Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6p3c-e

Badman

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Eu asteptam solutia cu curentul, sunt HABARNIST dar nu vreau tuburi chinezesti.

Nu ma refeream la tine :jytuiyu ,ma refeream la cei care se dau cunoscatori doar din prostiile de pe net ,multi sunt cu practica O ,vorbesc din auzite.

Sunt destui pe aici care pot explica ce am vrut sa spun eu cu Ua mai mare decit foaia de catalog,acum ma retrag din discutie.

O seara frumoasa

icon_jook

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

66

• hpavictor

15

• adrian_pic

15

• THOMAS

9

• Administratori

@viobioEu am zis ca nu ma pricep dar daca arunci o "piatra" vino si cu solutia... repede fugi. Nu iti dau ban ca ai spus adevarul :ras: Vreau sa folosesc lampi dedicate pentru audio pentru amplificatorul final, ca ma voi juca si cu altceva asta e alta problema.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@viobioEu am zis ca nu ma pricep dar daca arunci o piatra vino si cu solutia... repede fugi. Nu iti dau ban ca ai spus adevarul :ras: Vreau sa folosesc lampi dedicate pentru audio pentru amplificatorul final, ca ma voi juca si cu altceva asta e alta problema.

Nu fug,vreau sa fumez .Cind stringi piesele o sa - ti spun si "jmecheria" ,tot ce ai cumparat pina acum e OK.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am citit pe aici despre KT-urihttp://www.jacmusic.com/KT88/kt88.htm

interesantla schema de 100w cu KT88 eu faceam alt fel de montaj pt bias,daca un cursor de semireglalabil nu mai face contact ai doua defecte:1 se tot bilbiie biasul ,adica toooot variaza curentul de repaus.2 risti sa topesti tuburile daca ramin fara negativare,cam asa ceva se intimpla cu ampurile Priboj,pina au descoperit utilizatorii ca semireglabilii de negativare nu sunt de calitate si au modificat circuitul de bias.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

1957... tre sa imi cumpar si balast de ala ca la tuburile de neon de 5H ?

Socul se poate comanda la Petra Iasi ,la PP nu prea e musai sa treci tot ampul prin acel soc,poti face un soc mai mic,pt curent mai mic,care sa filtreze doar curentul pt defazor si ce este inaintea defazorului.
Link spre comentariu

Vasile cel mai bine este (cand exista ocazia) sa poti asculta un amplificator sa vezi daca iti place si apoi sa construiesti unul identic. La amplificatoarele in configuratie SE pentru cele mai multe tuburi apare o problema: ca sa poata scoate sinus simetric - semialternanta pozitiva = semialternanta negativa trebuie sa primeasca un semnal asimetric. valderama ti-a oferit solutia pentru 6P3S-E pentru a obtine in final un sinus simetric. KT150 face si ea parte din lampile care vor atac asimetric (in conexiune pentoda, ca alte grafice nu apar in pdf), dar in schimb iti ofera putere. Eu am indicat 300B care este o trioda liniara (deci nu necesita atac asimetric) dar puterea obtinuta este mai mica -10W poate 15W. Acum, avand trafurile (chiar daca nu-ti plac cum arata) trebuie sa hotarasti ce putere vrei: 10-15W sau vrei mai mult. Totusi ca sa poti sa iei decizia este bine sa auzi ce inseamna 10 sau 15W. viobio ti-a facut o invitatie si in plus are si scule pentru a masura (are osciloscop deci poti vedea si cum arata sinusul la iesire) si sigur are si mai multe perechi de boxe - ceea ce este iarasi important . Ce te costa sa ii faci o vizita?

P.S. Eventual ia si trafurile tale Hammond la viobio ca poate le poti asculta pe un amplificator deja existent (5 lipituri necesita maxim)

Link spre comentariu
  • Administratori

Stiu cum suna amplificatoarele pe lampi pe mai multe tipuri de boxe, nu sunt chiar novice. Tu si altii de pe acici cand te-ai inscris pe forum eu deja ma lasam de audio dar am facut sute de amplificatoare in toate clasele si boxe de toate tipurile dar nu pe lampi, cei mai vechi de pe forum stiu asta. Situl meu hi-end.ro de la asta vine, acolo din 2002 pana in 2008 am vandut amplificatoare, preamplificatoare, DAC-uri si boxe facute de mine. Primul kit de amplificator de putere mare facut in romania eu l-am facut, dupa aia au venit altii si chinezismele.Pun mai multe intrebari pentru ca e mai simplu asa si aflu mai multe chestii fara prea mult efort... nu alegera lampii in sine e problema ca la fel de simplu pot sa schimb si eu 2 lampi intre ele ca oricine.Am si eu osciloscop pe 2 canale, generator de semnale de toate tipurile, distorsiometru(cred ca mai traieste ca l-am imprumutat si am uitat de el), aparate de masura, etc. Am spus asta sa va faceti o idee, daca nu ma credeti cautati pe la amplificatoare.

Link spre comentariu

Ce parere aveti de asta,dl.Vasile??

PP 200W cu KT150.

Este ceva nou (31 decembrie 2013),am gasit-o pe net...,fiind pe un forum cred ca nu va fi ceva cu dreptul de proprietate,daca da,il stergeti dv.!

Tipul care a construit acest amplificator a facut si o comparatie intre KT120 si KT150,concluzia lui fiind ca diferentele sunt nesemnificative comparativ cu pretul,el recomandand chiar EL156.

Toate materialele sunt luate de aici :

http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... kt120.html

Link spre comentariu
  • Administratori

Interesanta schema dar nu vreau sa aiba tranzistori, asa il faceam direct pe mosfet lateral si cu siguranta suna mai bine ca asta

Link spre comentariu

Interesanta schema dar nu vreau sa aiba tranzistori, asa il faceam direct pe mosfet lateral si cu siguranta suna mai bine ca asta

Schema poate fi lucrata,ne gandim bine si putem renunta la acele tranzistoare nu-i mare lucru cu toate ca acele tranzistoare sunt repetoare. Eu am postat aceasta schema pentru a imbogati arhiva din care sa puteti alege.
Link spre comentariu
  • Administratori

A... ok

Am renuntat la cele 2 bucati KT150 si am zis sa imi trimita 4 bucati KT88 imperecheate, am facut comanda intre sarbautori iar vineri am zis sa nu le trimita pana nu ma hotarasc iar azinoapte m-am hotarat. Sunt mai multe scheme bune cu KT88 de unde pot alege, combina, testa.

Declar subiectul inchis, nu sa ajuns la nici o finalizare cu 6p3s-e cand voi termina amplificatorul am sa fac un subiect nou despre el, oricare ar fi.

Numa bine si spor.

Link spre comentariu
  • Administratori

Au venit si o parte din celelalte transformatoare, sunt la fel de urate dar sunt de 4 ori mai ieftine, cel putin dar... cele pentru SE nu au intrefier, tolele sunt dispuse alternativ EI cea ce nu cred ca este in regula. de asemeni sunt cred mult mai groase la hau, nu pot face o comparatie acuma ca cele hau sunt la atelier iar astea au venit acasa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări