adrianstoica10 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Salut, recent mi-am cumparat osciloscopul mult dorit, si acum vreau sa experimentez cateva montaje de care am nevoie se semanle sinusoidale si dreptunghiulare. ma poate ajuta cineva cu o schema care sa nu fie realizata cu microprocesor. nu ma intereseaza pana la ce frecventa merge doar sa mearga. am gasit pe net cateva scheme su 555, dar inainte de a trece mai departe ma gandesc ca poate vine cineva cu o idee mai buna. multumesc Link spre comentariu
Vizitator silviuseal Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 ICL 8038 generator comandat in tensiune.Se gasesc multe scheme pe internet. fn2864.pdf Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Foarte bun generatorul de functii cu ICL8038 , dar , sunt situatii cand ai nevoie de un semnal sinusoidal de test si nu ai la indemana generatorul de acasa si atunci ...procedezi ca mine!...l-am construit in 2 ore, aproape pe genunchi si nu regret de loc timpul pierdut ... semireglabilul de la iesire pt. nivel volum l-am inlocuit cu o rez. fixa... Link spre comentariu
adrianstoica10 Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 cu ce pot inlocui bc238-ul? Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 BC547A,B,C ; BC548 A,B,C ; BC173 ; BC109 , etc ... hfe minim = 200 , daca se poate identic la ambele... Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 La rubrica ”Proiecte complete” ar trebui să posteze cei care au de prezentat vreun proiect, nu cei care vor diverse, poate moderatorii fac curat, erau alte domenii unde trebuia pusă o astfel de cerere. Cu cîteva topicuri mai jos e un generator destul de complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum