Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit arsa. Ajutor !

trinitty

Postări Recomandate

Statia este modelul acesta

http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ala-p-2984

Am pus link pt. ca nu spune cum se numeste modelul, doar "Statie de lipire cu reglare manuala"

S-a ars transformatorul si triacul si s-a distrus mecanic semireglabilul pt. temperatura. Am desenat schema si o pot posta daca intereseaza pe cineva.

N-am stiut sa o repar pt. ca nu stiu ce fel de traf este, ce tensiune scoate, iar semireglabilul este unul mare de 500K/2W si vad ca nu gasesti pe nicaieri.

Am incercat sa construiesc montajul din poza pt. letconul statiei. Din pacate la probe, triacul BT 136-600 E s-a ars. A functionat cam 5 secunde si atat. E ceva gresit la acest montaj ? Ar trebui adaugat un snuber pe terminalele triacului ?

post-59149-139829726588_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trinitty

4

• validae

3

• djdansmart

1

• geomx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum sa pui montajul ala la letconul statiei? Letconul ala o fi la 12-24V..daca cauti in forum o sa gasesti o statie home made..are schema,tot ce e nevoie sa o faci! Oricum si a ta se poate repara usor..

Link spre comentariu

Din spusele unor clienti ce au cumparat acea ,,statie de lipit,, reiese ca e de fapt un banal letcon de 220V/50W cuplat cu un variator de tensiune.Pune o poza cu ce are in carcasa .

Link spre comentariu
Din spusele unor ..........., reiese ca........
.......Am desenat schema si o pot posta daca intereseaza pe cineva........

......Pune o poza cu ce are in carcasa .

:da pune poza si daca tot te-ai chinuit sa scoti schema...... pune-o si pe ea......

Link spre comentariu

Si eu am aceasta statie" de lipit si o folosesc de un an cu succes!Este un letcon de 220V-60W cu o reglare formata din diac si triac....iar acel traff" apartine unui filtru de retea LC....si cam atata :da

Link spre comentariu

Intrebarea mea se referea la montajul din imagine. Daca cineva are vreo opinie in legatura cu vreo posibila eroare in acel montaj, avand in vedere ca un BT136 a cedat f.repede. Si daca eventual pot face vreo imbunatatire la acel montaj. Sigur ca imi doresc sa-mi construiesc o statie de lipit (am si ales modelul construit de d-l. Puscas cu Atmega), dar ca sa pot face asta, am nevoie de o scula de lipit.Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc validae. Ma gandesc sa nu fi fost tipul de BT136 de vina. Am folosit un BT136-600E (asta am avut) , care are gate trigger current=10mA.Revin cu intrebarea din primul post. Este necesar un snuber pe terminalele triacului ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări