frantuzu_lan Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Man e de la placa de baza a ta atunci pt ca e mai veche incearca un update de bios apoi vezi care e treaba cam astea is variantele :smt003 :drinkers: ------------------------------------------------------------------Incerc sa ajut si eu pe aici sper sa nu se supere nimeni------------------------------------------------------------------ Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 3, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Man e de la placa de baza a ta atunci pt ca e mai veche incearca un update de bios apoi vezi care e treaba cam astea is variantele :smt003 :drinkers: frantuzu-le, sa stii ca m-am gandit si eu la asta , adica la un flash de BIOS. N-am mai facut niciodata asta si sper sa nu prapadesc placa de baza. M-apuc acu` sa caut documentatie despre update-ul de BIOS. Doamne ajuta. :prayer: :prayer: :drinkers: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 nu trebuie sa-linveti...trebuie numai sa-lincerci...sa vezi daca-ti merge cum trebuie in el...plus k e foarte usor...chiar mai usor ca windowsul...;)si l-am recomandat numai pt instalare...Mie pe linux a inceput sa-mi faca figuri, si 2 zile puteam intra in windows, dar nu si in lunux, iar a 3-a zi...nu mai putea intra in nimic...deci se pare ca varianta pe care o am eu este destul de sensibila...este vorba despre uBuntu 6.06, downlaodat de pe site-ul oficial. Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Dalu..eu am patit cu on-board-ul meu..aveam xp gol..ma jucam cs sau most wanted..dupa 2 minute se bloca cu totu..restartam si zicea windows ca driveru(de la video) ii de vina pt instabilitate..facut up-date(la driver) ..tot asa..pus sp1..tot asa..dupa ce am pus sp2..nu am mai avut treaba cu ea...poate ar trebui sa lasi windows sa isi fac up-date in caz ca nu ii.. Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 3, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Dalu..eu am patit cu on-board-ul meu..aveam xp gol..ma jucam cs sau most wanted..dupa 2 minute se bloca cu totu..restartam si zicea windows ca driveru(de la video) ii de vina pt instabilitate..facut up-date(la driver) ..tot asa..pus sp1..tot asa..dupa ce am pus sp2..nu am mai avut treaba cu ea...poate ar trebui sa lasi windows sa isi fac up-date in caz ca nu ii.. Multumesc de raspuns, ...dar am Windows XP cu SP2 , cu ultimele update-uri la zi , mai putin <> ( prietenii stiu de ce :smt003 :smt003 ) Link spre comentariu
Kiusro Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 dalu364, daca zici ca hardware-ul este ok incearcacu un alt OS (acelasi Windows dar alta versiune,intelegi?) dupa cate am citit mi-am dat seama ca este o problema d software este posibil ca ai un cd zgariat si sa nu copieze un fisier complet, mai gandeste-te ce ai mai instalat recent ce ar putea influenta grafica... Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 5, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2006 dalu364, daca zici ca hardware-ul este ok incearcacu un alt OS (acelasi Windows dar alta versiune,intelegi?) dupa cate am citit mi-am dat seama ca este o problema d software este posibil ca ai un cd zgariat si sa nu copieze un fisier complet, mai gandeste-te ce ai mai instalat recent ce ar putea influenta grafica... Frate( scuza-ma ca ma adresez asa ), am pus trei Windows-uri, cu trei serial-le diferite.@Dr4g0n, mi-a reusit update-ul de BIOS dar problema persista, adica restarteaza in orce aplicatie 3D sau TV-tunner, cu faimosul mesaj pe descktop albastru ca totul mi se trage de la << nv4_disp.dll>>. Pur si simplu sant depasit de situatie , nu mai am nici o idee. :crazy: :crazy: :crazy: Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 un program pt update-uri bios Link spre comentariu
hugo Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 Ai spus ca vezi albastru in fata ochilor si cand folosesti tunerul. Ai incercat cu driverul implicit din XP? Adik sa vezi daca-ti mai pica fara sa ai instalate ultimele drivere? Eventual incearca sa subtactezi memoria sistemului, eventual a placii video. E greu de rezolvat o incompatibilitate. Nu cred ca e nimic stricat ci doar nu se impaca. Si ca sa le impaci poti incerca sa le scazi performantele. La Gigabyte auzisem candva de problema asta cu "infinite loop" si ca rezolvare venise un patch la driverul video. Patch care a fost incorporat mai tarziu in driverele oficiale. Deci nu stiu ce sa mai zic... Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 6, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Ai spus ca vezi albastru in fata ochilor si cand folosesti tunerul. Ai incercat cu driverul implicit din XP? Adik sa vezi daca-ti mai pica fara sa ai instalate ultimele drivere? Eventual incearca sa subtactezi memoria sistemului, eventual a placii video. E greu de rezolvat o incompatibilitate. Nu cred ca e nimic stricat ci doar nu se impaca. Si ca sa le impaci poti incerca sa le scazi performantele. La Gigabyte auzisem candva de problema asta cu "infinite loop" si ca rezolvare venise un patch la driverul video. Patch care a fost incorporat mai tarziu in driverele oficiale. Deci nu stiu ce sa mai zic...@ hugo draga, am instalat patch-ul acela si tot degeaba. Eu vad ca te esti meserias si in softwaew cat si in hardware, asa ca te rog incearca sa ma ajuti, ca..............pur si simplu sant disperat. Link spre comentariu
hugo Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Daca as fi asa meserias poate as avea mai putin timp de forumuri. Hmmm.Nu cred ca te pot ajuta prea mult. Ceea ce poti jongla sunt doar parametrii din BIOS. Incearca sa scazi frecventa la memorii si chiar cea de functionare a placii video(daca iti permite BIOS-ul). Mai poti dezactiva AGP 8x si incearca sa dai Disable la System BIOS Cacheable si Video RAM Cacheable, eventual la AGP Fast Write Capability. Poate fi si de la incalzirea procesorului grafic si chiar de la incalzirea memoriilor video. Deci scoate si tu lateralele carcasei si vezi ce se intampla. Insa de cele mai multe ori rezolvarea vine doar in schimbarea componentei. Si nu ma refer la garantie pentru ca placa video poate fi buna insa nu combinata cu ce aveai tu in PC. Chiar acelasi procesor grafic integrat de alta firma(de exemplu Inno3D nu sunt asa performante insa pana acum nu am auzit de conflicte cu alte componente)(sau memoriile PQI care nu sunt foarte performante insa la fel nu am auzit de conflicte cum auzi la firme mult mai renumite). Link spre comentariu
d3ss3nn3 Postat Octombrie 9, 2006 Partajează Postat Octombrie 9, 2006 Vezi sa nu-ti creasca temperatura la procesor.........mai ales ca zici ca face figuri in aplicatii care il solicita mai mut Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2006 dalu364, daca zici ca hardware-ul este ok incearcacu un alt OS (acelasi Windows dar alta versiune,intelegi?) dupa cate am citit mi-am dat seama ca este o problema d software este posibil ca ai un cd zgariat si sa nu copieze un fisier complet, mai gandeste-te ce ai mai instalat recent ce ar putea influenta grafica... Frate( scuza-ma ca ma adresez asa ), am pus trei Windows-uri, cu trei serial-le diferite.@Dr4g0n, mi-a reusit update-ul de BIOS dar problema persista, adica restarteaza in orce aplicatie 3D sau TV-tunner, cu faimosul mesaj pe descktop albastru ca totul mi se trage de la << nv4_disp.dll>>. Pur si simplu sant depasit de situatie , nu mai am nici o idee. :crazy: :crazy: :crazy: Am mai facut azi inca o data flashu-ul de BIOS si treaba s-a rezolvat. :drinkers: :partyman: Calc-ul merge acum perfect in orce aplicatie 3D , ruleaza in paralel diverse teste 3D si functioneaza si TV-tunner-ul :supz: :supz: . Interesant ca treaba s-a rezolvat doar la al doilea update de BIOS, ......sau poate primul nu l-am facut eu bine......bine ca s-a rezolvat. :prayer: :prayer: . Acum ma apuc de documentare pentru update de bios pentru placa video, deoarece EVEREST-ul i-mi indica sa-i fac si placii video un flash de BIOS. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2006 Partajează Postat Noiembrie 4, 2006 fii foarte atent cu updatele ăsta, altfel ajungi să dezlipeşti flashul de pe placa video ca să-l rescrii!!! :smt001 (io am păţit faza, noroc că era o placă oricum semidefectă, deci n-am avut ce pierde!!) Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2006 fii foarte atent cu updatele ăsta, altfel ajungi să dezlipeşti flashul de pe placa video ca să-l rescrii!!! :smt001 (io am păţit faza, noroc că era o placă oricum semidefectă, deci n-am avut ce pierde!!) Am impresia ca exista niste softuri care rescriu BIOS-ul video in Windows, acum sant in cautari...sa vad ce gasesc, oricum , acum nu mai mi-e frica, dupa reusita cu update-ul BIOS-ului placii de baza :supz: :supz: . Practic nu-i mare scofala sa rescriii un BIOS , IMPORTANT ESTE SA IDENTIFICI EXACT COMPONENTA LA CARE FACI FLASH DE BIOS. Orce confuzie sau identificare eronata se lasa cu rezultate catastrofale. :partyman: :drinkers: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum