Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de tensiune.

glass

Postări Recomandate

As avea nevoie de o schema electrica cu pcb pentru un regulator de tensiune .Tensiunea de intrare de la sursa de curent continuu va fi mai mica de 5V(tensiune fluctuanta) iar tensiunea de iesire(stabilizata) pe care o vreau de la regulator este de 5V la minim 500mA.Ma puteti ajuta?Multumesc.P.S. Curentul de la sursa de curent continuu nu l stiu......dar ma gandesc ca trebuie sa fie un curent cam de 1A ca sa pot avea dupa stabilizare 5V la 500mA.am dreptate?(scad tensiunea,maresc intensitatea si invers)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

8

• glass

8

• cirip

3

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Salut,Nu poti avea la iesirea stabilizatorului(regulator electronic) o tensiune mai mare decat la intrare in cc.Daca la intrare ai o tensiune de ordinul 7-12 V sau mai mult vei putea obtine la iesire 5V stabilizati cu un simplu intelgrat 7805.Scheme gasesti pe net sau chiar in foaia de catalog a lui 7805.Succes

Link spre comentariu

eu am un generator de curent care da niste tensiuni fluctuante gen 2,5V 5V 3,4V 1,2V etc si vreau sa stabilizez aceasta tensiune la 5V.Sa inteleg ca daca vreau sa fac ceea ce mi am propus imi trebuie un sistem booster care sa mi dea o tensiune atunci cand fluctueaza nu mai mica de 5v?

Link spre comentariu

Exact. Ai putea sa folosesti inaintea stabilizatorului un circuit autooscilant cu care sa cresti putin tensiunea la intrarea in stabilizator dupa care redresezi si stabilizezi.Dar trebuie sa faci ceva calcule in functie de ce curent vrei.Succes

Link spre comentariu

Iti trebuie conversie dc-dc , deci sa zicem ca ai o sursa de tensiune alternativa (ac) . Redresezi , pui circuitul de boost up dc-dc apoi redresezi din nou si stabilizezi. Citeste foaia de catalog a integratului pe care o ai mai sus in link si vezi ce poate mai intai.Succes

Link spre comentariu

Depinde ce folosesti, daca ai un circuit autooscilant trebuie redresare pentru ca 7805 accepta la intrare doar dc. Daca folosesti CI-ul de la TI de exemplu iti livreaza direct dc la iesire si vei putea conecta direct 7805-ul.Succes

Link spre comentariu

Am auzit ca pot face si o sursa stabilizata in comutatie si indiferent daca am 2V 3V sau 7V si asa mai departe imi da 5V la iesire. 7805 nu e bun pentru ca am cadere mare de tensiune pe el ,vreo 3V .Mie nu mi convine caderea de tensiune nici la puntea redresoare unde caderea de tensiune pe diode este mica asa ca nici nu se pune problema cu 7805.Trebuie sa fiu zgarcit cu aceste caderi de tensiune pe tranzistori diode etc deci as putea rezolva problema cu o sursa in comutatie stabilizata?

Link spre comentariu

eu am un generator de curent care da niste tensiuni fluctuante gen 2,5V 5V 3,4V 1,2V

Salut,Formularea asta e foarte confuza. Cred ca e bine sa dai mai multe detalii, pentru ca s-ar putea sa nu mearga boost-ul cu asa ceva. Ce este exact "generatorul ala de curent" si mai ales cum masori? E greu de crezut ca masurand tensiunea de iesire a unui alimentator, sa obtii variatii asa mari.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări