Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

componente neidentificate ajutor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby03

34

• validae

14

• Emil 1986

5

• zal

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai DB3 e diac, cine a zis ca ar fi echivalent cu 1N4007 ? Si se gaseste ca atare, nu e nevoie de echivalente.Nu mai conteaza cealalta serie de dupa DB3.Cu 1N4007 ar putea fi echivalata cealalta dioda 32Y.

Link spre comentariu

Da-o afara din circuit si alimenteaz-o de exemplu la 24V printr-o rezistenta de 2-4kOhmi si apoi masoara-i caderea de tensiune la borne in conductie inversa (cu plusul pe catod). Daca e Zenner va indica o tensiune de la circa 3V in sus, depinzand de tensiunea de stabilizare. Daca nu e Zenner, in sens direct va avea aprox. 0,7V si invers va avea la borne tensiunea sursei de alimentare.Poti folosi pe post de rezistor de balast si un beculet indicator de 24-36V cu puterea de maxim 1W.Dar e foarte probabil sa fie o dioda redresoare fiindca am vazut ca in restul schemei a folosit Zennere de-ale noastre PL sau DZ. Cred ca avea multe 32Y in stoc si n-avea ce face cu ele :rade:

Link spre comentariu

Vreau sa va intreb daca alimentez montajul la 220v pot masura tensiunea care iese dupa dioda 32YU cu un tester al multimetrului pe iesirea din dioda si unul pe gnd ul montajului? In asa fel imi pot da seama daca e zener. Iar daca nu e zener pot inlocui dioda cu o dioda say32

Link spre comentariu

Ai grija cum masori, tensiunea de varf redresata a retelei ajunge la 310V dupa filtraj.Foloseste cel mai mare domeniu de masura al multimetrului.Si vezi la ce masa te raportezi, nu sunt sigur ca ai scos schema corecta.

Link spre comentariu

Am facut cateva masuratori intre iesirea din dioda 32YU si minusul din puntea redresoare si imi da o tensiune de 130Vca e normal asa? Iar pe cunrent continuu numi da nici o valoare

Link spre comentariu

Inainte si dupa dioda 32YU am aceiasi tensiune de 130Vca . Cred ca aceasta dioda nu e zener. Vreau sa stiu daca aveti alte pareri sau cum sa masor tensiunile sa fiu sigur ca nu e zener. Am revizuit schema si e buna doar ca nu mam uitat bine la simbolurile diodelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări