Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Cam asta se cere în situaţia Hammond 1630SEA(etaj final 6p3s-SE clasaA) aşa cum reiese din grafic necesită atac asimetric gc pentru modulaţie simetrică ia în sarcină la anod.... Aşa cum se remarcă circa 7,6W sinus în sarcină la anod când Ua=285-290Vcc şi Rk undeva 160-200Ω).Un băiat priceput (din zonă) poate defini şi etajul de atac care să satisfacă cerinţa etajului final. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Habar nu am ce sa fac cu graficul ala Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Graficul ne spune cum trebuie să fie dat atacul pe grila de comandă tub final 6p3s-SE(pentru distorsiuni minime) în cazul transformatoarelor de ieşire comandate de dumneavoastră. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ai o schema sau nu ai ? Nu ma pun acuma sa invat cum functioneaza lampile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Scheme sunt destule(prezente chiar) trebuie doar definit etajul de atac bine (pot să definesc etajul de atac dar nu ştiu dacă se încadrează 6n2p) ,încerc acum.Nu prea se poate utiliza în etajul de atac 6n2p cu rezultate remarcabile (asigură atac prea simetric în raport cu cerinţele) un tub reletiv liniar 6n2p dar nu este prea grozav în atacul gc 6p3s-SE ,ca atare nu pot reprezenta o schemă relativ bună care să includă în etajul de atac 6n2p. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 daca nu si cu 6H8C, are cineva de vanzare pe aici dar vad ca nu raspunde la PM Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ai o schema sau nu ai ? ...am(adică am desenat una...acum). Cam aşa văd eu treaba cu 6p3s-SE în clasaA/ (eventual poate simula Lăzăroiu să vedem la el cum apare...). În practică filamentul 6J4 urcat la potenţial +50V (divizor rezistiv pe primul condensator de filtraj Ua decuplată partea de +50V cu C=100μ/100V) desigur 6,3Vca filament tub final cuplat la masă(un capăt ,priza mediană ,divizor rezistiv bla bla bla). Becul din bucla de reacţie negativă fiind opţional în cazul în care becul lipseşte(fără bec) valoarea 220Ω/0,5w devine 91-100Ω/1w. Posibil/sigur se poate şi mai bine(probabil o să vedem şi alte opinii/scheme consacrate dedicate acestei situaţii Hammond 1630SEA+6p3s-SE). Ca şi principiu la o tetrodă finală(single-ended) greu putem asigura predistorsiunea necesară-gc cu o triodă relativ lineară la ieşire în atac ,mult mai uşor ne descurcăm cu o pentodă sau tetrodă în atac(aşa consider eu şi nu trebuie să fie luat musai de bun ce spun ,dar de regulă cui pe cui se scoate...). Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 nu ma deranjeaza nici cu 2 lampi finale in paralel, nici cu 4... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Păi nu mai aveţi cum pune două lămpi finale în paralel sau patru dacă există comanda dată/lansată pentru hammond 1630SEA. Sau se poate pune două lămpi finale în paralel numai dacă pe ieşirea destinată 16Ω cuplaţi ca sarcină 8Ω(adică trebuie să reduceţi raportul de transformare ,implicit se reflectă la anod/anozi sarcina necesară pentru două tuburi finale 6p3s 1k75). Pentru două tuburi în paralel(6p3s) este bine ca Ra(sarcina din anozi) să devină 1k75(1750Ω). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Păi nu mai aveţi cum pune două lămpi finale în paralel sau patru dacă există comanda dată/lansată pentru hammond 1630SEA. Sau se poate pune două lămpi finale în paralel numai dacă pe ieşirea destinată 16Ω cuplaţi ca sarcină 8Ω(adică trebuie să reduceţi raportul de transformare ,implicit se reflectă la anod/anozi sarcina necesară pentru două tuburi finale 6p3s 1k75). Pentru două tuburi în paralel(6p3s) este bine ca Ra(sarcina din anozi) să devină 1k75(1750Ω). Din moment ce Vasile a comandat difuzoare cu randament ridicat eu zic ca cei 5-6w sint suficienti si etajul final este gata proiectat, probabil va trebui un pic ajustat bias-ul pentru adaptarea cit mai buna pe impendanta transformatorului dar PSF este corect . Etajul driver poate fi proiectat cu mai multe tipuri de tuburi apropiate de 6J4 de pilda E180F, EF80, EF184, depinde si de ce are sau poate achizitiona Vasile, oricum nici eu nu cred ca 6N2P este potrivita in acest caz.Vasile, daca nu este graba dupa Anul Nou pot sa verific intreg amplificatorul propus de Valderama cu variante de driver daca nu este graba Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 dale naibi ca cumpar alte transformatoare pentru 6p3s-e si fac pushpull ca de alea sunt scheme destule am comandat alte lampi http://www.thetubestore.com/Tubes/KT88- ... -Sol-KT150 care sper ca merg cu transformatoarele astea care vin Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Pacat , va iesi un amplificator frumos dpdv al lampilor , sunetul probabil ca nu conteaza , cu KT150 nu cred ca are cineva experienta in Romania ( parca asa a fost cerinta initiala 6P3S-E sunt pe stoc , bla , bla , bla ) , dar boxele cu Fostex ... de toata jena daca vor trebui ascultate . De acord , pentru a umple o casa cu mobila ... sunt excelente . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Mare atentie Hammond 1630SEA stie de bias maxim 135mA. hammond 1630SEA- Max. Bias: 135 mA DCKT150 cere un curent mai mare pentru a "oferi" 70W putere disipata la anod. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 29, 2013 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 29, 2013 KT150 cere un curent mai mare pentru a "oferi" 70W putere disipata la anod.Am sa ii dau curent mai mic, oricum nu am nevoie de 70W...deci astaseara au venit 6p2s si 6n8s iar saptamana viitoare niste 6s33s, daca tot ma apuc sa ma apuc serios :(@victorpana la urma din toate va iesi ceva sa sune cat de cat, sperda asa era vorba dar am fost descurajat ca nu merge si am plusat... oricum am sa incerc si 2-3 scheme SE cu 6p3s-3 ca sunt prea simple sa nu le incerc. Transformatorul de alimentare har domnului ca nu l-am comandat asa ca voi comanda unu cu foarte multe secundare sa pot incerca mai multe configuratii. Speram sa scap de teste dar nu cred ca se poate :sparge:despre boxe... sper si alea sa iasa cum trebuie, acolo nu e prima mea experienta in domeniu.intre timp am mai gasit o sursa de lampi http://www.thomann.de/ro/lampi_pt_amplificatoare.html Link spre comentariu
twinvortex Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 intre timp am mai gasit o sursa de lampi http://www.thomann.de/ro/lampi_pt_amplificatoare.htmlsau aici:http://www.mcmusic.ro/chitare/component ... /tip-lampa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum