trinitty Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Statia este modelul acesta http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ala-p-2984 Am pus link pt. ca nu spune cum se numeste modelul, doar "Statie de lipire cu reglare manuala" S-a ars transformatorul si triacul si s-a distrus mecanic semireglabilul pt. temperatura. Am desenat schema si o pot posta daca intereseaza pe cineva. N-am stiut sa o repar pt. ca nu stiu ce fel de traf este, ce tensiune scoate, iar semireglabilul este unul mare de 500K/2W si vad ca nu gasesti pe nicaieri. Am incercat sa construiesc montajul din poza pt. letconul statiei. Din pacate la probe, triacul BT 136-600 E s-a ars. A functionat cam 5 secunde si atat. E ceva gresit la acest montaj ? Ar trebui adaugat un snuber pe terminalele triacului ? Link spre comentariu
djdansmart Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Cum sa pui montajul ala la letconul statiei? Letconul ala o fi la 12-24V..daca cauti in forum o sa gasesti o statie home made..are schema,tot ce e nevoie sa o faci! Oricum si a ta se poate repara usor.. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Din spusele unor clienti ce au cumparat acea ,,statie de lipit,, reiese ca e de fapt un banal letcon de 220V/50W cuplat cu un variator de tensiune.Pune o poza cu ce are in carcasa . Link spre comentariu
geomx Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Din spusele unor ..........., reiese ca........ .......Am desenat schema si o pot posta daca intereseaza pe cineva........ ......Pune o poza cu ce are in carcasa . pune poza si daca tot te-ai chinuit sa scoti schema...... pune-o si pe ea...... Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 E mult spus statie de lipit la jucaria aia.Nu are traf letconul e la 220V si are doar un variator acolo. Link spre comentariu
Tita Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Si eu am aceasta statie" de lipit si o folosesc de un an cu succes!Este un letcon de 220V-60W cu o reglare formata din diac si triac....iar acel traff" apartine unui filtru de retea LC....si cam atata Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 cumpara un variator de tensiune pentru bec si ai rezolvat problema Link spre comentariu
trinitty Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Intrebarea mea se referea la montajul din imagine. Daca cineva are vreo opinie in legatura cu vreo posibila eroare in acel montaj, avand in vedere ca un BT136 a cedat f.repede. Si daca eventual pot face vreo imbunatatire la acel montaj. Sigur ca imi doresc sa-mi construiesc o statie de lipit (am si ales modelul construit de d-l. Puscas cu Atmega), dar ca sa pot face asta, am nevoie de o scula de lipit.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Pai schema pare OK, sa nu faci cumva vre-un scurtcircuit pe acolo, de s-a ars primul triac.100W nu e o sarcina prea mare pentru el. Uite o schema similara Link spre comentariu
trinitty Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Multumesc validae. Ma gandesc sa nu fi fost tipul de BT136 de vina. Am folosit un BT136-600E (asta am avut) , care are gate trigger current=10mA.Revin cu intrebarea din primul post. Este necesar un snuber pe terminalele triacului ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Nu neaparat fiind sarcina rezistiva. Link spre comentariu
trinitty Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Multumesc pt. sfaturi. Sarbatori fericite la toata lumea ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum