pegas Postat Septembrie 28, 2006 Partajează Postat Septembrie 28, 2006 Salut! Sunt nou pe acest forum. Incerc sa reinvii o veche pasiune pentru electronica. Mai un montaj, mai un scurt... De mic copil mi-a ramas mie pata cu "osciloscopu'". Intotdeauna mi-am dorit unul -desi fara o utilizare concreta-, dar preturile mari m-au linistit. Recent am gasit o ocazie. Velleman HPS10. Aveti ceva pareri despre el? Nu doresc sa il utilizez in depanari de TV, mobile, dar mi-ar placea sa il conectez la un "copan de PIC" cum zicea cineva, sa vad un semnal. M-au zapacit specificatiile: 10 MHz sampling rate, dar doar 2MHz banda analogica. Maximum 2 MHz sampling rate for single shot events... Si nu mai stiu: totusi, ce frecventa poate masura? Ar fi destul pentru un "hobby"? Ar fi bani irositi? Se poate ceva mai bun de banii astia (700RON, sh). Multumesc. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 28, 2006 Partajează Postat Septembrie 28, 2006 Daca electronica este o veche pasiune pe care incerci sa o reinvii, atunci arunca un ochi in topicul asta, special creeat pentru asa ceva (sticky-ul de la DiY) http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=14091 Spor la construit! Link spre comentariu
djvas Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 am eu hps 10 si este o mare porcarie el masoara bine (il folosesc ca voltmetru true rms) da grafica afisajului lasa de doritmai bine iei unul analogic la mana a doua Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 Subscriu la ce scrie djvas. Eu am hps 5 si la 1MHz se sufoca.. Chiar daca acum zici ca nu o sa faci si depanareTv, nu se stie cand vei vrea sa masori si un semnal video complex color si cum burst-ul este la 4.43..Sa vezi ce o sa iti zici atunci, ca ai dat banii de pomana, ca daca nu te "zgarceai'".Daca nu ai o scula de de minim 10MHz, eventual si 2 canale, nu discuta..Da, stiu, e mai scump, dar e pacat sa nu poti sa iti faci treaba.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum