca pe niciun produs chinezesc nu e trecuta puterea reala. Link spre comentariu
Vizitator zulu62 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Intocmai, eu vreau sa o fac pe asta sa functioneze, nu vreau alta mai buna sau cu nu stiu ce tip de led. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Daca zici ca la 3V merge si la 1,5V nu, e posibil totusi sa fie ceva in neregula cu invertorul. Ia incearca sa lipesti un condensator miniatura sau SMD de 1-10uF la orice tensiune gasesti intre plus si minus pe placa.Poti incerca montarea unuia si la bornele ledului. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Daca e "Joule thief"-ul clasic , cu condensator in paralel cu LED-ul sigur nu merge. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Nu stim sigur ce-i in cipul ala, un condensator in paralel pe alimentare face bine oriunde. Pe led merge doar daca are si redresare inainte de led....dar nu stim inca Link spre comentariu
Andrei87 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 La cum arata ledul ala nu are sigur 3w,iar montajul acela poate fii doar o protectie pentru led,sau un condesator,mi se par cam putine componente pentru un convertor. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Asemenea invertor poate fi extrem de mic, dat fiind consumul redus al ledului. Uite un exemplu, la lanterna mea Led Lenser, o bijuterie tehnica minuscula dar care bate de voie la 50m. Functioneaza cu o singura baterie AAA si e lunga doar de 8 cm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum