ardiles Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 asa e... asta nu mi-a trecut prin minte... Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Palele se pun automat in drapel (sau aproape) in functie de turatie (forta centrifuga face acest lucru, de fapt). In zone cu vant puternic si pe durata mare cred ca se merita o investitie mai mare pentru un asemenea sistem (si cu un circuit de degivrare, ca energie este!). Link spre comentariu
gica70 Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Poate ar fi de interes si un tunel aerodinamic pentru verificari, centrari si optimizari eoliene; cine s-ar incumeta sa faca o afacere din asta? Link spre comentariu
giongiu Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 (editat) Un tunel aerodinamic pentru a testa pale de cativa metri diametru, e extrem de dificil de facut. Se poate improviza insa o centrifuga, un brat al carui capat va avea o viteza constanta, proportionala cu lungimea bratului si turatia sa. Daca se foloseste un motor cu turatie reglabila, se poate regla viteza la capatul bratului. Un fel de masina pe care e montata eoliana, care se invarte in cerc...Desigur ca nu se poate compara cu un tunel aerodinamic, insa se pot testa in lipsa vantului, pale de pana la vreo 3m diametru. Editat August 9, 2014 de giongiu Link spre comentariu
gica70 Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 E o idee excelenta dar simplitatea solutiei are si un incovenient in sensul ca asupra palelor apare si o alta forta in plus, cea centrifuga. Nu stiu cat si in ce mod pot fi viciate masuratorile dar sunt sigur ca se pot extrage mai toate datele necesare unei exploatari eficiente pentru o constructie amatoriceasca. Link spre comentariu
bratueduard Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 (editat) Da! este o idee excelenta. Unealta de echilibrat palele avem. Dar, de vreo cateva luni tot ne gandim (la firma) sa realizam un tunel aerodinamic de 4-5 metrii diametru (cu fum, camere, viteza masurata, etc) Poate chiar o sa il realizam primii Editat August 9, 2014 de bratueduard Link spre comentariu
gica70 Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Bravo! Abia astept sa revii cu amanunte si poze. Mult succes! Link spre comentariu
feri.visky Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Trei observatii: 1. Gabarit mult depasit! 2. Siguranta circulatiei periclitata daca elicea nu are un grilaj adecvat de protectie! 3. Reducerea coeficientului aerodinamic al masinii face sa creasca consumul de carburant si bateria... tot nu se incarca... doar daca stati pe loc intr-o furtuna!!! Succes la experimentari... dar cu grija! Link spre comentariu
gica70 Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Noi vorbim de un banc de probe stationar..! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 Da! este o idee excelenta. Unealta de echilibrat palele avem. Dar, de vreo cateva luni tot ne gandim (la firma) sa realizam un tunel aerodinamic de 4-5 metrii diametru (cu fum, camere, viteza masurata, etc) Poate chiar o sa il realizam primii Un astfel de tunel exista(cel putin unul, or mai fi si altele dar nu stiu) la INCAS Bucuresti. Link spre comentariu
bratueduard Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Da asa este. dar are 2.5m diametru si este construit in 1931. in schimb ajunge pana la 110m/s (pentru niste machete de avioane este bun, pentru pale, nu) Pentru teste la generatoare eoliene nu as zice ca este nevoie de mai mult de 10m/s. in practica vitezele vantului sunt mult mai mici. Link spre comentariu
Vizitator bd_lotru Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Salut baieti . Si eu lucrez la un proiect de eoliana si am construit un generator pentru teste . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Am demarat un proiect pentru o retea de monitorizare live a energiei produse de eolienele si panourile noastre. Azi am instalat un modul , rezultatele sunt aici: http://www.free-ener...nergy/live_data Cine vrea sa se bage, detalii pe PM. Link spre comentariu
pusttiu Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 bn ziua, dl rinaldoparaipan am gasit in link-ul de mai sus niste poze cu o costructie de stalp ,,,,,nu e posibil sa capat de la dvs niste documentatie ...... dimensiuni groapa, dimensiuni tevi, stalp , etc etc... care a fost distanta intre stalpii folositi de dvs la impamantare si ce marime aveau ? eu am 3stalpi de teava de 2toli si 1,5m inaltime si vreau sa ii pun la 2m intre iei, la 50cm adancime , iar platbandul de 30latime cu 4,5m lungime sa ies pina la piciorul stalpuilui,. Acolo prinderea sa o fac cu surub, fara sudura. multumesc de informatii. lipsa timpului si a documentatii ma tine din luna februarie sa fac un pilon pentru eoliana. m Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Buna ziua, Pozele de pe site nu sunt cu stalpul meu, eu am alt tip de balama la baza. Dimensiunile gropii sunt in functie de tipul stalpului(cu ancore sau autoportant), inaltimea lui, greutate si diametru turbina, etc. Distanta intre stalpii(tarusii) de impamantare e ok, dar trebuie vazut daca e suficient numarul lor-functie de rezistivitatea solului. Se poate face masuratoare PRAM.Aveti PM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum