Vizitator danyelo Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Buna tuturor. As dori sa comand un motoras de 5V cu ajutorul unei telecomenzi simple (2-3 butoane). Dar as avea nevoie de schema pt asa cheva, dar fara microchip pt ca nu detin uneltele necesare pe a-l programa. Sunt sigur ca se poate face o telecomanda simpla doar pt a comanda motorasul sa mearga intr-un sens si altul. Va rog sa ma ajutati daca puteti !! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 http://www.talkingelectronics.com/te_in ... index.html Ai acolo tot ce ti-ai putea dori.Cel mai simplu ar fi sa cumperi o masinuta telecomandata si sa adaptezi montajul, au niste preturi ridicole acum. Link spre comentariu
doru77 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Ce vrei sa actionezi cu motorasul respectiv? Link spre comentariu
Vizitator danyelo Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 volumul la statia de amplificare si utilizari se gasesc. Imi trebuie doar o telecomanda cu minim 2 butoane. Ar fi usor cu inversare de sens pentru motor la receiver. Dar eu nu am idei pt ca nu detin cunostintele necesare pentru a proiecta. Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 http://kevinchanjoseproject.blogspot.ro ... chive.html http://embedded-lab.com/blog/?p=3071 Link spre comentariu
doru77 Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 N-ar putea fi folosit un modul receptor de telecomanda de la un televizor? Link spre comentariu
Vizitator danyelo Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Si de unde sa-l iau? Ca doar nu ma pun sa distrug TV-ul ... am crezut ca stie cineva o schema usoara, am gasit pe internet destule si domnul de mai sus mi-a pus la dispozitie un site , dar acolo sunt pe baza de MHz, eu vreau pe IR. Ceva simplu, Emitator/Receptor. Fara mii si mii de inductante sau microcontrolere Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 niciuna dintre linkurile pe care ti le-am propus nu presupune microcontroller ; la unul dintre linkuri titlul chiar este : "a very simple IR remote control switch for an electrical appliance " , adica mai simplu de atat nu prea se poate . Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 O telecomanda simpla care sa nu utilizeze integrate dedicate, nu microcontrolere neaparat, nu prea am vazut.Acum, eu nu stiu ce vrea sa insemne ,,simplu,, in privinta unei telecomenzi ? Un led, un tranzistor si un releu ? Link spre comentariu
Vizitator danyelo Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 simplu (fara microcontroller) pt ca nu am dispozitivele necesare pt a-l programa, desi sunt constient ca ar fi foarte usor cu un PIC, am gasit n si n de scheme. si eu m-am gandit la un releu. Dar asta ar insemna sa functioneze doar intr-o directie motorasul (alta idee/schema nu am gasit) . Dupa m-am gandit la o utilizare de BD-uri ca si comutatoare, dar m-am blocat la idea asta, nu gasesc scheme, nu gasesc idei (am cautat site-uri romana/engleza dar nimic) . niciuna dintre linkurile pe care ti le-am propus nu presupune microcontroller ; la unul dintre linkuri titlul chiar este : "a very simple IR remote control switch for an electrical appliance " , adica mai simplu de atat nu prea se poate .Dar se foloseste doar pt a aprinde si stinge o lampa de exemplu. Nu ceea ce vreau eu, cu 2 comenzi, rotire motor stanga, rotire motor dreapta. Link spre comentariu
iuli09 Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 cu un efort minim schema poate fi modificata pentru a obtine un comutator in locul intrerupatorului din schema initiala ; depinde si de modalitatea in care vrei sa functioneze motorul . Link spre comentariu
Vizitator danyelo Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 cu un efort minim schema poate fi modificata pentru a obtine un comutator in locul intrerupatorului din schema initiala ; depinde si de modalitatea in care vrei sa functioneze motorul .Daca stiam cum se face cu siguranta nu mai intrebam aici. Multumesc oricum !! Link spre comentariu
doru77 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Nu trebuie sa iti demolezi televizorul propriu. Exista pe la centrele de reparatii televizoare vechi care nu se mai merita sau nu pot fi reparate. Acestea sunt aruncate sau desmembrate. Cu 5 lei iei o placa si iti extragi partea care te intereseaza. Link spre comentariu
unuldinei Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 tu nu stii dar vrei sa faci , aici sunt o multime de oameni care stiu sa faca dar nu vor ...Am vazut la o statie Pioneer cum din telecomanda se misca ditamai roata de volum ...E cumva vorba de vanitatea asta ?Ar fi bine sa folosesti un stepper. Sunt destui care iti pot programa un uC , pune in plic montajul pentru o suma mai mult sau mai putin vanitoasa. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 danyelo, deşi tu eşti sigur că e simplu de realizat, nu e. Telecomenzile trimit un cod binar (o secvenţă de 1 şi 0) pentru fiecare buton, secvenţă care e apoi decodată de receptor. Detecţia semnalului se poate face simplu, într-adevăr, însă la decodare nu mai e aşa. Se măsoară timpii pentru a decide care e 0 şi care e 1, bitul e deplasat la stînga, apoi următorul şi tot aşa. Într-un final se ajunge la ce a fost trimis. Nu prea văd cum ai putea implementa simplu aşa ceva. Nu fără controler. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum