Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turbina eoliana-Cum sa o construim(How To Do It)


Postări Recomandate

Vizitator Stefanel Mihalceanu

Păi ce te împiedică să construiești una ? Dacă reușești s-o faci să producă măcar câteva sute de Wați (nu contează acum tensiunea obținută), cred că vei reuși să găsești și o cale să poți înlocui rezistența boilerului cu una pentru 12-24-48V....

Dar nu mai bine ai investi acei bani sau muncă într-un panou solar care ar putea preîncălzi direct apa din boiler ? Vântul e ceva mai periculos de exploatat decât soarele...

P.S. Virgula se folosește direct în text, nu se descrie prezența ei..Poți mult mai elegant să te exprimi și altfel pentru a evita o cacofonie, de exemplu ,,Producătorul boilerului ne spune că....,, ori ,,ne zice că,,...etc. La fel și-n vorbire, e total aiurea să spui ,, ne comunică (virgulă) că....

Va multumesc pentru raspuns. Prefer eoliana deoarece vant exista si ziua si noaptea. Nu doresc sa construiesc. Vreau sa cumpar una gata confectionata. Cat despre cat este de periculos soarele sau vantul...este discutabil, Cred ca pana la urma oamenii sunt mai periculosi sau mai nepriceputi. Va multumesc si pentru ca ma corectati gramatical. Am uitat de limba romana de cand cu lucrul pe alte meleaguri. Ideea este sa ne intelegem d.p.d.v tehnic... Este un forum despre eoliene nu despre gramatica. Eu ma bucur ca m-ati inteles " electric " si va multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ca sa mai incalzesc putin topicul:Eoliana pusa direct pe rezistenta nu va produce nimic fiindca nu ajunge la turatia nominala.Asa, ca fapt divers, una din metodele de a opri o eoliana este sa o pui in scurt, sau pe o rezistenta foarte mica.

Este ca si cum ai incerca sa pleci de pe loc cu masina in viteza a patra.

Eu m-am jucat cu fotovoltaice puse direct pe boiler, si merge.Dar si aici trebuie un artificiu de legare serie-paralel fiindca altfel panourile stau la Isc si tot nu produc.

La multi ani pe 2018!!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
La 24.12.2013 la 8:57, rinaldoparaipan a spus:

.Amperajul obtinut in cazul al doilea va fi, luind in calcul o densitate de 15A/mmp(mai mult nu, ca ia foc statorul)Sectiunea firului de 1,6mm este 2mmp.I=15x2=30A.Deci generatorul va produce puterea P=UxI=28(tensiunea de incarcare pt 24V)x15=840W.La limita, se poate duce pana la 1kW, fiindca amperajul poate creste(dar numai pt perioade scurte) si peste 30A.Adica densitatea peste 15A/mmp.

Nu vreau sa supăr pe nimeni dar la  28Vx15A mie nu-mi da 840W....

 Material excelent felicitări. Respect!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Dupa aproape 10 ani de functionare(in varianta actuala, prima a fost instalata in 2010), am scos la pensie eoliana mea.

Definitiv.:26

Motive:

1.Lipsa timp pentru revizii (ultima am facut-o acum trei ani).

2.Investitii suplimentare pt inlocuire cabluri ancore-ruginite total, desi au fost  cumparate de la o firma de specialitate.

3.Investitii suplimentare pt. reparatie rotor, (s-a mai exfoliat rasina), vopsire stalp, coada, etc.

3.A crescut si mai tare nucu' lu' vecinu', nu vrea sa il taie, asa ca productia (si asa slaba in zona) cu vant N-E aproape zero.

4.Dupa furtunile din Franta si Ungaria, mi-a cam trecut de eoliana, plus am si un vecin cam ciudat care nu stiu cand ma poate reclama.

Cine este interesat, detalii pe PM pentru generator 2kW, stalp 14 m teava 101mm la baza si 89mm in varf, controler MPPT (asta face toti banii).

Palele nu le vand, le tin ca amintire.

EOLIANA.jpg

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Salut, desi este un topic vechi fara prea multă activitate eu totusi pun o întrebare:

De ce palele eolianelor sunt asa de înguste si ...doar 3.

De ce nu sunt mai multe ( ca cele din filmele americane) sau de ce nu au palele de forma celor de ventilator cu picior...cu suprafața mare ?

Editat de ionapostol
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări