Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai gx 747

Vizitator mihaita gx747

Postări Recomandate

Vizitator mihaita gx747

ok, am inteles acuma....si DA pe redare se aude super, pe inregistrare NU. Am sa caut sa fac ce mi-ai zis poate gasesc pe cineva aici care stie sa il faca.Oricum merci mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• clauelf

4

• hpavictor

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Poţi regla şi cu o bandă trasă bine pe un mag de ''încredere'', reglezi la ureche capetele de redare (ceeace acum am înţeles că e rezolvat), apoi pe înregistrare, le reglezi pe cele de înregistrare, ascultînd cu cele de redare, e simplu. Pe vremuri nu existau benzi de test şi nu avea lumea aparatură de laborator, tot se descurcau.Sper să nu descoperi şi alte mînăreli prin mag, poate cineva a reglat şi corecţiile ptr o anumită bandă (Orwo ?).

Link spre comentariu

Faci in felul urmator: pui mag-ul sa inregistreze o piesa cu inalte detaliate pe o banda cat mai buna calitativ, apoi monitorizand in pozitia Tape reglezi fin capul de inregistrare din surubul c ptr azimuth pana ai maxim de inalte si nivel cat mai egal pe ambele canale ( asta este metoda cea mai la indemana - la ureche). Ptr revers procedezi la fel, dar de data asta rotesti surubul c` corespunzator capului de inregistrare revers. Identificarea suruburilor o gasesti in service manual pe care il poti descarca de aici:

http://elektrotanya.com/?q=showresult

Nu umbla la alte suruburi ale capului, decat cele mentionate. Osciloscopul il poti folosi pentru un reglaj f precis.

Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

merci de ajutor, am descarcat mai demult manualul de service...prin 7-8 ianuarie ma duc din nou cu el la alt inginer de la radio care mi-a zis sa stau linistit ca il face...Iti dai seama ca nu voi fi linistit pana atunci, si stiu ca reglajul precis se face cu osciloscopul...sper sa stie si sa aibe tot ce-i trebuie.Eu nu am avut de a face cu chestii de reglaje pina acum fiindca am maguri la care nu s-a umblat niciodata si sunt pe 2 piste, asta l-am luat ca am putut sa il scot la 1000 euro si cu benzi de 26, naburi, role goale etc.Crede-ma ca as plati oricit numai sa il stiu reglat cu osciloscop...EXACT CUM A FOST SCOS DIN FABRICA.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări