simson Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Daca putem avea incredere in diagrama, acest tub pare a fi audiofil.Punctul de functionare ales cu atac simetric evita zonele neliniare.Comparand cu GM70 are avantajul unui Ra si Ua mic si putere de iesire net superior.La un Ia de 450mA,recomandat ar fi un OT cu contracurent despre care deja am discutat cu d-nu Lazaroiu.Dezavantaj:consumul ridicat,dar este curent in priza destul.Poate Marius se gandeste la o extindere in A2 ,se mai pot stoarce cativa Wati in+.Cum reusesc sa achizitionez 2buc ptr. siguranta ,voi trasa caracteristica Ia/Ua. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Se poate scoate in mod sigur 35w in A2 iar curentul de filament este normal sa consume 60w, prin analogie OT 100 consuma 32w la filament si debiteaza tot in clasa A2 16-18w. Am vazut si pe alte forumuri proiecte si constructii cu GM70, probabil ca daca as fi avut tuburile, ma ardeau degetele...Am vazut ca stii foarte bine sa lucrezi cu tuburi, daca le procuri incap pe miini bune Am sa caut prin documentele mele date despre diverse constructii cu GM70 poate vor fi de folos...Aceasta caracteristica descrie foarte bine un amplificator cuminte in clasa A dar cu dezavantajul tensiunii destul de ridicate a tensiunii anodice, daca se doreste lucrul in clasa A2 puterea se dubleaza iar tensiunea anodica poate fi mai mica , estimativ 650-700v Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Graficul postat de tine este ptr GM70 ,care este bebelus fata de GU 81 din care se scoate lejer 43w in A1. Foarte amabil concitadinul Rock Dok s-a oferit sa ma ajute cu tuburile GU81.El a inceput un proiect SE cu GU81 mod pentoda care deocamdata abandonat. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Si niste poze de pe net Nu mi s-a parut asa mare lampa dar cand am vizionat filmul de mai jos ... : Soclul mai scump decat lampa: http://www.ebay.com/itm/SOCKET-FOR-PENTODE-TUBE-GU-81M-GU-81-NOS-LOT-OF-1-/251224456074?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3a7e24fb8a http://www.ebay.com/itm/GU-81-High-Power-750W-50MHz-Pentode-GU81M-GU81-HAM-Transmitting-Generator-Tube-/261017574093?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc5dc1acd Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Graficul postat de tine este ptr GM70 ,care este bebelus fata de GU 81 din care se scoate lejer 43w in A1. Foarte amabil concitadinul Rock Dok s-a oferit sa ma ajute cu tuburile GU81.El a inceput un proiect SE cu GU81 mod pentoda care deocamdata abandonat.Scuze simson, ma gindeam la GU80 oarecum asemanator cu GM70 dar fireste ca aceste tuburi sint de alta categorie fata de GU81.In armata am lucrat pe o statie radio cu acest tub, daca antena nu era bine adaptata se facea dintr-o data cald in cabina... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Am cumparat si eu 3 bucati, dar am un sigur soclu si recunosc ca imi plac mult; poate ne ajuta cu ceva sfaturi cei care cunosc mai multe despre tuburi. Un prieten care le-a vazut "muncind" a zis ca pot fi stricate numai cu ciocanul. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Proiectul este foarte interesant !Daca chiar doriti fidelitate , uitati definitiv de functionarea in clasa A2 .Nu va luati dupa unii clarvazatori de pe forum sau alti carcotasi , cautati sa va lamuriti doar cu argumente tehnice .Oricum va scoate foarte multa putere in SE , in clasa A pura ............................Are cateva dezavantaje orice varianta ( PP sau SE ) cu GU81M ... este o lampa energofaga . Foarte energofaga .Iar trafo out vor fi monstruoase ca dimensiuni si greutate ... stereo este exclus , doar monobloc + sursa separata pt fiecare canal . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Putin offtopic sau poate nu : Va prezint o schema doar pentru amatorii de senzatii foarte tari : http://www.radiolamp.ru/shem/unch/5.php?no=59 Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Multumit userului Rock Doc,am primit 2tuburi GU81M cu socluri, deocamdata ptr.teste.M-a fascinat vazand in realitate -clar cel mai frumos tub.Am inceput calcule ptr. trafuri.Ptr. filament am traf 25cm2 E25 iar la anodica 32cm2 E25.Consumul total ar fi cam 1600W ptr.2x40W putere utila.Randament catastrofal,dar este destul curent in priza.L-as folosi doar iarna,cu incalzirea centrala oprita.Inainte de a bobina trafurile trebuie sa gasesc driverul capabil de280Vvv.Deocamdata sant prins in alt proiect,dar topicul GU81M Mod Trioda nu va ramane virtual. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Consumul de curent pentru filament poate fi insuportabil de mare dar problema principala este greutatea unui monobloc, nu cred ca poate fi mai mica de 40Kg si asta cu multa bunavointa, pentru aceasta cred ca trebuiesc pregatite infrastructuri in atelier si apartament :speriatDriver ar putea fi un transformator interstage comandat de ceva in jur de 5-6W pentru clasa A Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Prin 1979 am facut si eu un generator de 1500 W cu doua tuburi GU81M in clasa C. Le-am pus intr-o cutie de aluminiu cu un ventilator de fereastra pentru racirea sticlei si a cutiei. Daca sarcina nu era bine acordata pe frecventa anozii luminau. Am pus in dreptul fiecarui anod cate un senzor de infrarosu (BC taiat) care reducea puterea cand anozii erau prea calzi. In audio randamentul este mai mic, puterea mai mica, dar anozii nu trebuie sa lumineze prea tare pentru ca scade mult durata de viata a tuburilor. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 5, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Driver ar putea fi un transformator interstage comandat de ceva in jur de 5-6W pentru clasa AInterstage ar fi ultima varianta,intrucat nu sant curenti de grila.As opta la un driver cu tuburi. Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Eu am folosit un 6N5S, dar merge aproape oricare (6N1P, etc.). Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Ma gandesc la o configuratie Williamson cu 6H7C in prefinali cu pompa de curent in catod. Link spre comentariu
simson Postat Februarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2015 Am inviat acest topic intrucat sant la faza bobinarii secundarului traf.inalta tensiune.Constructorul tubului GU81M admite tensiune max. la G2 600V.Eu in mod trioda as dori sa am tensiune A-K de 700-750V.Sant in dilema, nu distrug tubul cu plusul de tensiune? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum