cearda Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Se poate folosi aceasta schema pe post de protectie la surse reglabile? Va multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Ce fel de protectie? Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Merge la redresoare simple : transformator , punte , eventual filtraj . Doar daca puntea redresoare e suficient supradimensionata . Protectie la scurtcircuit . Deci redresor ... nu sursa reglabila in acceptiunea curenta . Sau ceva acumulator ... Valoarea tensiunii ( fixe ) de iesire se coreleaza cu caracteristicile bobinei releului folosit . Schema , cu anclansare si reanclansare manuala , este minimalista . Am intalnit-o la niste incarcatoare de acumulatori industriale , conjugata si cu alte solutii de protectie . Nu ( cred ca ) e recomandata surselor reglabile ce se vehiculeaza pe forum ... la valori mici de alimentare nu functioneaza ( releul nu se automentine ... ) . Elementele semiconductoare serie sigur nu se vor " bucura " in caz de scurtcircuit ... Link spre comentariu
marianjoita Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Apropo de protectii simple la surse reglabile.In anii 80 exista o sursa produsa de Radioprogres 0 - 15V/1,5A, care avea o prtectie la scurtcircuit cu releu. Are idee cineva cum era conceputa? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 ca protectie la suprasarcina si scurtccircuit alimentatoarele didactice aveau o bobina inserata pe linia pozitiva a iesirii , care intrerupea un circuit anume (de regula tot plusul ) cand treceau un curent prestabilit prin ea. pragul de actinare se regla prin tensionarea unui arc cu ajutorului unui surub. Principiul de functionare era asa: la trecerea unui curent suficient de mare ca sa invinga forta arcului si sa miste clema cu contact aceasta aclansa intrerupand un circuit , (iesirea) . este cam primitiva , si nu merge pentru protejarea eficienta a etajelor urmatoare ,ci mai mult protejeaza alimentatorul. Link spre comentariu
Vizitator daniel maistrul Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Bunaseara!! Mi-am facut o sursa reglabila de 35 V si 3 A si as vrea sa ii fac la iesire o protectie la suprasarcina . Ce scheme mi-ati recomanda ?? Multumesc frumos!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum