Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecou/reverb

eduard_florentin

Postări Recomandate

Vreau si eu un preu de microfon care sa aiba ecou. Daca aveti o astfel de schema cu integrate pe care le pot gasi in tara (sau daca este pe undeva pe forum sau pe net) v-as fi tare recunoscator. Eu am cautat dar ce am gasit foloseste integrate pe care nu stiu de unde sa le iau. A, si sa nu uit, daca depaseste 100 ron nu ma mai intereseaza...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eduard_florentin

5

• niq_ro

3

• stefanev

1

• pegas

1

• 1 lună mai târziu...

deoarece nu am gasit (inca) dispozitivul ala, pun o alta schema...care am gasit-o in cartea "Caleidoscop de electronica" scrisa de dl. George D. Oprescu...PS: dupa cum se constata, se poate folosi dispozitivul asta cu casca-arc-doza si la schema din link-ul anterior

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc frumos pentru scheme si documentatie. Poate totusi gasiti cutia aia cu resorturi. La asta mi-e frica sa nu pierd o multime de timp cu realizarea partii mecanice (la care nu ma prea pricep) si sa constat ca are un sunet suparator. De vreme ce trece prin casca, resort, doza... cred ca se cam deformeaza sunetul. Poate ma insel, caz in care va rog sa-mi spuneti ca sa ma apuc de lucru

Link spre comentariu

deh, poate un pic offtopic: am un sintetizator care se prezinta sub forma unei placi ISA care se conecteaza in calculator. ai efecte in timp real : ecou, delay, flanger, wah wah si cite si mai cite.se cheama YAMAHA SW60 XG.daca te intereseaza, 30 RON.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

ia un power mixer cu efect de ecou. Am si eu un mixer in genul asta cu 8 canale, daca vrei ti-l vand, da-mi un MP ca sa discutam daca esti interesat. Cele 8 canale le poti folosi fie pt 8 microfoane, sau 4 intrari stereo, sau combinat.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator bursuc vasile

Am readus în discuţie acest topic.Totuşi dacă cineva deţine documentaţii serioase despre dispozitive (mecanice, electronice sau de altă natură) care să producă efectul de ecou, chorus, delay, reverb, s.a. i-aş fi recunoscător dacă ar putea să mi le împrumute.Sînt interesat şi chiar aş putea cumpăra un astfel de dispozitiv, indiferent sub ce formă s-ar prezenta. Mă interesează ceva de calitate.Numai de bine ! :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ca si idee, s-ar putea folosi partea electronica de la un processor de efecte de chitara tip ZOOM, modele mai vechi pentru ca sunt relativ ieftine second hand (cam 100-150 ron).

Partea buna este ca ai in el mai multe efecte... de unele nici nu ai nevoie cum ar fi fuzz, distors, etc.

Tot ce pot sa spun este faptul ca am folosit asa ceva (vezi poza de jos) la un mixer in regim diy cu 10 canale.

Suna foarte bine, chiar mai bine decat ma asteptam.

Partea de efecte este folosita doar pentru microfoane.

Eu aveam pe acasa un Zoom 505 ca in poza de mai jos si neavand ce sa fac cu el l-am bagat la mixer.

Ma rog... este doar o idee.

P.S. stiu ca subiectul este vechi dar am postat totusi pentru altii care ar putea fi interesati de asa ceva.

Posted Image

O poza mai detaliata (difera doar culoarea):

http://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/large/zoom-505-ii.jpg

Specificatii:

* Effect Programs : 33 Types

* Effect Modules : 7

* Maximum Simultaneous Effects : 9 Effect types / 7 Modules

* Patch Memory : 36 (6 Banks x 6 Patches)

* Sampling Frequency : 31.25kHz

* A/D Conversion : 16 bit 64 times oversampling

* D/A Conversion : 16 bit 8 times oversampling

* Guitar Input : 1/4" monaural phone jack

* (Nominal input level : -20 dBm / Input impedance : 470kohm)

* Output : (Used as both Line and Headphone) : 1/4" stereo phone jack

* (Maximum output level : +5 dBm / Load impedance 10kohm or more)

* Control Input : For expression pedal FP02 or foot switch FS01

* Display : 2 digit 7 segment LED

Link spre comentariu
Vizitator FiveseveN

Daca mergeti pe varianta asta (procesor de chitara), va recomand V-amp 2 pentru ca are mai multe tipuri de reverb (7 parca) si pot pt. control in timp real. Mai are si o simulare de preamp pe lampi care zic ei ca s-ar potrivi pt. voce.Insa daca vrei ceva de calitate vezi procesoarele pt. delay&reverb Lexicon.Acestea fiind spuse, eu nu-mi imaginez la ce ti-ar trebui reverb intr-o biserica.LE: acum am vazut data, presupun ca omu' a gasit o solutie intre timp :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări