Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BASE_VAR-

Vizitator challenger

Postări Recomandate

Vizitator challenger

Salut din nou.Azi butonam si ma chinuiam sa inteleg intreruperile alea si nu-mi intra deloc in cap.Printre alte chestii, m-am apucat de analizat mici exemple de code, care contin intreruperi.Intr-unul dintre ele, am gasit urmatoarele linii:CONSTANT BASE_VAR=0CHCOUNTER EQU BASE_VAR+0LOOP1 EQU BASE_VAR+1LOOP2 EQU BASE_VAR+2W_SAVE EQU BASE_VAR+3STATUS_SAVE EQU BASE_VAR+4Intrebarea mea ar fi ce anume inseamna BASE_VAR.Am vazut ca are alocata adresa registrului PIR1. Pana aici e simplu.Sa inteleg ca BASE_VAR este o simpla eticheta careia i s-a alocat adresa lui PIR1?Bun. Acum, vad acelasi BASE_VAR dar +0, +1, si asa mai departe.Inseamna ca e 0Ch+1? Pentru 0Dh este neimplementat si nu se poate aloca.Ce semnifica acest BASE_VAR si valorile de dupa el?Dar CONSTANT? Cumva setare constanta? Adica s-a setat constanta BASE_VAR la valoarea registrului 0Ch? Am citit desre EQU, dar inca nu am inteles diferentele de finete.De exemplu, care este diferenta dintre EQU, #define si CONSTANT?Va multumesc mult si sa fiti blanzi cu mine, e a 3-a zi de cand am inceput sa citesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

base_var este o constanta in cazul tau 0C, adica adresa unde incepe memoria piculuiel a folosit astfel pentru ca la picuri sunt adrese diferite la memorie si poate prin simpla modificare a lui base_var sa atribuie alte valori pentru count,loop etc.trebuie sa zici si picul folosit sa vedem daca sunt alocate acele adrese

Link spre comentariu
Vizitator challenger

PIC-ul este un 16F84.Da, se pare ca de asta nu pricepeam, ca ma uitam la harta de memorie pentru un alt pic si deja 0dh era alocat.Multumesc pentru raspuns.Si ca sa inteleg corect, inseamna ca BASE_VAR este doar un fel de eticheta, nu?Adica, pot sa-i pun orice nume vreau eu si sa fac o linie de genul:CONSTANT NUME_ALES=0CHSi inca o intrebare: registrii astia SRAM, care incep de la 0ch, daca-i apelezi, contin deja o valoare sau trebuie sa-i incarc eu cu ceva?Citeam pe undeva cum ca deja contin FF. E adevarat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări