Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6p3c-e

Badman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

66

• hpavictor

15

• adrian_pic

15

• THOMAS

9

Vizitator viobio

am niste tuburi de astea 6p3s imperecheate si ma gandesc sa imi fac un amplificator, din comoditate am sa aleg acest cablaj http://www.ebay.com/itm/6L6-6L6GC-6L6G- ... 4ac575cb63problema e ca nu stiu daca se preteaza aceasta schema la ce am eu ceva sfaturi cat de cat mi-ar prinde bine

Daca vrei sa faci ceva moț recomand trafuri de ieșire Hammond1627SEA sau 1630SEA,sunt scumpe dar merita fiecare euro.Succes
Link spre comentariu

Schema initiala este mai performanta , varianta a doua propusa de @untold are un etaj de atac cu SRPP , iar functionarea unui etaj SRPP este asemanatoare unui etaj Push Pull , asta strica raspunsul armonic ( graficul FFT ) dezechilibrand raportul dintre armonicile pare si cele impare .Adica se pierde o parte din avantajul amplificatoarelor SE .Ar fi pacat ...

Link spre comentariu

am niste tuburi de astea 6p3s imperecheate si ma gandesc sa imi fac un amplificator, din comoditate am sa aleg acest cablaj http://www.ebay.com/itm/6L6-6L6GC-6L6G- ... 4ac575cb63problema e ca nu stiu daca se preteaza aceasta schema la ce am eu ceva sfaturi cat de cat mi-ar prinde bine

Se pare ca PCB-ul este de la acest amplificator http://www.analogmetric.com/goods.php?id=2004 si daca este asa,eu am montat cateva kituri pentru cativa colegi de pe forum dupa schema de la ANALOGMETRIC,rezultatele sunt uluitoare chiar de la primul kit am ramas impresionat de rezultate. Va recomand cu incredere aceste "jucarioare".Aici http://www.analogmetric.com/category.php?id=36 ,trafurile de iesire si preturile sunt foarte bune.P.S tuburile ce le livreaza ei (6L6) sunt net superioare tuburilor 6P3S (6P3S-E),diferentele si in testele electrice dar si in auditie sunt pozitive in favoarea tubului 6L6,cu toate ca tubul este chinezesc (!!),credeti-ma,mi-au trecut prin maini cateva astfel de chituri si vb. in cunostinta de cauza. Daca nu aveti posibilitatea comparari celor doua tipuri de tuburi ,nici 6P3S nu suna rau,pana la urma e ochestie de "gust".
Link spre comentariu
  • Administratori

nu as mai cumpara tuburile ca am peste 20 de astea imperecheate perfect, l-am luat acu vro 6 ani de aici de pe forum de la un user din Timisoara cred. trafuri am sa cumpar ce a zis vio

Link spre comentariu
Vizitator viobio

nu as mai cumpara tuburile ca am peste 20 de astea imperecheate perfect, l-am luat acu vro 6 ani de aici de pe forum de la un user din Timisoara cred. trafuri am sa cumpar ce a zis vio

Daca vrei 6L6 am eu,Electroharmonix,facem schimb1/1 cu 6P3S-E,am si alte marci de 6L6,poți alege o pereche pe placul urechilor tale
Link spre comentariu

Trafo out de foarte buna calitate se mai pot procura si de la @Lazaroiu , LMO din semnatura lui @viobio .Probabil o asemenea comanda , cu dedicatie speciala pentru @Vasile , o sa fie ceva deosebit din punct de vedere al realizarii !Nu cred ca strica o simpla intrebare pe MP adresata Dnului @Lazaroiu !

Link spre comentariu
  • Administratori

un cazul asta nu mai dau banii la americanitraful sigur ca e important, poate cel mai important ca tuburile le poti schimba dar trafurile mai greu.

Link spre comentariu

Schema initiala este mai performanta , varianta a doua propusa de @untold are un etaj de atac cu SRPP , iar functionarea unui etaj SRPP este asemanatoare unui etaj Push Pull , asta strica raspunsul armonic ( graficul FFT ) dezechilibrand raportul dintre armonicile pare si cele impare .Adica se pierde o parte din avantajul amplificatoarelor SE .Ar fi pacat ...

Desi ampliful cu 6P3S si SRPP cu 6N2P nu-mi este deloc strain de cauza, Imi marturisesc totala nestiinta in domeniile pe care mintea dvs le lumineaza si va rog sa nu va suparati daca-mi permit sa raspund cu un bincunoscut aforism: "Teoria ca teoria, da' praftica ne omoara".....

Probabil o asemenea comanda , cu dedicatie speciala pentru @Vasile , o sa fie ceva deosebit din punct de vedere al realizarii !

Iar Dl. Lazaroiu face toate trafurile de iesire la fel, adica EXCEPTIONALE!, indiferent de cine le comanda!
Link spre comentariu

Cel puţin cele ptr ampliful meu în c.t. cu EL34 sînt la fel de bune, şi chiar peste, ca Hammond-urile 1650-HA din cel cu EL12. Totul e să i se furnizeze miezuri de calitate. Numai cine nu vrea nu-i reuşeşte un amplif cu trafuri făcute de dînsul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări