Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai gx 747

Vizitator mihaita gx747

Postări Recomandate

Vizitator mihaita gx747

Stie cineva de ce la 747 nu se aud inaltele cum ar trebuii.... nici la redare si nici la inregistrare.Dar daca pun banda pe alt akai ( 4000D ) se aude mirific. Sa aibe oare legatura si cu faptul ca pierde turatie la derulare...(asta este recenta ) Mentionez ca nu sa umblat la capuri niciodata, nu sunt uzate si au inca vopseaua originala.Ma poate ajuta cinevacu o idee ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• clauelf

4

• hpavictor

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

nu se aud inaltele cum ar trebuii.... nici la redare si nici la inregistrare.Dar daca pun banda pe alt akai ( 4000D ) se aude mirific.

Adica la iesirea monitor? Indiferent ca-i pe tape sau source?
Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

Nu, deci cind inregistrez pe 747 la tape se aude fara inalte, la sursa se aude super.Iar dupa terminarea inregistrarii cind dau play se aude asa cum era la inregistrare ...fara inalte.Se aud ele inaltele dar nu cum ar trebui.

Link spre comentariu

Păi e acelaşi lucru cînd asculţi la înregistrare sau la redare pe poz ''Tape'' (bandă), e folosit capul de redare în ambele cazuri. Dacă nu e tocit sau nealiniat cu cel de înregistrare, atunci e magnetizat. Bănuiesc că e valabilă problema pe ambele sensuri.

Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

Am demagnetizat capurile si nu am constatat nici o imbunatatire ( deloc ), culmea este ca alte benzi inregistrate pe alte maguri si redate pe 747 se aud mirific.Banuiesc ca undeva este buba...dar unde?Biasul de la 747 vad ca lucreaza bune pe turatia 9 in schimb pe 19 aproape deloc....foarte, foarte slab.A...si inca ceva, stie cineva ce face butonul cue review si cind se foloseste..nu imi dau seama.

Link spre comentariu

Am demagnetizat capurile si nu am constatat nici o imbunatatire ( deloc ), culmea este ca alte benzi inregistrate pe alte maguri si redate pe 747 se aud mirific.Banuiesc ca undeva este buba...dar unde?

Problema care apare doar la magnetofonul Dvoastra este evident , este vorba doar de benzi inregistrate / redate cu un cap magnetic cu azimut diferit ( montat pe 747 ) fata de cel cu care redati acele benzi .

Nu exista solutie , decat ajustarea prin reglajul mecanic al capului de redare al magnetofonului Dvoastra ...

Va trebuie o banda preinregistrata standard pentru test .

Editat de admin

ATENTIE LA LIMBAJ !

Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

Le-am verificat cu osciloscop si sun ok, au si vopseaua originala pe capurile suruburilor....altundeva e baiul, in Timisoara nu gasesc un priceput in ale magnetofoanelor.Cel ce a verificat capurile face asta si atit !

Link spre comentariu

Vezi ca in mod sigur cineva si-a bagat nasul in semireglabilii ceramici de frequency response. Descarca service manual si fa reglajul cum scrie acolo pe o banda buna si pe viteza de 9 cu semnal de 15khz. Butonul Cue pune banda pe cap la derulare ( spre ex ptr a gasi mai rapid piesa ce urmeaza - cu banda pe cap detectezi pauza dintre piese ).

Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

Merci mult...nu stiam faza cu butonul, am manualul de service dar am fost in studio cu el si inginerul i-a verificat capurile si zice ca sunt ok.Daca ar fi ce zici atunci cum se face ca alta banda inreg. pe un akai 4000 se aude super....nu ar trebui sa se auda precum inregistreaza?

Link spre comentariu

Eu tot nu inteleg exact. Banda inregistrata pe 747 se aude bine pe alt mag? Sau nu? Nu, nu e obligatoriu sa se auda cum inregistreaza. Capul de redare este separat de capul de inregistrare cu reglaje de azimut independente. Nu te supara pe mine, cred ca acel 747 e prea mult ptr tine. Notiunile astea ar fi trebuit sa le stii.

Link spre comentariu
Vizitator mihaita gx747

Am descoperit acum citeva minute cu un ceasornicar cu lupa lui ca este umblat la capuri cite unul de jos din fiecare parte.Spuneti-mi fabricantul cind alinia capurile le facea doar cu osciloscop sau cu banda si osciloscop sau numai cu banda.Trebuie sa stiu ca sa incerc sa gasesc persoana potrivita si daca se pune vorba de o banda buna...sa iau una cu semnal pe 2 piste ( o fi buna? ) si sa vad cine se prinda sa faca asta.

Link spre comentariu

Banda 2 piste nu e buna. O parte dintr-o pista va fi redata in sens invers. Iti trebuie ori o banda full track ( pe toata latimea benzii ), ori o banda trasa tot pe un mag 4 piste azimutat corect. Iti trebuie osciloscop cu 2 canale ca sa poti accesa Lissajous in XY. Insa aceasta banda o folosesti doar ptr azimutul capului de redare care inteleg ca este ok. Capul de inregistrare se regleaza dupa capul de redare cu semnal 10 khz la -20dB, pe o banda goala si cat mai buna calitativ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări