Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6p3c-e

Badman

Postări Recomandate

• Administratori

Pentru @victor

6p3s-e care deja zac de cativa ani si acuma ca am utilaje de tamplarie vreau sa imi fac un amplif fain rau dar sa si sune ceva cat de cat :(

Boxe pot sa fac ce am chef si oricat de complicate si cu orice difuzoare... dar eu vreau sa fac un amplif pe lampi si cam atat.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

66

• hpavictor

15

• adrian_pic

15

• THOMAS

9

Pentru această schemă viewtopic.php?f=28&t=127578 ar fi recomandat OT hammond 1650h şi majorarea rezistenţelor rg2-6p3s-e la 470Ω/1w(6П3C-E , C din rusă devine S română).

Transformatoare hammond puteţi comanda la SOS electronic (fiind cel mai mic preţ din europa în opinia mea) http://www.soselectronic.ro/?str=12&sea ... d&code=A40 , http://www.soselectronic.ro/?str=371&ar ... mond-1650h

Link spre comentariu

Configuraţia SE(single ended un singur tub final la ieşire) necesită de regulă incinte horn cu randament foarte mare în special la joase sau bas-reflex >100litri/dm³ ,în alte condiţii mai mult "ţipă"(de obicei).

Link spre comentariu
Vizitator viobio
:freaza:

da, am aflat unele lucruri dar nu am aflat daca 6p3s se pot pune in locul 6l6 fara sa schimb ninic si trafurile de iesire am sa le cumpar deci nu ma intereseaza.

6L6 nu este 6p3c ................se face confuzie ca de obicei pt. ca versiunea occidentala a rusului 6p3c este 5881.......adevarata 6l6 este de ex.https://www.tube-town.net/ttstore/produ ... ching.html.........Soclul este identic la toate ......parametri difera clar.Pentru puteri sub 25w "merge " si 6p3c in schimb pt 35-50w e nevoie de ce e in link.
Aia din poza e fix 6P3C-E ,adica ce are Vasile,am schimbat eu patru Sovtek 6L6 (UZATE) cu 4buc 6P3C-E ,aceasi Marie aceasi palarie.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

atunci cred ca mai bine aleg alta schema... am 20 de perechi de 6p3s-e care deja zac de cativa ani si acuma ca am utilaje de tamplarie vreau sa imi fac un amplif fain rau dar sa si sune ceva cat de cat :( ceva propuneri ?

Vasile ,pune 6P3C-E ,garantez ca nu se intimpla nimic,daca nu-ti convine ceva facem schimb de tuburi,am 4 marci de 6L6.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vasile pana la urma ce lampi ai? 6p3c sau 6p3c-e?

6p3c este asta:

Posted Image

6p3c-e este asta:

Posted Image

care pe net mai apare si asa:

Posted Image

sau asa:

Posted Image

6p3c este diferita de 6p3c-e.

Eu nu as face SE nici cu 6p3c-e (6p3c nici nu intra in discutie). Daca tot bagi bani in trafuri si carcasa fa un SE cu EL34. 6p3c-e nu le-as folosi decat in PP clasa A si mai ales ca tu spui cca le ai imperecheate. SE-ul cere totusi lampi bune daca vrei ceva deosebit.

Ce inseamna "lampi bune"?? :jytuiyu
Link spre comentariu
  • Administratori

Dupa ce termin apmplificatorul am sa fac si boxe fullrange cu FE208ESigma dar trebuie sa ma gandesc la un design de horn.

Link spre comentariu
Vasile SE cu 6p3c-e + horn cu FE208ESigma eu zic ca nu prea merge. Difurile fostex = 400 de euro doua bucati si lampile 6p3c-e = 40 -50 de lei doua bucati. Daca te lansezi la horn cu FE208ESigma alege trioda 300B (poate in extremis EL34 (NOS - Philips) ).
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vasile SE cu 6p3c-e + horn cu FE208ESigma eu zic ca nu prea merge. Difurile fostex = 400 de euro doua bucati si lampile 6p3c-e = 40 -50 de lei doua bucati. Daca te lansezi la horn cu FE208ESigma alege trioda 300B (poate in extremis EL34 (NOS - Philips) ).

Nu te supara dar ce treaba are pretul difuzoarelor si tuburilor cu ampul? nu inteleg logica :jytuiyu

Muzical EL34 de orice tip! e mai "medioasa" ,"tipatoare" decit 6L6,6P3C-E ,tetrodele sunt mai muzicale,e parerea mea.

300B? e lesinata,la 2,5W distorsioneaza

Pentru cei care vor "coaie" SE https://www.tube-town.net/ttstore/produ ... STOCK.html

Trebuie sa primesc zilele acestea 4 buc :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări