Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperecherea dintre amplificator si boxe

kog

Postări Recomandate

Vizitator viobio

La 500w doar 99dB[spl maxim]?Pare foarte puțin eficient... Alege clasa D dau ceva de genul....

Tu incurci capra cu varza500W este puterea amplificatorului din incinta activaSPL99 db este presiunea acustica a difuzoarelor care echipeaza incinta acustica.Amplificatorul poate debita puterea pe difuzoare cu diferite presiuni acustice (SPL)
Link spre comentariu

99db este spl general incinta la puterea de 1W/8 ohm (2,83Vrms), masurata la 1 metru lungime, in fata incintei.

Specificatia cu "SPL maxim 99db" este gresita, pun toti incompetentii atehnici sa gestioneze caracteristicile pe diferite site-uri.

Link spre comentariu

Din analiza manualului service , 100W / 4 ohmi / canal are la THD1% asta pe un singur canal , daca era pe amandoua simultan era specificat ca lauda !Indica faptul ca alimentarea e " subtire " deci ... doar incinte cu impedanta de 8 ohmi .Macar sunt cinstiti :) .E departe de ceea ce iti doresti ... dar ramane un amplificator decent , din categoria " consumers " si atat .Poti folosi orice boxe din aceeasi categorie " consumers " , daca vei incerca cu boxe dintr-o categorie superioara ( peste 1000 E / bucata ) tot nu vei putea face vreo diferenta in bine ... limitarea este constructiva , data de proiect .Nu este pentru audiofili , dar nici de aruncat .Este urmatorul nivel peste IEI A350 si atat .Nu-ti mai bate capul cu " imperecherea " incintelor .Uita de prostia asta la " scule " sub 1000 E .Nu poti avea pretentii :) sub banii astia !

Prefer sa raman la nivelul amplificatorului A350!(incinte S30B si Odyssey y 010) :hamac

Link spre comentariu
Vizitator Andrei Bogdan

Categorie Boxa Pasiva

Impedanta 8 Ohm

Putere (Peak) 1000 W

Putere (RMS) 500 W

SPL Maxim 99 db

Frecventa 30Hz-18 kHz

Ma gandeam ca este pasiva....

Ai dat deja raspunsurile ......daca rezista cu adevarat la 500w

Eu nu inteleg de ce se pun intrebari de genul asta....cand specificatiile incintelor acustice sunt date special pentru a fi imperecheate cu un amplificator.

Cum spunea cineva.......ca sa ajungi sa iti dai seama pe care amplificator este chitara mai armonioasa,vocea mai calda si contrabasul sau toba mai pronuntate.....deja sunt discutii mai adanci

500w ii puterea reala ...difuzorul e de 1000 w...si v as avea nevoie de un amplificator sa poata functiona si nu stiu ce fel de amplificator as avea nevoie sami cumpar

Editat de Andrei Bogdan
Link spre comentariu

Ma....eu cred ca subiectul asta este cam ciudat........cand tu stii puterea incintelor tale ..cat de greu este sa alegi un amp?

Multi pun intrebarea.... daca ampul sa fie mai puternic sau nu.....de parca stau cu el mereu la maxim si nu stiu daca se ard boxele sau nu.

Daca venea cineva si intreba:"bai bajeti...ce amplif sa imi iau ca asta e intunecat...sau ca este prea deschis si pe mine ma deranjeaza ...sau ca asta nu are spatialitate ..sau orice subiect legat de cum suna.........ca asa cu puterea e discutie ciudata.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

La un 250W RMS, se recomanda un 350W amplificator... la 80% nivel, in conditii de semnal muzical, acel amplificator ar trebui sa atinga acei 250W, semnal curat. Asta considerand acei 250W, capabilitate RMS masurata in laborator, si declarata ca adevar...

Discutia nu e ciudata, e foarte la locul ei. Cred ca in cea mai mare masura, se ard componente/elemente, tocmai urmare a alegerii gresite a unor elemente din lantul acustic. 

Link spre comentariu

Io unul prefer să fie boxele mai solide decît ampliful, pe ăla îl mai repari, dar boxele nu le schimbi în fiecare săptămînă. Şi prefer să simt distorsiunile amplifului, semn că am dus volumul prea sus, decît pe ale boxelor aproape de ardere. Precum văd, e vorba de o instalaţie de trezit cartierul şi de încasat amenzi, deci treaba cu rezerva de putere a amplifului e nulă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări