Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construire boxe

Vizitator mircea127

Postări Recomandate

Vizitator mircea127

Buna ziua , dupa cum spune si titlul vreau sa construiesc doua boxe pe 2 cai , voi cumpara 2 difuzoare cu caracteristicile Putere max: 240W ; impedanta: 8 Ohm ; sensibilitate: 91dB ; frecventa: 20Hz - 3kHz ; magnet : 40 Oz si 2 tweetere(goarne) cu caract. 120 W * 92 dB * 300Hz-20kHz . Carcasele vor fi homemade . Problema este ca nu stiu ce filtre ar trebui sa cumpar si mai am si doua nelamuriri :1. difuzoarele au 240w si tweeterele 120 , cum ar trebui sa le leg sau ce ar trebui sa fac ? Daca bag o putere mai mare de 120w in ele le ard ...2. difuzoarele sunt de bass (dupa parerile altor persoane) , eu vreau sa fac o sonorizare cu 2 boxe si un subwoofer , cum as putea sa fac difuzoarele astea sa se comporte ca medii ?Astept raspuns , multumesc !P.S. : Boxele le voi folosi cu un amplificator cu 100w/boxa pana cand voi cumpara unul mai maricel ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• 300B SE

1

• stefanstudio

1

Este foarte greu sa te ajute cineva caci tu esti chiar la inceputul domeniului.Cea mai buna solutie ar fi sa iei vreo doua carti (mai sunt pe la anticariate) si sa citesti macar notiunile fundamentale. Sau sa cauti pe net pe site-urile tip edu.roDaca nu vrei asa, atunci spune direct ce difuzoare vei folosi si poate iti da cineva datele pt incinta si un filtru simplu.

Link spre comentariu

Daca cunosti asa bine parametrii difuzoarelor poate ne da si codul/producator.(daca doresti ajutor- daca doresti sa ne arati ca "stii cate ceva" atunci...)Legat de puterea amplificatorului eu am unul de 30W si sunt multumit!Succes!

Link spre comentariu

91 db ?? hmmm orienteazate spre alt ceva cauta unul cu 98 db vei observa o mare diferenta de putere la acelasi vol al statiei apropo difuzoarele nu scot watt consuma watti sunetul se masoare in decibeli

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări